HomeMAGAZINEurovisionEUROVISION 2017: Jowst cântă „Grab the moment” pentru Norvegia

EUROVISION 2017: Jowst cântă „Grab the moment” pentru Norvegia

Următoarea țară pe care o vom prezenta în cadrul RADAR DE MEDIA este Norvegia.

Un număr record de 1035 de piese au fost trimise anul acesta către NRK pentru a intra în show-ul Norsk Melodi Grand Prix. Finala care a avut loc sâmbăta trecută îl aduce în vizor pe Jowst, care a primit biletul către Kiev cu piesa lui foarte modernă, „Grab the moment”.

 

 

Norvegia la Eurovision:

Norvegia este un stat cu rezultate bune. Din 55 de ani de participare, norvegienii au ratat doar trei finale. deși au câștigat trofeul de trei ori în 1985, 1995 și 2009, norvegienii sunt cei care au ieșit de cele mai multe ori pe ultimul loc, în total 11 ani. În anul 2009, Norvegia a câștigat la Moscova, datorită lui Alexandre Rybak, care a primit 387 de punte. El a înregistrat cel mai mare punctaj în conformitate cu sistemul de vot medie între juriu-televot care a fost schimbat în 2016 și rămâne o legendă. Secret Garden a zdrobit în 1995 toți concurenții cu balada „Nocturne” rămasă imn al anilor ’90.

 

Poți vedea aici un top 10 cu cele mai bune clasări ale Norvegiei în Eurovision:

 

 

Foto Credit: escdaily.com

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.scarlat@radardemedia.ro

Sunt pasionat de fenomenul Eurovision. Vă țin la curent cu toate informațiile ESC 2017! Mă puteți contacta pe Facebook sau e-mail.

No comments

Lasă un răspuns