Connect with us

Life Style

Festival de tango argentinian ''Eliberarte – Noches y Dias de tango'' la Bucuresti

Published

on

Tangotangent si Aya Tango va invita in perioada 31 octombrie – 6 Noiembrie 2008 la Festivalul de tango argentinian „Eliberarte – Noches y Dias de tango”, care se va desfasura la Bucuresti, la Clubul Taranului – partener in organizarea acestui eveniment. Eliberarte – concept unicat de eveniment, care prezinta tangoul argentinian ca arta, in mai multe forme si interpretari gravitante si eliberatoare: muzica, dans si film.
Festivalul “Eliberarte – Noches y Dias de tango” va reuni in premiera la Bucuresti trei dintre cele mai revolutionare cupluri de dansatori si profesori de tango argentinian din lume – Sebastian Arce si Mariana Montes (Argentina), Mariano „Chicho” Frumboli si Juana Sepulveda (Argentina), Damian Rosenthal si Celine Ruiz (Argentina, Franta).

Deschiderea festivalului are loc vineri, 31 octombrie 2008 cu Milonga cu muzica live la care invitat special este renumitul acordeonistul roman – Emy Dragoi care va sustine un recital de tango argentinian.
Agenda festivalului include, timp de o saptamana: lectii gratuite de initiere in tango argentinian pentru cei interesati, 6 workshop-uri (seminarii) tematice pentru dansatori, 4 milongi (petreceri cu tango argentinian atat cu muzica live cat si cu show-uri demonstrative ), doua spectacole de tango argentinian sustinute de catre invitatii speciali. Festivalul “Eliberarte – Noches y Dias de tango” este cel mai important eveniment de tango argentinian organizat in Romania pana acum si face parte din proiectul gotan.ro demarat in 2007 de Tangotangent. “Eliberarte este un concept care transmite urmatorul mesaj: fiecare dintre noi are ocazia sa se exprime pe sine prin tango – prin dans si prin muzica; prin arta poti deveni mai mult decat esti si iti poti “iesi” din rolurile impuse de societate; tangoul, ca forma artistica de expresie personala este un mijloc real, tangibil si non-elitist de a te elibera, de a te exprima.” ne-a declarat Amalia Iscu, instructor si membru fondator Tangotangent.

Despre invitati
Sebastian Arce si Mariana Montes (Argentina) – formeaza cel mai revolutionar si talentat cuplu de dansatori si profesori de tango argentinian din lume. Ei promoveaza tangoul predind, organizind evenimente de tango, elaborind coregrafii pentru spectacole. Efortul lor i-au condus din ’99 pina azi in peste 140 orase din 35 tari. Ca profesori sint printre cei mai solicitati, participind in fiecare an la aproape 40 din cele mai importante evenimente din Europa, Asia, America de Nord si America Latina. In 2004 au fondat Tango Renaissance, un link logistic prin care artistii si organizatorii de evenimente de tango din toata lumea sint sprijiniti sa interactioneze.
Mariano „Chicho” Frumboli (Argentina)– este unul dintre pionierii generatiei de dansatori de “tango nuevo” care a daramat toate miturile despre tango argentinian si datorita extraordinarelor sale abilitati improvizationale, practic a reinventat acest dans. Chicho cu stilul sau unic este nu numai un dansator remarcabil, dar si un muzician, compozitor si designer si artist plastic foarte talentat. Partenera lui este Juana Sepulveda (Argentina).
Damian Rosenthal si Celine Ruiz (Argentina, Franta) – apartin „generatiei Tango Nuevo”. Din 2002 au facut parte din compania de dans „All That Tango Dance” Company, condusa de Sebastian Arce, si „Compania Argentina”, condusa de Anibal Panunzzio. Ei combina in dansul lor improvizatia, elemente de coregrafie si de expresie teatrala.
Emy Dragoi (Romania) – dupa parerea noastra – cel mai bun acordeonist de jazz al momentului este invitatul special al Festivalului si va sustine un recital prin care ne va arata in felul sau unic caracterul profund improvizational al muzicii de tango argentinian. Emy Dragoi – declarat in 2004 si 2005 – Acordeonistul anului in Franta (la Paris) – a studiat la scoala de jazz a lui Bill Evans, la sectiunea pian, a cintat in orchestra lui Philippe Lebel, si a studiat cu renumitul acordeonist si pedagog, Jean Demeux, iar mai apoi cu Jean Corti, Isabelle Durand, Daniel Colin, Armand Lasagne. Anul acesta Emy Dragoi in colaborare cu Ambasada Frantei si Institutul Cultural Francez a organizat pentru al treilea an consecutiv Festivalului International „Nopti albe de acordeon”, eveniment desfasurat intre 14 si 16 septembrie la ArCUB.

Despre AyA Tango
Andrei Si Andreea sunt exploratori ai tangoului al caror dans cauta permanent exprimarea personalizata a muzicii prin miscari naturale si gandire libera. Au urmat cursurile celor mai renumiti profesori din lume si au participat la festivaluri si workshop-uri in Romania, Ungaria, Italia, Turcia, Grecia, Germania. Mai multe detalii despre noi si proiectele noastre www.ayatango.ro

Despre Tangotangent

Tangotangent este cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania, fondata in decembrie 2005 de Daniel Mandita, Amalia si Gilbert Iscu. Tangotangent isi propune sa formeze dansatori de tango si sa dea posibilitatea/ocazia acestora sa danseze cat mai mult.
TangoTangent a pus in scena impreuna cu Razvan Mazilu, primul spectacol romanesc de tango argentinian – Un Tango mas – care se joaca in prezent la Teatrul Odeon.
Pentru mai multe detalii despre noi, activitatile si proiectele noastre vizitati website-urile si www.milonga.ro, sau www.tangotangent.ro

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Ioana Petric vacanță relaxantă inaintea unui nou sezon Cronica Cârcotașilor

Published

on

Foto Credit: PRIMA TV

Înaintea un sezon plin de bunăvoie și amuzament la Cronica Cârcotașilor, frumoasa prezentatoare Ioana Petric s-a bucurat de o binemeritată vacanță alături de prietenii apropiați.

Deși nu și-a plănuit din timp nicio plecare, Ioana s-a lăsat purtată de val și a ales spontaneitatea, astfel reușind să aibă parte nu de una, ci de două vacanțe relaxante. Deși nu este o iubitoare a iernii, aceasta a ales să plece, totuși, în Bansko pentru a se bucura de sezonul în care ne aflăm și pentru a-și exersa mersul cu placa. Acolo a avut parte de multă zăpadă și distracție.

Mai apoi, pentru a-și satisface și pasiunea pentru temperaturile ridicate, Ioana a ales ca destinație minunatul oraș Tel Aviv. Ea s-a declarat complet încântată atât de cultura orașului, cât și de locuitorii acestuia, Ioana considerând că ar trebui ca românii să învețe să fie mai relaxați și mai deschiși, la fel ca și ei.

Și, pentru că se aflau în Israel, Ioana și prietenii ei nu puteau rata ocazia de a vizita și Ierusalimul unde aceștia au avut parte de unul dintre cele mai spectaculoase apusuri, ceea ce a făcut-o pe frumoasa prezentatoare să creadă că “în ciuda diferențelor culturale și religioase, pe care nu ai cum să nu le observi în Țara Sfântă, la finalul zilei există un singur Dumnezeu pentru toți”.

După ultima oprire, care a avut loc la Marea Moartă, Ioana Petric s-a întors pe meleagurile țării cu amintiri de neuitat, plină de energie și pregătită pentru un nou sezon al Cronicii Cârcotașilor care va începe din 28 februarie la Prima TV.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Delia a primit cadou o traistă tradițională la audițiile ”iUmor”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cunoscută pentru pasiunea sa pentru haine și accesorii, jurata „iUmor” Delia a avut parte de o surpriză pe măsură la audiții. Sezonul cu numărul cinci „iUmor” va putea fi urmărit în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1.

 

Delia surprinde de fiecare dată prin aparițiile sale extravagante, iar pasiunea sa pentru haine și accesorii este deja cunoscută. Artista reușește să combine de fiecare dată cu succes elemente moderne cu unele tradiționale, tocmai de aceea a fost extrem de fericită când o concurentă „iUmor” i-a făcut cadou o traistă. Țesută manual în zona Bistriței, i-a atras atenția Deliei din primul moment. ”Este superbă, abia aștept să o port!”, a exclamat jurata „iUmor”.

Delia, Mihai Bendec și Cheloo vor reveni la pupitrul de jurați „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1. Cei care consideră că au umor și că pot face o țară întreagă să râdă se pot înscrie în continuare, pe toată durata audițiilor „iUmor” pe casting.a1.ro/iumor/.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

 

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Mihai Bendeac, sărbătorit de colegii jurați și de mama sa, la audițiile ”iUmor”

Published

on

Audițiile pentru cel mai îndrăgit show de divertisment continuă zilele acestea, iar dacă în prima zi au aniversat-o pe Delia, astăzi, jurații au avut din nou motiv de bucurie: Mihai Bendeac și-a sărbătorit ziua de naștere alături de colegii săi! Cei trei jurați revin la pupitrul „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1.

Nu doar Delia, Cheloo și întreaga echipă de producție a emisiunii ”iUmor” l-au felicitat astăzi pe Mihai Bendeac, ci și mama sa, care a venit în vizită și a adus cu ea câteva cadouri speciale. Actorul a primit un tort de ciocolată, dar și un album cu fotografii de familie și amintiri din copilăria și adolescența lui Bendeac. Astfel, artistul a depănat amintiri și le-a arătat colegilor săi carnetul de note din liceu și fotografii de la primele sale apariții pe scenă. ”Asta este cea mai importantă poză, prima în ipostază de actor”, a concluzionat Bendeac, însă nu a ezitat apoi să se amuze de felul în care arăta atunci.

Delia, Mihai Bendec și Cheloo vor reveni la pupitrul de jurați „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1. Cei care consideră că au umor și că pot face o țară întreagă să râdă se pot înscrie în continuare, pe toată durata audițiilor „iUmor” pe casting.a1.ro/iumor/.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending