HomeALL MEDIAEvenimentele de la Târgu Mureş, după 20 de ani, rememorate la TVR1

Evenimentele de la Târgu Mureş, după 20 de ani, rememorate la TVR1

TVR 1 va difuza prima parte a documentarului „Vă doare capul?“ o coproducţie TVR Târgu Mureş şi TVR 1. Cele trei episoade au ca subiect conflictul interetnic din martie 1990 de la Tîrgu Mureş, Luni, 15 martie, de la ora 23.00.

Realizatorii Edit Berecki şi Cornel Mihalache au împărţit filmul în mai multe capitole-niveluri, de la „practicieni” – cei care au simţit direct şi fizic violenţa, cei care au bătut, s-au bătut sau au fost bătuţi, la „observatori”, „interpreţi”, actori şi regizori mureşeni; membri ai armatei, serviciilor şi politicii.

Realizatorii caută astfel adevărul acelei groaznice manipulări la 20 de ani de la evenimente, statul nefiind în stare să-l oficializeze în tot acest răstimp.

„Vă doare capul?“ este un documentar bilingv, ca o pancartă la intrarea într-o localitate în care trăiesc şi români şi maghiari.

Filmul va fi difuzat sâmbăta: 13, 20 şi 27 martie pe TVR Tîrgu Mureş de la ora 17.00 şi lunea: 15, 22 şi 29 martie, de la ora 23.00, pe TVR 1.

Subiectul despre evenimentele de la Târgu Mureş va fi dezbătut şi marţi, 16 martie, de la ora 17.00, de către Marian Voicu şi invitaţii săi în cadrul emisiunii „Atunci şi acum de la TVR 1. Cu toate că au trecut 20 de ani de la cea mai mare dramă din istoria oraşului, în care au murit 5 oameni şi alţi 300 au fost răniţi, adevăraţii vinovaţi nu au fost încă descoperiţi. Despre toate aceste aspecte Marian Voicu va discuta cu Virgil Măgureanu, fost director SRI, Stejarel Olaru, istoric şi Miholcsa Kyula, realizator TVR Târgu Mureş.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns