HomeMAGAZINEurovisionEUROVISION 2017: Dihaj cântă „Skeletons” pentru Azerbaijan

EUROVISION 2017: Dihaj cântă „Skeletons” pentru Azerbaijan

Ziua a șasea ne aduce în vizor o piesă fresh, fresh, fresh din cel mai estic oraș gazdă al concursului, Baku. Azerii au optat anul acesta pentru o selecție internă, iar acum câteva minute a apărut și piesa pe care o vor prezenta în prima semifinală din Kiev.

Dihaj se numește artista desemnată de Itv (televiziunea azeră) pentru a reprezenta națiunea la Eurovision 2017, iar piesa ei, „Skeletons” este una modernă cu un sound foarte plăcut! 

 

După ce a terminat Academia de muzică din Baku, în 2010, Dihaj a continuat cu Institutul de muzică contemporană la Londra. Între timp, în Londra, Dihaj s-a implicat mult în muzica underground și industria muzicală cântând în grupul Looper & Mancus.

 

Piesa Azerbaijanului:

 

Azerbaijan la Eurovision:

Azerbaijanul este una dintre națiunile de succes în cadrul Eurovision Song Contest. În 2008, au debutat și s-au clasat direct în top 10. La Moscova, în 2009, Europa dansa pe ritmurile orientale ale lui Arash, clasat și el în top 3. În 2011 Ell și Nikki obțineau în Germania trofeul. Până în 2013, azerii au obținut 5 clasări în top 5 în 6 ani de participare. După 2014 însă, nu au mai reușit să intre în top 10, dar sunt unul dintre cele 4 state care nu au ratat niciodată calificarea în finală. Ce credeți? Va reuși Dihaj să aducă statul Azer înapoi în top 5?

 

Aici vezi cele mai bune clasări ale Azerbaijanului în Eurovision:

 

Foto Credit: Eurovision.Tv

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.scarlat@radardemedia.ro

Sunt pasionat de fenomenul Eurovision. Vă țin la curent cu toate informațiile ESC 2017! Mă puteți contacta pe Facebook sau e-mail.

No comments

Lasă un răspuns