HomeBREAKING NEWSEUROVISION 2017: ȘOCANT! RUSIA – Retragere pe ultima sută de metri!

EUROVISION 2017: ȘOCANT! RUSIA – Retragere pe ultima sută de metri!

Așa cum am promis în săptămânile precedente, revenim cu informații despre pertciparea Rusiei la Eurovision 2017. În urmă cu aproximativ o oră Canalul 1 din Rusia a făcut un anunț spunând că nu vor mai difuza competiția din Kiev datorită blocării Juliei Samoilova de a intra în Ucraina de către serviciile de securitate. 

 

Conflictul a început în 2015, când Julia a concertat în Crimeea intrând practic ilegal pe teritoriul ucrainean proaspăt anexat de Rusia, urmând să fie arestată dacă intra în Ucraina în următorii trei ani.

 

EBU a oferit Rusiei două posibilități. Cel de a-și schimba artistul sau cel de a cânta prin satelit din studiourile Chanel 1 din Mosccova. Ambele variante au fost respinse de ruși, care au anunțat astăzi că vor boicota transmisiunea Eurovision 2017 pe teritoriul țării. Julia Samoilova trebuia să cânte pe poziția a 3-a în a doua semfinală din 11 mai, alături de România.

 

Ucraina va fi sancționată de EBU și probabil nu vor mai putea participa la ediția din 2018 datorită politizării concursului, dar nu vor putea difuza nici anumite meciuri din Champions League. Channel 1 a mustrat EBU pentru că lasă autoritățile din Ucraina să distrugă 62 de ani de pace și muzică.

 

Ascultă piesa cu care Rusia urma să participe la Eurovision 2017 din Kiev:

 

Foto Credit: novorossia.today

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.scarlat@radardemedia.ro

Sunt pasionat de fenomenul Eurovision. Vă țin la curent cu toate informațiile ESC 2017! Mă puteți contacta pe Facebook sau e-mail.

No comments

Lasă un răspuns