HomeALL MEDIAEurosport a achiziționat drepturile exclusive la nivel mondial pentru ediția inaugurală a competiției „Six Day Cycling Series”

Eurosport a achiziționat drepturile exclusive la nivel mondial pentru ediția inaugurală a competiției „Six Day Cycling Series”

„Six Day Series”, o nouă serie cuprinzând competiții ale ciclismului de pistă, de nivel mondial, ajunge la Eurosport pentru sezonul său inaugural 2016/17.  Eurosport, „Gazda Ciclismului”, va deține drepturile exclusive la nivel mondial* și va colabora cu organizatorii pentru a ajuta la popularizarea competiției prin sublicențieri strategice ale drepturilor, către televiziuni și difuzori locali de pe întreg globul.

 

  • Cei mai valoroși cicliști de pistă ai lumii vor concura într-o incitantă nouă Serie de curse
  • Eurosport va fi deținătorul drepturilor de difuzare pentru competiția de ciclism pe pistă, în sezonul 2016/17
  • Eurosport se evidențiază ca Gazdă a Ciclismului, prezentând toate cele trei Mari Tururi, între care și Turul Franței, precum și toate cele cinci curse „Monumentale”

 

„Six Day Series”, deținută și organizată de Madison Sports Group, va aduce la start unii dintre cei mai valoroși cicliști profesioniști ai lumii, printre care Mark Cavendish și Sir Bradley Wiggins, belgienii Kenny de Ketele și Moreno de Pauw, perechea franceză Morgan Kneisky și Benjamin Thomas, care vor concura într-un format de competiție nou și inovator. O atmosferă de „party” unică, cu muzică antrenantă și distracție, va crea fundalul pentru dramatismul competiției de pe pistă.

 

Prima etapă va avea loc la Valley VeloPark, unde s-au desfășurat cursele de ciclism pe pistă de la Jocurile Olimpice Londra 2012, și va începe pe 25 octombrie. Alte etape ale Seriei vor fi găzduite de Amsterdam, Berlin și Copenhaga, finala urmând să se desfășoare noaptea, la Palma de Mallorca.

 

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „În mod natural, Seria Six Days Racing a ajuns „acasă” la Eurosport, unde, de-a lungul întregului sezon, pasiunea fanilor este stârnită de un program inegalabil al transmisiunilor din ciclismul de nivel mondial. Căutăm în mod continuu modalități inovatoare care să aducă fanii mai aproape de sport, cum ar fi imagini prelucrate computerizat pentru a explica dedesubturile ciclismului sau filmări 360° de Realitate Virtuală. Având în vedere această dorință, de a aduce fanii mai aproape de sportul lor preferat, suntem încântați de parteneriatul cu „Six Day Racing” și susținem ambițiile lor de a transforma ciclismul de pistă.”

 

Mark Darbon, CEO Madison Sports Group, a declarat: „Six Day Series aduce o disciplină sportivă cu o istorie fantastică la standardele actuale, iar pentru asta era vital să avem un partener de calitate pentru transmisiunile în direct. Eurosport este un bun cunoscător al ciclismului și este clar partenerul cu care să lucrăm la lansarea primei ediții a „Six Day Series”. Am transformat competiția pentru a o face mai convingătoare, mai atractivă și mai accesibilă spectatorilor – indiferent unde se află, în tribunele velodromului sau acasă, la televizor. Abia așteptăm să pornim la drum.”

 

Desfășurată de-a lungul a șase seri consecutive, „Six Day” aduce în competiție echipe a câte doi cicliști ce vor concura în mai multe curse de tipuri diferite, de la sprint la anduranță, încercând să obțină titlul de campioni. Punctul culminant al etapei este „Cursa Madison”, în care cicliștii se propulsează unul pe celălalt, alternativ, creând o întrecere impresionantă în care tactica primează.

 

Pe lângă competiția masculină, va avea loc și o competiție pentru elita feminină, cicliștii și ciclistele concurând pentru a se califica în spectaculoasa finală nocturnă a Seriei, programată în Mallorca, pe 17 martie 2017.

În susținerea parteneriatului cu „Six Day Series” vor fi folosite soluții de producție video în premieră, menite să aducă fanii mai aproape de acțiunea de pe pistă, printre care: camere montate pe bicicletă, afișarea unor parametrii ca viteza instantanee, ritmul cardiac și cadența de pedalat a cicliștilor. Pentru prima dată în ciclismul de pistă, vor fi folosite transpondere pentru fiecare ciclist, care să simplifice mai mult ca niciodată urmărirea cursei.

 

Etapele Seriei vor fi difuzate pe canalele și platformele Eurosport, inclusiv pe Eurosport Player, serviciul pe bază de abonament al Eurosport ce oferă fanilor posibilitatea de a urmări conținut exclusiv, în direct și la cerere.

 

Calendarul complet al Six Day Series, sezonul 2016/17:

 

  •          Londra: 25 – 30 octombrie 2016
  •          Amsterdam: 6 – 11 decembrie 2016
  •          Berlin: 19 – 24 ianuarie 2017
  •          Copenhaga: 26 – 31 ianuarie 2017
  •          Mallorca (Finala): 17 martie 2017

 

Eurosport este indiscutabil „Gazda Ciclismului”, prezentând toate cele trei Mari Tururi , inclusiv Turul Franței, și toate cele cinci curse „Monumentale” (Milano-San Remo, Turul Flandrei, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège și Turul Lombardiei). Un exemplu de inovație în ciclism, luna trecută, Eurosport a lansat primul film 360° de Realitate Virtuală realizat vreodată într-o cursă ciclistă.  Filmarea a fost făcută în timpul Turului Spaniei și a fost pusă la dispoziția fanilor prin intermediul aplicației Eurosport VR App.

 

Foto Credit: Eurosport

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns