Connect with us

Eurovision

EXCLUSIV Interviu cu Magdalena Tul, reprezentanta Poloniei la Eurovision 2011

Published

on

Magdalena Tul va reprezenta Polonia la Eurovision 2011 cu piesa ,,Jestem”. Ea va deschide ediţia din acest an participând în prima Semifinală şi intrând în concurs cu numărul 1.

Magda va deschide şi sesiunea de repetiţii care va începe Duminica aceasta la Dusseldorf, însă până să plece în Germania şi-a făcut timp să răspundă la câteva întrebări pentru noi.

Au trecut aproape două luni de când ai câştigat Finala Naţională din Polonia. Cum te simiţi în calitate de participantă la Eurovision?
Mi-a luat foarte mult timp să realizez că voi reprezenta Polonia la Dusseldorf şi trebuie să recunosc că nu mi-a fost uşor. A trebuit să iau foarte multe decizii, a trebuit să muncesc foarte mult şi să-mi pregătesc apariţia din Semifinală şi participarea la numeroasele repetiţii. Şi mai am destule lucruri de pus la punct. M-am săturat de atâtea pregătiri şi abia aştept să ajung acolo.

Cum ţi-ai descrie piesa într-o frază?
Piesa are o dublă semnificaţie pentru mine. Pune în evidenţa punctele forte ale sexului frumos, însă în viziunea mea, este vorba despre energia şi puterea femeii care ştie ce vrea. ,,Jestem” înseamnă ,,Sunt aici”.

,,Jestem” are şi o versiune în Engleză. De ce ai ales să cânţi în Poloneză la Dusseldorf?
Piesa a fost scrisă în Poloneză iar în Finala Naţională am cântat tot în Poloneză. După ce am câştigat m-am gândit la posibilitatea să înregistrez o versiune în Engleză pentru promovare. Dar în timpul săptămânii care preceda anunţul a apărut o nouă versiune reorchestrată, în Engleză, pe care am trimis-o la Dusseldorf. Însă nu am avut prea mult timp să iau o decizie aşa că am retras aplicaţia, înlocuind-o cu versiunea Poloneză. Cred că decizia a fost intuitivă dar am fost ajutată şi de mail-urile primite de la fanii mei. Cum am mai spus şi în alte interviuri, este o oportunitate foarte bună ca să-mi fac limbă natală cunoscută.

Ce contează cel mai mult în obţinerea succesului la Eurovision, în opinia ta?
În opinia mea, piesa este cea mai importantă. Întregul spectacol se învârte în jurul ei, iar succesul depinde de ea.

Poţi să ne spui câte ceva despre show-ul pe care îl pregăteşti pentru scena din Dusseldorf?
Comparativ cu spectacolul din Polonia, va fii complet diferit şi un pic mai ,,feminin”. Dar dacă dau mai multe detalii acum aş elimina elementul surpriză.

Vei deschide concursul Eurovision 2011. Ce simţi în legătură cu acest lucru?
Voi cânta chiar la începutul primei Semifinale. A fost decizia mea. Înainte de a pleca la şedinţa organizatorică, Maria (managerul delegaţiei poloneze) m-a întrebat ce poziţie aş alege în cazul în care ar câştiga această posibilitate. De fapt, ea a câştigat prima această posibilitate. Astfel că înainte de a pleca la tragerea la sorţi eu i-am transmis să aleagă numărul 1. A fost numărul meu norocos în timpul Preselecţiei Naţionale în ciuda faptului că aproape toată lumea spune că este cea mai rea poziţie de start posibilă. Decât să mă plâng, am început să văd partea bună a lucrurilor. Nu este fantastic să începi show-ul pe care toţi îl aşteptau nerăbdători? Şi nu este mai puţin stresant dacă deschizi concursul? Există un singur dezavantaj; suntem şi primii care încep repetiţiile. A noastră este programată la ora 9 dimineaţa.

Ce crezi despre prima Semifinală?
Vreau să realizez cu succes tot ce mi-am propus şi am plănuit, pe scenă. Ar fii minunat dacă aş avea şansa să concurez în Finală.

Ai ascultat celelalte piese participante? Care îţi plac?
Am ascultat majoritatea compoziţiilor şi fiecare include ceva ce îmi place. Trebuie să recunosc faptul că sunt de o calitate foarte ridicată. Îmi este foarte greu să fiu obiectivă deoarece este pentru prima data când sunt foarte interesată de acest concurs, din motive evidente, însă cred că cel puţin câteva piese au şansa să devină Hituri Internaţionale.

Ce părere ai despre piesa care reprezintă România la Eurovision 2011?
Îmi plac Hotel FM iar ,,Change” este o piesă foarte ritmată şi puternică.

Ce altceva ştii despre România?
Nu am fost niciodată în România dar sper să am şansa să vă vizitez . Aceste interviuri sunt o oportunitate foarte bună pentru cineva ca să-şi extindă cunoştinţele despre o anumită ţară, însă dacă îţi doreşti într-adevăr să ai mai multe cunoştinţe despre viaţa socială şi culturală a locuitorilor, trebuie să mergi şi să stai acolo pentru o anumită perioadă de timp. Doar cunoştinţele din cărţi nu sunt de ajuns. Cât despre muzica românească, emisiunea ,,Jaka to melodia” (Numeşte piesa) în care, de regulă, cânt, a avut deja, în calitate de invitaţi, două trupe româneşti: Akcent şi Morandi.

Ce ţări vei vizita în turneul de promovare?
Am participat la concertul din Amsterdam. Voi merge şi în Grecia. Sunt concentrată pe pregătiri şi spectacol. Nu am plănuit un turneu de promovare. Cred că cei cărora le place piesa mea o vor vota pur şi simplu. Dacă nu le place, nici măcar turneul nu va ajuta cu nimic.

În afara unei victorii sau a unei clasări cât mai bune la Eurovision ce alte aşteptări mai ai de la această participare?
Vreau ca telespectatorii polonezi să fie mândri de prestaţia mea. Cel mai important lucru este să fii în stare să îţi spui ţie însăţi: ,,Chiar ai dat cel mai bun din tine!” Sper să pot spune acest lucru după ce voi cânta.

Lăsând Eurovisionul deoparte, ce altceva ar trebui să ştie fanii tăi din România despre cariera ta muzicală?
Sunt o cântăreaţă poloneză, cu mulţi ani de experienţă în teatrul muzical. De asemenea, lucrez ca interpretă sub diferite contracte temporare, fiind implicată şi în dublaj. Publicul polonez mă cunoaşte mai ales prin intermediul emisiunii de divertisment, intitulată ,,Name That Tune”, în care interpretez melodii arhi-cunoscute. În acelaşi timp mi-am dezvoltat şi abilităţile de compozitor, şi mă ocup constant cu scrierea şi producerea pieselor noi. Am înregistrat un album în limba Engleză, intitulat ,,V.O.H.- The Victory of Heart. Melodia ,,Jestem” (,,I am”) este una dintre propunerile recente.
Aventura mea cu muzica a început destul de devreme. Din câte îmi amintesc, încă din copilărie mi-am dorit o educaţie în domeniul muzical. L-am rugat pe tatăl meu să îmi cumpere sintetizatoare mici, încât să pot cânta piesele bine-cunoscute pe care le ascultam la radio. Primul meu vis a fost să mă înscriu într-o şcoală de muzică, iar apoi într-o şcoală sportivă după ce m-am îndrăgostit de dansul pe gheaţă. În pofida faptului ca au existat câteva persoane talentate în familia mea, incluzând-ul pe tatăl şi bunicul meu, care au cântat la vioară, şi fratele meu care cântă la chitară, părinţii mei nu au luat prea în serios muzica, şi au tratat-o doar ca pe un simplu hobby, cu toate acestea, m-au lăsat să îmi dezvolt abilităţile în domenii diferite, şi m-au încurajat să fac propriile alegeri. La vârsta de 12 ani m-am alăturat formaţiei de juniori, şi în scurt timp am decis că muzica şi cântatul este ceea ce aş dori să fac în viitor, şi de atunci totul gravitează în jurul acesteia.

În final, ai un mesaj pentru fanii tăi din România?
În primul rând, vreau să va mulţumesc pentru interviu. Vă urez mult noroc la Eurovision. Piesa voastră ,,Change” este chiar fantastică şi sper să ne întâlnim în Finală. Salutări calde din Polonia pentru Hotel FM şi toţi cititorii.

Mii de mulţumiri Magdei pentru acest interviu!

Mai jos puteţi asculta piesa ,,Jestem”:

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
1 Comment

Lasă un răspuns

Eurovision

Prima semifinala Eurovision 2018, in premiera de la Focsani, live pe TVR 1

Oraşul Focşani găzduieşte pentru prima dată show-ul Eurovision România! Luminiţa Anghel deschide concursul de la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani.

Published

on

Foto Credit: TVR

Pasărea Rock (Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, Sorin Voinea şi Nicu Patoi) completează show-ul cu recitaluri incendiare.

Semifinala în care vor performa primii 12 concurenţi este transmisă live la TVR 1, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+, pe 21 ianuarie, de la ora 21.00.

 

Începe seria show-urilor Selecţiei Naţionale Eurovision! Duminică, 21 ianuarie a.c., în direct de la Focşani, telespectatorii TVR 1, TVRi, TVR Moldova şi TVR+ îi vor putea urmări pe primii semifinalişti Eurovsion din acest an. Într-un show plin de culoare şi muzică bună, transmis în direct de la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, din Focşani, vom asculta melodiile interpretate de Lina („A Love Worth Falling For”), Johnny Bădulescu („Devoted”), Hellen („From Underneath”), Eduard Santha („Mesom Romales”), Echoes („Mirror”), Alex Florea („Nobody Told Me It Would Hurt”), Waleska („Renacer”), Liviu Anghel („Rise Up”), CornEL („Take Me Away”), Tom Hartis („Teardrop Rain”), Elena Turcu („The Perfect Fall”) şi Alexia & Matei („Walking On Water”), la prima semifinală Eurovision România. Piesele sunt disponibile pe siteul dedicat: eurovision.tvr.ro.

 

 

Telespectatorii TVR vor afla, pe 21 ianuarie, în direct, de la 21.00, primii trei finalişti ai Selecţiei Naţionale din show-ul prezentat de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu. Cei doi artişti vor fi susţinuţi, din Camera Verde, de Anca Medeleanu, prezentator TVR Iaşi, care va culege impresiile, reacţiile şi emoţiile artiştilor.

 

Pentru realizarea show-ului, organizatorii mizează pe un spectacol de lumini creat cu 100 de capete mobile inteligente şi 100 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet d&b şi 70 de m2  de ecrane LED. 9 camere vor urmări toate detaliile show-ului, aducând evenimentul în casele telespectatorilor TVR.

 

Luminiţa Anghel, interpreta care împreună cu Sistem a adus României locul al treilea la Eurovision Kiev în 2005, va deschide show-ul primei semifinale cu un moment inedit: va cânta şi va dansa „Hora din Moldova” alături de Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei.

 

Când juriul se va retrage pentru a decide cine merge mai departe în concurs, pe scenă vor urca Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Josef Kappl, Sorin Voinea şi Nicu Patoi, adică Pasărea Rock. Timp de 30 de minute, cele cinci legende ale muzicii româneşti vor susţine un recital electrizant, interpretând „Andrii Popa”, „Pasărea Roc…k and roll” sau „Căluşandra”.

 

În fiecare sâmbătă, în direct la TVR 1, de la ora 22.00, semifinalele vor fi prefaţate de „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri pentru show-uri, impresii la cald, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor.

 

 

Video Credit: TVR

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

EUROVISION ROMÂNIA 2018: Finala selecţiei naţionale, la Bucureşti

Doina Gradea, Director General TVR, anunţ în premieră la conferinţa de la Focşani: Marea Finală Eurovision România va fi organizată la Bucureşti, în Sala Polivalentă. 

Published

on

Foto Credit: TVR

Echipa Eurovision România a ajuns la Focşani, oraşul care va găzdui prima semifinală a Selecţiei Naţionale. Înaintea spectacolului de duminică, 21 ianuarie, organizatorii show-ului de la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Oraşul de pe Milcov au dezvăluit câteva informaţii de culise, la conferinţa de presă de vineri, 19 ianuarie.

La întâlnirea cu jurnaliştii au participat Doina Gradea, Director General Interimar TVR, Sorin Francu – director Teatrul Municipal din Focşani,  Marius Iorga şi Ionuţ Mersoiu – viceprimari municipiul Focşani, Cezar Ghioca – regizor show, şi Diana Dumitrescu, prezentator show.

 

„În premieră, Eurovision România va avea cinci semifinale, pe care le dedicăm sărbătoririi Centenarului. Am fi vrut să organizăm Selecţia Naţională în 100 de locaţii, pentru a duce evenimentul în cât mai multe oraşe, dar calendarul concursului nu ne-ar fi permis. Mulţumesc autorităţilor locale pentru implicarea în organizarea acestei semifinale. Mulţumesc şi colegilor de la studiourile teritoriale, care s-au implicat pentru a organiza semifinalele în cele cinci oraşe: Focşani, Timişoara, Turda, Craiova şi Sighişoara”, a declarat Doina Gradea la conferinţa care a avut loc la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani. „În premieră, vă anunţ că Marea Finală va fi organizată la Bucureşti, în Sala Polivalentă, pe 25 februarie”, a dezvăluit Directorul General Interimar al TVR.

 

Diana Dumitrescu, frumoasa actriţă care prezintă alături de Cezar Ouatu semifinalele şi finala naţională Eurovision 2018, a declarat că propunerea de a prezenta Eurovisionul reprezintă o mare bucurie pentru ea. „Sper să mă ridic la înălţimea show-ului”, a completat Diana. Pentru regizorul semifinalei de duminică, Cezar Ghioca, realizarea spectacolului la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” este „o mare şansă”. „Teatrul din Focşani este o bijuterie arhitectonică. Decorul superb va aduce plus valoare show-ului”, a mărturisit Cezar.

 

„Ne bucurăm că Televiziunea Română prilejuieşte teatrului nostru posibilitatea de a deveni un adevărat templu de cultură naţională, aşa cum şi-a dorit ctitorul său şi ne-am bucura foarte tare ca unul dintre cei ce vor concura în această semifinală să reprezinte România la Lisabona”, a declarat Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”.

 

Viceprimarii municipiului Focşani, Marius Iorga şi Ionuţ Merşoiu au trasnsmis celor prezenţi bucuria alegerii oraşului Focşani pentru prima semifinală şi au urat succes concurenţilor. „Administraţia locală, Consiliul Judeţean Vrancea, Primăria, Consiliul Local şi Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” vor face faţă cu siguranţă acestei provocări. Mulţumesc Televiziunii Române pentru implicare şi sperăm să urmărim la TVR un show spectaculos”, a încheiat Marius Iorga.

 

Prima semifinală Eurovision România de la Focşani, la fel ca celelalte show-uri ale Selecţiei Naţionale, va fi transmisă, în direct, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, de la ora 21.00.

 

Următoarele semifinale vor fi la Timişoara, în 28 ianuarie, Craiova, în 4 februarie, Turda, în 11 februarie şi Sighişora, în 18 februarie.

Cu o zi înaintea spectacolelor, în fiecare sâmbătă, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri, impresii la cald, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor.

 

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!

Ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecţiei Naţionale va alege câte trei finalişti.

Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume.

Pe 25 februarie, la Marea Finală, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

 

JURIUL EUROVISION 2018

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu prezintă Eurovision România. Iata cand vor fi difuzate cele șase show-uri!

Published

on

  • Cunoscuta actriţă şi artistul care a reprezentat România la Eurovision 2013 sunt gazdele semifinalelor şi finalei Selecţiei Naţionale

  • Seria show-urilor debutează duminică, la Focşani, şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, de la 21.00.

 

Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu vor fi gazdele semifinalelor şi finalei naţionale Eurovision 2018. Cei doi artişti vor prezenta show-urile semifinalelor – 21 ianuarie, 28 ianuarie, 4 februarie, 11 februarie şi 18 februarie şi Marea Finală a Selecţiei Naţionale, din 25 februarie a.c.

 

A fost o mare bucurie să primesc propunerea TVR pentru a prezenta Eurovision România“, mărturiseşte Diana Dumitrescu.Am urmărit show-ul încă de când eram mică şi îmi amintesc cu plăcere cum stăteam alături de familia mea, urmărindu-ne cu sufletul la gură favoriţii. Ştiu că lucram deja în televiziune când mi-a spus tata, în timpul unui Eurovision: <Uite, aici vreau să te văd!> şi îmi arăta scena. Chiar dacă el nu mai este printre noi, sunt fericită că îi îndeplinesc un vis şi îmi doresc din tot sufletul să mă ridic la aşteptările telespectatorilor”, a mai spus cunoscuta actriţă.

 

Am reprezentat România ca interpret, am fost jurat al fazei naţionale, jurat al concursului internaţional şi iată că anul 2018 vine cu un rol incitant: acela de prezentator al Selecției Naţionale Eurovision România. Pot spune că am jucat cele mai importante <roluri> într-unul dintre cele mai importante filme din viaţa mea: filmul Eurovision! “, a declarat Cezar Ouatu. „Este o provocare şi, în acelaşi timp, o plăcere şi onoare să fac parte iarăşi din această familie”, a adăugat reprezentantul României la ediţia din 2013 a Eurovision Song Contest.

 

În acest an, Selecţia Naţională se va desfăşura sub sloganul „Eurovision uneşte România!“ Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018. Seria show-urilor Selecţiei Naţionale debutează duminică, 21 ianuarie a.c., la Focşani, cu prima semifinală. Următoarele patru semifinale vor fi organizate la Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie). Show-urile vor fi transmise de TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, de la ora 21.00.

 

Actriţă şi model, Diana Dumitrescu s-a născut în anul 1983, la Constanţa. Şi-a făcut debutul în piesa de teatru „Chiriţa la băi”, în anul 2003 şi a continuat activitatea în teatru interpretând roluri în piesele „Hârca se întoarce”, „Prestăm servicii artistice” şi „O noapte furtunoasă”. De-a lungul carierei, a jucat în numeroase filme şi seriale tv: „Păcatele Evei”, „Prizoniera”, „Iubire ca în filme”, „Războiul sexelor”, „Regina”,  „Aniela”, „Iubire şi onoare”, „Pariu cu viaţa”, „Minte-mă frumos”, „În film la Naşu’”, „Îngeri pierduţi”, „A royal Christmas”, „Un alt drum” şi „Ghinionistul”.

Diana Dumitrescu a debutat la Televiziunea Română în programul TVR 2 „Revelion la Cabaret”, unde a jucat alături de Toni Grecu, Monica Anghel, Cătălina Grama (Jojo) şi Dragoş Muşat (Tetelu).

 

Unul dintre cei mai talentaţi contratenori ai generaţiei sale, datorită muzicalităţii şi tehnicii vocale deosebite, Cezar Ouatu a reprezentat România la Eurovision Song Contest 2013, la Malmö, cu piesa „It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur).

La Eurovision Song Contest, a fost admirat şi susţinut de celebrităţi ca Bonnie Tyler, Andrea Bocelli, Vangelis, Angela Gheorghiu şi Nadia Comăneci, elogiat pentru originalitate de designerul Jean Paul  Gaultier.

Născut în 1980, la Ploieşti, într-o familie de muzicieni, Cezar Ouatu a început să studieze pianul la vârsta de şase ani şi a absolvit secţiile de pian şi cor la Liceul de artă „Carmen Sylva” din oraşul natal. În 1998, a început să aprofundeze canto şi muzica barocă şi s-a făcut remarcat datorită vocii sale, abilităţilor naturale şi extensiei vocale puţin obişnuite.

În 2001, este acceptat la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, iar în 2004, obţine punctaj maxim la examenul de stat, absolvind astfel unul dintre cele mai prestigioase conservatoare din Europa.

Timbrul lui special, inconfundabil, i-a adus din partea fanilor apelativul „The Voice”.

 

Foto Credit: TVR

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending