HomeLIFE STYLEFamilia Simpsons revine in premieră la TVR

Familia Simpsons revine in premieră la TVR

este, oficial, cel mai longeviv show TV, fiind urmărit de milioane de oameni, în mai bine de 60 de ţări. Pe 14 ianuarie, serialul a împlinit oficial 20 de ani de difuzare, chiar dacă primul episod a fost văzut în 17 decembrie 1989, ca un program special de Crăciun.

Chiar dacă are un certificat de naştere neclar, serialul a reuşit să bată recorduri încă de la început. De la debut, Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie s-au dovedit personaje care aveau să se instaleze comod şi definitiv în fruntea show-urilor de televiziune de mare succes la public.simpsons

Serialul a câştigat o mulţime de premii: 25 de premii Emmy, 26 premii Annie şi un premiu Peabody. În 1999, revista Times a numit serialul cel mai bun show TV. Expresia lui Homer, „D’oh!” – când dă de necazuri – a intrat în dictionarul limbii engleze. Serialul are o medie de 60 de milioane de telespectatori şi este transmis în 60 de ţări, pentru care a fost tradus în 20 de limbi. În unele ţări arabe, se difuzează un serial reintepretat, care nu se bucură însă de acelaşi succes.

Pe 14 februarie 2000, showul primeşte propria stea pe Hollywood Boulevard.

Mat Groening, creatorul seriei, a ales numele caracterelor din seria animată după membrii propriei sale familii, păstrându-şi pentru sine personajul cel mai obraznic, Bart.

Pentru fiecare episod lucrează o echipă de scenaristi, ce poate număra şi 16 persoane. Scriitorul principal propune o primă formă pentru episod, care este apoi rafinată de restul scenariştilor, de-a lungul a şase luni, cât ia fiecărui episod să se materializeze.

Ideile pentru noi episoade sunt prezentate la fiecare început de decembrie.

Vocile celor şase personaje din film sunt, de fapt, doar 4 actori. Dan Castellaneta este vocea lui Homer, Abraham Simpson, Krusty sau Barney Gumble. Julie Kavner face vocile lui Marge Simpson şi ale surorilor ei, Patty si Selma. Vocea lui Bart este o actriţă: Nancy Cartwright. Singurul personaj care nu-şi împarte vocea cu altcineva este Lisa, care este jucată de Yeardley Smith. Restul personajelor masculine sunt jucate de alţi doi actori, Hank Azaria şi Harry Shearer. Aproape toţi au primit premii Emmy pentru interpretarea lor.

Trei lucruri sunt constante in fiecare episod: nu sunt niciodată la fel. În fiecare episod, textul pe care Bart îl scrie, pe tablă ca pedeapsă, este unul nou, Lisa cântă un alt solo la saxofon şi felul în care familia se aşează la televizor este mereu o surpriză.

Serialul nu este însă iubit de toată lumea. Personajul Bart a fost criticat pentru valorile pe care le promovează şi a fost declarat, de diverse celebrităţi, drept un model nepotrivit pentru copii. Chiar şi presedintele Bush a spus într-un discurs că preferă ca familiile americane să semene mai puţin cu familia Simpson.

În curând, TVR va difuza sezoanele 7, 8 şi 9 ale serialului, în premieră absolută în România, după ce a prezentat, începând din 1999, seriile de la 1-6.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns