Connect with us

Eurovision

Eurovision, de la prima editie pana in prezent – Povestea Eurovision 1958 – Franta, la prima victorie

Published

on

 

Concursul Muzical Eurovision 1958 a fost cea de-a treia ediție a Concursului Muzical Eurovision. Începând cu această ediție, se aplică regula ca țara câștigătoare să găzduiască evenimentul în anul următor.

A fost prima oară când Franța a câștigat concursul și ultima oară până în prezent când Regatul Unit nu a participat. Concursurile din 1956 și 1958 sunt singurele în care nu a participat niciun cântec în limba engleză. 1958 a fost și singurul an în care țara-gazdă a ieșit pe ultimul loc și, de asemenea, prima oară când mai multe țări au ieșit pe ultimul loc.
Acesta este anul în care Suedia a debutat în concurs, devenind mai târziu una dintre țările cu cel mai mare succes la Eurovision.
Ca și în 1957, membrii juriului și-au acordat punctele prin telefon după ce toate cântecele au fost interpretate. Cântecul italian a fost transmis cu probleme în unele țări, așa că a fost interpretat din nou după ce s-au terminat toate celelalte cântece. Mai târziu, cântecul a avut parte de mare succes în Statele Unite, unde a devenit cunoscut ca „Volare” și a obținut 2 premii Grammy.

Este unul dintre puținele cântece din Concursul Muzical Eurovision care au ajuns pe locul I în clasamentele din Statele Unite. La spectacolul din 2005 care a sărbătorit 50 de ani de existență a concursului, Congratulations, „Nel blu dipinto di blu” a fost ales ca fiind al doilea cel mai bun cântec de la Eurovision.
În timpul concursului, au existat două intermedii ale Metropole Orkest, dirijată de Dolf van der Linden: unul la mijloc și celălalt după ce au fost interpretate toate cântecele participante.

Iata clasamentul editiei –

1. Franta – André Claveau – „Dors, mon amour”
2. Elvetia – Lys Assia – „Giorgio” Giorgio
3. Italia – Domenico Modugno – „Nel blu dipinto di blu”
4. Suedia – Alice Babs – „Lilla stjärna”
5. Belgia – Fud Leclerc – „Ma petite chatte”
5. Austria – Liane Augustin – „Die ganze Welt braucht Liebe”
7. Germania – Margot Hielscher – „Für zwei Groschen Musik”
8. Danemarca – Raquel Rastenni – „Jeg rev et blad ud af min dagbog”
9. Luxemburg – Solange Berry – „Un grand amour”
9. Olanda – Corry Brokken – „Heel de wereld”

Piesa castigatoare –

André Claveau a fost un actor și cântăreț francez care a câștigat concursul muzical Eurovision 1958 cu piesa Dors, mon amour (Dormi, iubirea mea). El a murit in 2003.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia „Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending