HomeALL MEDIARevista PreseiEscrocherie – Reportajul Sky News ar fi o înscenare: cei care apar în filmare ar fi fost plătiţi de britanici!

Escrocherie – Reportajul Sky News ar fi o înscenare: cei care apar în filmare ar fi fost plătiţi de britanici!

Presupusii traficanti de arme care au aparut in reportajul jurnalistilor Sky News au fost identificati de procurorii DIICOT. Miercuri dimineata au avut loc sapte perchezitii in Targu Mures si Bistrita Nasaud, la locuintele lor. Ulterior vor fi adusi la audieri in Bucuresti, informeaza Stirile PRO TV.

La aceasta ora se efectueaza cateva perchezitii in judetele Mures si Bistrita. Au fost identificate persoanele mascate si alte persoane care au colaborat cu acestea. Au fost identificate si ridicate armele. S-a descoperit si autoturismul. Vor fi adusi in cursul zilei de astazi, pentru a fi ascultati la Bucuresti, vom reveni cu amanunte dupa ascultarea lor. Pana la aceasta ora se confirma ceea ce am preconizat de la inceput, un scenariu care cred ca a fost pus la cale de jurnalistii britanici.” – a declarat seful DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Presupusii contrabandisti sunt vanatori, conform primelor date stranse de anchetatori. Au fost identificate si armele din filmare, arme, care, spun procurorii, ar fi detinute legal.

reportaj sky news

Autorul investigatiei Sky News privind traficul de arme din Romania, Stuart Ramsay, a declarat la Digi 24 ca nu stie exact unde a avut loc intalnirea cu traficantii, pentru ca nu a avut voie sa filmeze localitatile din zona, aceasta parand sa fi fost undeva, in nord-vestul tarii, ca nu a avut niciun motiv sa creada ca cei cu care s-a intalnit nu sunt cine pretindeau ca sunt. Ramsay mai spune ca presupusii traficanti de arme s-au lasat filmati pentru ca nu pareau sa se teama de autoritati, relateaza news.ro.

Ramsay a declarat ca initial a luat legatura cu o banda de traficanti de arme din Albania, Serbia si Bosnia, dar intalnirile nu au avut loc, pentru ca respectivii nu prezentau incredere.”Contactele noastre au dus spre un roman care era membru al unei bande de infractori. Nu am avut niciun motiv sa cred ca nu era cine pretindea ca e. Am avut cu mine un fost militar, care era paznicul meu, care a fost soldat si care a confirmat ca armele erau arme militare„, spune jurnalistul, care precizeaza ca a durat aproape noua luni pentru a aranja intalnirea.

Lasa un comentariu aici!

Written by

arina.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns