HomeLIFE STYLEFestival de tango argentinian ''Eliberarte – Noches y Dias de tango'' la Bucuresti

Festival de tango argentinian ''Eliberarte – Noches y Dias de tango'' la Bucuresti

Tangotangent si Aya Tango va invita in perioada 31 octombrie – 6 Noiembrie 2008 la Festivalul de tango argentinian „Eliberarte – Noches y Dias de tango”, care se va desfasura la Bucuresti, la Clubul Taranului – partener in organizarea acestui eveniment. Eliberarte – concept unicat de eveniment, care prezinta tangoul argentinian ca arta, in mai multe forme si interpretari gravitante si eliberatoare: muzica, dans si film.
Festivalul “Eliberarte – Noches y Dias de tango” va reuni in premiera la Bucuresti trei dintre cele mai revolutionare cupluri de dansatori si profesori de tango argentinian din lume – Sebastian Arce si Mariana Montes (Argentina), Mariano „Chicho” Frumboli si Juana Sepulveda (Argentina), Damian Rosenthal si Celine Ruiz (Argentina, Franta).

Deschiderea festivalului are loc vineri, 31 octombrie 2008 cu Milonga cu muzica live la care invitat special este renumitul acordeonistul roman – Emy Dragoi care va sustine un recital de tango argentinian.
Agenda festivalului include, timp de o saptamana: lectii gratuite de initiere in tango argentinian pentru cei interesati, 6 workshop-uri (seminarii) tematice pentru dansatori, 4 milongi (petreceri cu tango argentinian atat cu muzica live cat si cu show-uri demonstrative ), doua spectacole de tango argentinian sustinute de catre invitatii speciali. Festivalul “Eliberarte – Noches y Dias de tango” este cel mai important eveniment de tango argentinian organizat in Romania pana acum si face parte din proiectul gotan.ro demarat in 2007 de Tangotangent. “Eliberarte este un concept care transmite urmatorul mesaj: fiecare dintre noi are ocazia sa se exprime pe sine prin tango – prin dans si prin muzica; prin arta poti deveni mai mult decat esti si iti poti “iesi” din rolurile impuse de societate; tangoul, ca forma artistica de expresie personala este un mijloc real, tangibil si non-elitist de a te elibera, de a te exprima.” ne-a declarat Amalia Iscu, instructor si membru fondator Tangotangent.

Despre invitati
Sebastian Arce si Mariana Montes (Argentina) – formeaza cel mai revolutionar si talentat cuplu de dansatori si profesori de tango argentinian din lume. Ei promoveaza tangoul predind, organizind evenimente de tango, elaborind coregrafii pentru spectacole. Efortul lor i-au condus din ’99 pina azi in peste 140 orase din 35 tari. Ca profesori sint printre cei mai solicitati, participind in fiecare an la aproape 40 din cele mai importante evenimente din Europa, Asia, America de Nord si America Latina. In 2004 au fondat Tango Renaissance, un link logistic prin care artistii si organizatorii de evenimente de tango din toata lumea sint sprijiniti sa interactioneze.
Mariano „Chicho” Frumboli (Argentina)– este unul dintre pionierii generatiei de dansatori de “tango nuevo” care a daramat toate miturile despre tango argentinian si datorita extraordinarelor sale abilitati improvizationale, practic a reinventat acest dans. Chicho cu stilul sau unic este nu numai un dansator remarcabil, dar si un muzician, compozitor si designer si artist plastic foarte talentat. Partenera lui este Juana Sepulveda (Argentina).
Damian Rosenthal si Celine Ruiz (Argentina, Franta) – apartin „generatiei Tango Nuevo”. Din 2002 au facut parte din compania de dans „All That Tango Dance” Company, condusa de Sebastian Arce, si „Compania Argentina”, condusa de Anibal Panunzzio. Ei combina in dansul lor improvizatia, elemente de coregrafie si de expresie teatrala.
Emy Dragoi (Romania) – dupa parerea noastra – cel mai bun acordeonist de jazz al momentului este invitatul special al Festivalului si va sustine un recital prin care ne va arata in felul sau unic caracterul profund improvizational al muzicii de tango argentinian. Emy Dragoi – declarat in 2004 si 2005 – Acordeonistul anului in Franta (la Paris) – a studiat la scoala de jazz a lui Bill Evans, la sectiunea pian, a cintat in orchestra lui Philippe Lebel, si a studiat cu renumitul acordeonist si pedagog, Jean Demeux, iar mai apoi cu Jean Corti, Isabelle Durand, Daniel Colin, Armand Lasagne. Anul acesta Emy Dragoi in colaborare cu Ambasada Frantei si Institutul Cultural Francez a organizat pentru al treilea an consecutiv Festivalului International „Nopti albe de acordeon”, eveniment desfasurat intre 14 si 16 septembrie la ArCUB.

Despre AyA Tango
Andrei Si Andreea sunt exploratori ai tangoului al caror dans cauta permanent exprimarea personalizata a muzicii prin miscari naturale si gandire libera. Au urmat cursurile celor mai renumiti profesori din lume si au participat la festivaluri si workshop-uri in Romania, Ungaria, Italia, Turcia, Grecia, Germania. Mai multe detalii despre noi si proiectele noastre www.ayatango.ro

Despre Tangotangent

Tangotangent este cea mai activa scoala de tango argentinian din Romania, fondata in decembrie 2005 de Daniel Mandita, Amalia si Gilbert Iscu. Tangotangent isi propune sa formeze dansatori de tango si sa dea posibilitatea/ocazia acestora sa danseze cat mai mult.
TangoTangent a pus in scena impreuna cu Razvan Mazilu, primul spectacol romanesc de tango argentinian – Un Tango mas – care se joaca in prezent la Teatrul Odeon.
Pentru mai multe detalii despre noi, activitatile si proiectele noastre vizitati website-urile si www.milonga.ro, sau www.tangotangent.ro

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns