HomeMAGAZINEurovisionSchimbari in regulamentul Eurovision Song Contest

Schimbari in regulamentul Eurovision Song Contest

Organizatorii concursului Eurovision, care anul viitor se va desfăşura la Moscova, au decis că următorul câştigător al competiţiei va fi ales nu doar în baza voturilor telespectatorilor, ci şi cu ajutorul unui juriu, pentru a se evita o alegere făcută pe baza unor criterii geografice şi politice.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Moscova, echipa de consultanţi ai EBU (European Broadcasting Union) pentru Concursul Internaţional Eurovision a decis să introducă un nou mod de a alege câştigătorul concursului, care să îmbine televotingul spectatorilor cu voturile unui juriu. Nicio schimbare nu va fi făcută însă în ceea ce priveşte sistemul de votare din semifinalele concursului.

Această decizie a fost luată ţinându-se cont de varietate mare de modele de vot. Detalii despre cum vor fi echilibrate rezultatele vor fi stabilite în următoarele luni.

Ruurd Bierman, şeful echipei de consultanţi, a explicat decizia: „Credem cu tărie că televotingul este o metodă de a măsura părerile milioanelor de telespectatori pe care îi avem în întreaga Europa. După dezbaterea publică cu privire la voturile pe criterii de învecinare geografică şi diaspora, am decis să acordăm şi juriilor naţionale un cuvânt în alegerea câştigătorului Eurovision Song Contest”.

Un sondaj realizat în rândul mai multor şefi de delegaţii ale ţărilor reprezentate în concurs a dezvăluit că majoritatea preferă acest model mixt de vot, care este de asemenea susţinut şi de către fanii concursului.

„Nimic nu este mai democratic decât votul publicului. Însă un juriu are posibilitatea să asculte toate piesele de la multe ori înainte de a se hotărî. În Belgrad am remarcat o diferenţă între votul publicului şi cel al juriilor de rezervă şi credem că o combinaţie între cele două va face show-ul mai interesant”, a declararat Svante Stockselius, Executive Supervisor al concursului Eurovision, din partea EBU.

Cele două semifinale ale concursului nu îşi vor schimba procedura de vot. La fel ca anul acesta, telespectatorii vor decide din nou care vor fi cele 18 cântece care se califică în finală.
Concursul Eurovision 2009 va avea loc la Moscova, în Rusia, între 12 şi 16 mai, anul viitor.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns