HomeALL MEDIAExit-poll primele estimari de la iesirea de la urne

Exit-poll primele estimari de la iesirea de la urne

Alianţa PSD+PC a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică. La Camera Deputaţilor, PSD+PC a obţinut 36,5% din votul românilor exprimat la nivel naţional, potrivit exit-poll-ului realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding. Pe locul doi în preferinţele electoratului se află cu PD-L cu 30,6%. PNL a obţinut 20,4% din voturile alegătorilor.

Astfel Alianţa PSD+PC obţine 122 de mandate, PDL – 102 mandate, PNL – 68 de mandate. Potrivit sondajului, pe locul 4 la alegerile pentru Camera Deputaţilor s-a clasat UDMR, cu 6,7%, urmat de PRM, cu 2,5% şi PNG-CD, cu 1,7%, ceea ce înseamnă că, potrivit acestor estimări, PRM şi PNG-CD nu obţin niciun mandat, fiind sub pagul electoral.

La Senat, Alianţa PSD+PC a obţinut 36,00 % din voturi – 52 de mandate; PD-L – 30,9%, adică 45 de mandate; PNL – 20,2%, 29 de mandate. UDMR se situează şi la Senat pe locul al patrulea cu 7,3%, urmat de PRM – 2,6% şi PNG – 1,9%. Nici la Senat PRM şi PNG nu obţin nicun mandat.

Sursa: www.tvr.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

<p>Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti<br /> Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.</p>

No comments

Lasă un răspuns