Connect with us

Eurovision

Schimbari in regulamentul Eurovision Song Contest

Published

on

 

Organizatorii concursului Eurovision, care anul viitor se va desfăşura la Moscova, au decis că următorul câştigător al competiţiei va fi ales nu doar în baza voturilor telespectatorilor, ci şi cu ajutorul unui juriu, pentru a se evita o alegere făcută pe baza unor criterii geografice şi politice.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Moscova, echipa de consultanţi ai EBU (European Broadcasting Union) pentru Concursul Internaţional Eurovision a decis să introducă un nou mod de a alege câştigătorul concursului, care să îmbine televotingul spectatorilor cu voturile unui juriu. Nicio schimbare nu va fi făcută însă în ceea ce priveşte sistemul de votare din semifinalele concursului.

Această decizie a fost luată ţinându-se cont de varietate mare de modele de vot. Detalii despre cum vor fi echilibrate rezultatele vor fi stabilite în următoarele luni.

Ruurd Bierman, şeful echipei de consultanţi, a explicat decizia: „Credem cu tărie că televotingul este o metodă de a măsura părerile milioanelor de telespectatori pe care îi avem în întreaga Europa. După dezbaterea publică cu privire la voturile pe criterii de învecinare geografică şi diaspora, am decis să acordăm şi juriilor naţionale un cuvânt în alegerea câştigătorului Eurovision Song Contest”.

Un sondaj realizat în rândul mai multor şefi de delegaţii ale ţărilor reprezentate în concurs a dezvăluit că majoritatea preferă acest model mixt de vot, care este de asemenea susţinut şi de către fanii concursului.

„Nimic nu este mai democratic decât votul publicului. Însă un juriu are posibilitatea să asculte toate piesele de la multe ori înainte de a se hotărî. În Belgrad am remarcat o diferenţă între votul publicului şi cel al juriilor de rezervă şi credem că o combinaţie între cele două va face show-ul mai interesant”, a declararat Svante Stockselius, Executive Supervisor al concursului Eurovision, din partea EBU.

Cele două semifinale ale concursului nu îşi vor schimba procedura de vot. La fel ca anul acesta, telespectatorii vor decide din nou care vor fi cele 18 cântece care se califică în finală.
Concursul Eurovision 2009 va avea loc la Moscova, în Rusia, între 12 şi 16 mai, anul viitor.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia „Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending