HomeMAGAZINEurovisionEXCLUSIV Interviu cu Magdalena Tul, reprezentanta Poloniei la Eurovision 2011

EXCLUSIV Interviu cu Magdalena Tul, reprezentanta Poloniei la Eurovision 2011

Magdalena Tul va reprezenta Polonia la Eurovision 2011 cu piesa ,,Jestem”. Ea va deschide ediţia din acest an participând în prima Semifinală şi intrând în concurs cu numărul 1.

Magda va deschide şi sesiunea de repetiţii care va începe Duminica aceasta la Dusseldorf, însă până să plece în Germania şi-a făcut timp să răspundă la câteva întrebări pentru noi.

Au trecut aproape două luni de când ai câştigat Finala Naţională din Polonia. Cum te simiţi în calitate de participantă la Eurovision?
Mi-a luat foarte mult timp să realizez că voi reprezenta Polonia la Dusseldorf şi trebuie să recunosc că nu mi-a fost uşor. A trebuit să iau foarte multe decizii, a trebuit să muncesc foarte mult şi să-mi pregătesc apariţia din Semifinală şi participarea la numeroasele repetiţii. Şi mai am destule lucruri de pus la punct. M-am săturat de atâtea pregătiri şi abia aştept să ajung acolo.

Cum ţi-ai descrie piesa într-o frază?
Piesa are o dublă semnificaţie pentru mine. Pune în evidenţa punctele forte ale sexului frumos, însă în viziunea mea, este vorba despre energia şi puterea femeii care ştie ce vrea. ,,Jestem” înseamnă ,,Sunt aici”.

,,Jestem” are şi o versiune în Engleză. De ce ai ales să cânţi în Poloneză la Dusseldorf?
Piesa a fost scrisă în Poloneză iar în Finala Naţională am cântat tot în Poloneză. După ce am câştigat m-am gândit la posibilitatea să înregistrez o versiune în Engleză pentru promovare. Dar în timpul săptămânii care preceda anunţul a apărut o nouă versiune reorchestrată, în Engleză, pe care am trimis-o la Dusseldorf. Însă nu am avut prea mult timp să iau o decizie aşa că am retras aplicaţia, înlocuind-o cu versiunea Poloneză. Cred că decizia a fost intuitivă dar am fost ajutată şi de mail-urile primite de la fanii mei. Cum am mai spus şi în alte interviuri, este o oportunitate foarte bună ca să-mi fac limbă natală cunoscută.

Ce contează cel mai mult în obţinerea succesului la Eurovision, în opinia ta?
În opinia mea, piesa este cea mai importantă. Întregul spectacol se învârte în jurul ei, iar succesul depinde de ea.

Poţi să ne spui câte ceva despre show-ul pe care îl pregăteşti pentru scena din Dusseldorf?
Comparativ cu spectacolul din Polonia, va fii complet diferit şi un pic mai ,,feminin”. Dar dacă dau mai multe detalii acum aş elimina elementul surpriză.

Vei deschide concursul Eurovision 2011. Ce simţi în legătură cu acest lucru?
Voi cânta chiar la începutul primei Semifinale. A fost decizia mea. Înainte de a pleca la şedinţa organizatorică, Maria (managerul delegaţiei poloneze) m-a întrebat ce poziţie aş alege în cazul în care ar câştiga această posibilitate. De fapt, ea a câştigat prima această posibilitate. Astfel că înainte de a pleca la tragerea la sorţi eu i-am transmis să aleagă numărul 1. A fost numărul meu norocos în timpul Preselecţiei Naţionale în ciuda faptului că aproape toată lumea spune că este cea mai rea poziţie de start posibilă. Decât să mă plâng, am început să văd partea bună a lucrurilor. Nu este fantastic să începi show-ul pe care toţi îl aşteptau nerăbdători? Şi nu este mai puţin stresant dacă deschizi concursul? Există un singur dezavantaj; suntem şi primii care încep repetiţiile. A noastră este programată la ora 9 dimineaţa.

Ce crezi despre prima Semifinală?
Vreau să realizez cu succes tot ce mi-am propus şi am plănuit, pe scenă. Ar fii minunat dacă aş avea şansa să concurez în Finală.

Ai ascultat celelalte piese participante? Care îţi plac?
Am ascultat majoritatea compoziţiilor şi fiecare include ceva ce îmi place. Trebuie să recunosc faptul că sunt de o calitate foarte ridicată. Îmi este foarte greu să fiu obiectivă deoarece este pentru prima data când sunt foarte interesată de acest concurs, din motive evidente, însă cred că cel puţin câteva piese au şansa să devină Hituri Internaţionale.

Ce părere ai despre piesa care reprezintă România la Eurovision 2011?
Îmi plac Hotel FM iar ,,Change” este o piesă foarte ritmată şi puternică.

Ce altceva ştii despre România?
Nu am fost niciodată în România dar sper să am şansa să vă vizitez . Aceste interviuri sunt o oportunitate foarte bună pentru cineva ca să-şi extindă cunoştinţele despre o anumită ţară, însă dacă îţi doreşti într-adevăr să ai mai multe cunoştinţe despre viaţa socială şi culturală a locuitorilor, trebuie să mergi şi să stai acolo pentru o anumită perioadă de timp. Doar cunoştinţele din cărţi nu sunt de ajuns. Cât despre muzica românească, emisiunea ,,Jaka to melodia” (Numeşte piesa) în care, de regulă, cânt, a avut deja, în calitate de invitaţi, două trupe româneşti: Akcent şi Morandi.

Ce ţări vei vizita în turneul de promovare?
Am participat la concertul din Amsterdam. Voi merge şi în Grecia. Sunt concentrată pe pregătiri şi spectacol. Nu am plănuit un turneu de promovare. Cred că cei cărora le place piesa mea o vor vota pur şi simplu. Dacă nu le place, nici măcar turneul nu va ajuta cu nimic.

În afara unei victorii sau a unei clasări cât mai bune la Eurovision ce alte aşteptări mai ai de la această participare?
Vreau ca telespectatorii polonezi să fie mândri de prestaţia mea. Cel mai important lucru este să fii în stare să îţi spui ţie însăţi: ,,Chiar ai dat cel mai bun din tine!” Sper să pot spune acest lucru după ce voi cânta.

Lăsând Eurovisionul deoparte, ce altceva ar trebui să ştie fanii tăi din România despre cariera ta muzicală?
Sunt o cântăreaţă poloneză, cu mulţi ani de experienţă în teatrul muzical. De asemenea, lucrez ca interpretă sub diferite contracte temporare, fiind implicată şi în dublaj. Publicul polonez mă cunoaşte mai ales prin intermediul emisiunii de divertisment, intitulată ,,Name That Tune”, în care interpretez melodii arhi-cunoscute. În acelaşi timp mi-am dezvoltat şi abilităţile de compozitor, şi mă ocup constant cu scrierea şi producerea pieselor noi. Am înregistrat un album în limba Engleză, intitulat ,,V.O.H.- The Victory of Heart. Melodia ,,Jestem” (,,I am”) este una dintre propunerile recente.
Aventura mea cu muzica a început destul de devreme. Din câte îmi amintesc, încă din copilărie mi-am dorit o educaţie în domeniul muzical. L-am rugat pe tatăl meu să îmi cumpere sintetizatoare mici, încât să pot cânta piesele bine-cunoscute pe care le ascultam la radio. Primul meu vis a fost să mă înscriu într-o şcoală de muzică, iar apoi într-o şcoală sportivă după ce m-am îndrăgostit de dansul pe gheaţă. În pofida faptului ca au existat câteva persoane talentate în familia mea, incluzând-ul pe tatăl şi bunicul meu, care au cântat la vioară, şi fratele meu care cântă la chitară, părinţii mei nu au luat prea în serios muzica, şi au tratat-o doar ca pe un simplu hobby, cu toate acestea, m-au lăsat să îmi dezvolt abilităţile în domenii diferite, şi m-au încurajat să fac propriile alegeri. La vârsta de 12 ani m-am alăturat formaţiei de juniori, şi în scurt timp am decis că muzica şi cântatul este ceea ce aş dori să fac în viitor, şi de atunci totul gravitează în jurul acesteia.

În final, ai un mesaj pentru fanii tăi din România?
În primul rând, vreau să va mulţumesc pentru interviu. Vă urez mult noroc la Eurovision. Piesa voastră ,,Change” este chiar fantastică şi sper să ne întâlnim în Finală. Salutări calde din Polonia pentru Hotel FM şi toţi cititorii.

Mii de mulţumiri Magdei pentru acest interviu!

Mai jos puteţi asculta piesa ,,Jestem”:

Lasa un comentariu aici!

Written by

lucian.zavoianu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comment

Lasă un răspuns