HomeMAGAZINEvenimenteFestivalul de film “Geo Saizescu”, la Pro Cinema

Festivalul de film “Geo Saizescu”, la Pro Cinema

Pe 14 si 15 noiembrie, de la ora 16:00,cand Pro Cinema va difuza o selectie a scurt-metrajelor participante la “Festivalul de film “Geo Saizescu””,  telespectatorii vor putea  lua parte la o adevarata sarbatoare a filmului romanesc.

Realizata in memoria celui care a fost regizor, actor, scenarist, profesor, dar indragit si recunoscut de publicul sau ca fiind “regele comediei românești” – Geo Saizescu.

Peste 50 de productii, scurt-metraje apartinand studentilor de la Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte “Geo Saizescu” și  Universitatea  Media se vor intrece in aceasta competitie a filmelor de scurt-metraj care va dura  timp de  trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union (“Paul Călinescu”)  a Cinematecii Române.  Nu va lipsi niciun gen cinematografic al scurt-metrajului, de la cel de ficțiune, documentar, până la cel experimental.

Regizorul Cătălin Saizescu  este directorul festivalului, iar Juriul este alcatuit din criticul de film Cristina Corciovescu, regizorul Constantin Popescu,  directorul de imagine Tudor Mircea și actorul Bogdan Dumitrache. Juriul este condus de  scriitorul, editorialistul și filmologul  Cristian Tudor Popescu.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

adrian.popa@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns