Connect with us

Eurovision

Eurovision, de la prima editie pana in prezent – Povestea Eurovision 1959 – Olanda ajunge la a doua victorie

Published

on

 

Concursul Muzical Eurovision 1959 a fost cea de-a patra ediție a Concursului Muzical Eurovision, care a avut loc la Cannes, în urma victoriei Franței din anul precedent.

O nouă regulă a fost creată în acest an, aceasta interzicând ca juriile naționale să conțină compozitori profesioniști.
Aceasta a fost cea de-a doua ocazie cu care Țările de Jos au câștigat și prima cu care o țară sau un compozitor a câștigat de două ori, marcându-se, astfel, și cea de-a doua victorie a unui cântec compus de Willy van Hemert.
În timp ce Luxemburgul s-a retras pentru prima oară din concurs, Regatul Unit, a revenit după un an de pauză și a obținut pentru prima oară locul al doilea. Monaco și-a făcut debutul în concurs, dar a obținut ultimul loc.
Presa a susținut că Italia și Franța ar fi acordat mai multe puncte Țărilor de Jos pentru că niciuna dintre ele nu dorea ca cealaltă să câștige. Nu a existat nicio declarație oficială referitoare la aceste acuzații.
Concursul Muzical Eurovision 1959 a fost singurul la finalul căruia nu numai cântecul câștigător a fost interpretat din nou la final, ci și cântecele situate pe locurile 2 și 3.

Iata clasamentul editiei –

1. Olanda – Teddy Scholten „Een beetje”
2. UK – Teddy Scholten „Een beetje”
3. Franta – Jean Philippe „Oui, oui, oui, oui”
4. Elvetia – Christa Williams „Irgendwoher”
5. Danemarca – Birthe Wilke „Uh, jeg ville ønske jeg var dig”
6. Italia – Domenico Modugno „Piove (Ciao, ciao bambina)”
6. Belgia – Bob Benny „Hou toch van mij”
8. Germania – Alice și Ellen Kessler „Heute Abend wollen wir tanzen geh’n”
9. Suedia – Brita Borg „Augustin”
9. Austria – Ferry Graf „Der K und K Kalypso aus Wien”
11. Monaco – Jacques Pills „Mon ami Pierrot”

Iata melodia castigatoare a editiei –

Teddy Scholten-van Zwieteren (11 mai 1926 – 8 aprilie 2010) a fost o cântăreață olandeză care a câștigat concursul muzical Eurovision 1959 cu piesa Een Beetje (Puțin).

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia „Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending