HomeMAGAZINEurovisionEUROVISION 2017: Salvador Sobral aduce Portugalia printre favoritele la trofeu!

EUROVISION 2017: Salvador Sobral aduce Portugalia printre favoritele la trofeu!

Lisabona, Portugalia- Festival da Canção a luat sfârțit în aceeași seară cu Selecția Națională din România, iar biletul către Kiev a fost câștigat de Salvador Sobral care ne va cânta o piesă clasică în limba portugheză. După o pauză de un an, Portugalia s-a întors și casele de pariuri o clasează printre favoritele anului. 

 

Despre Salvador:

Salvador s-a născut la Lisabona în 1989 și a debutat muzical în 2009 când a luat parte la versiunea portugheză a show-ului Idol. A ales să cânte în portugheză ca să se afirme ca țară și să pună în evidență limba lor foarte frumoasă.

Slavador consideră că simplicitatea cântecului său îi face pe oameni să-l adore. El va performa cu numărul 9 în prima semifinală din 9 mai.

 

Portugalia la Eurovision:

Ca toate statele latine, Portugalia nu este o națiune foarte iubită în Eurovision. Și-au făcut debutul în 1964 și de atunci au prins 40 de finale ratând de 8 ori calificarea. Cel mai bun rezultat a fost locul 6 în 1996. În istoria recentă a concursului, cea mai bună clasare a Portugaliei a fost locul 13 în 2008. În 2014, Suzy a cucerit publicul cu piesa ei dansantă „Quero ser tua”, dar a ratat calificarea în finală la un singur punct distanță.  Va reuși Portugalia să intre în finală după 7 ani? Spune-ți părerea aici.

 

Foto Credit: eurosong-contest.wikia.com

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.scarlat@radardemedia.ro

Sunt pasionat de fenomenul Eurovision. Vă țin la curent cu toate informațiile ESC 2017! Mă puteți contacta pe Facebook sau e-mail.

No comments

Lasă un răspuns