HomeTELEVIZIUNEEmisiuniEdi a ramas fara membrele inferioare din cauza hemofiliei si a lipsei de tratament

Edi a ramas fara membrele inferioare din cauza hemofiliei si a lipsei de tratament

Marti, 27 noiembrie, de la 16.30, in cadrul emisiunii „Povestiri adevarate”, telespectatorii ACASA vor afla povestea emotionanta a lui Edi, un tanar in varsta de 22 de ani, diagnosticat din copilarie cu hemofilie A, forma severa.

Din cauza acestei boli si a lipsei de tratament, lui Edi i-au fost amputate ambele membre inferioare. Cu toate acestea, Edi nu a uitat sa spere, sa lupte, sa zambeasca. Suferinta nu poate fi mai presus de vointa lui de a trai. Cu un handicap care-l priveaza de mobilitate, cu sangerari frecvente care-l tin in casa zile in sir, cu dureri care-l secatuiesc de energie, Edi nu se lasa invins. Viseaza sa conduca o masina, sa aiba o familie si sa faca o facultate.

Edi are o forma rara de hemofilie pentru ca organismal sau a dezvoltat inhibitori, iar tratamentul clasic nu mai are efect. Medicatia in cazul sau ajunge si pana la 8000 de euro pe zi, insa in alte tari si aceste forme rare se trateaza. Tratamentul corespunzator formei sale de hemofilie a fost pana acum o utopie pentru Edi, insa astazi spera ca ceva se va schimba.

Toti cei care doresc sa sprijine campania initiata de ACASA, al carei scop este acordarea si decontarea de tratament bolnavilor de hemofilie din partea Statului Roman, pot semna petitia “Pune pret pe viata” pe www.acasatv.ro.

“Pune pret pe viata” si ajuta la refacerea Centrului medical de tratament si recuperare de la Buzias, singurul centru in care bolnavii de hemofilie beneficiaza de recuperare si tratament, distrus in urma unui incendiu izbucnit in mai 2012. Cei care vor sa ajute pot dona 2 euro (valoare care nu contine tva) la numarul scurt 8865, intr-o campanie realizata cu sprijinul Cosmote, Orange si Vodafone.

Lasa un comentariu aici!

Written by

roxana.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail!

No comments

Lasă un răspuns