Connect with us

Evenimente

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, 23-29 septembrie, Sala Radio Bucuresti

Published

on

Radio România a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă desfăşurată pe scena Studioului de Concerte “Mihail Jora”organizarea, în perioada 23 – 29 septembrie 2012,a primei ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio.

La conferinţa de presă au participat directorul artistic al Festivalului, renumitul pianist şi dirijor, Christian Zacharias, preşedintele director general al Radio România, András István Demeter, primarul general al Municipiului Bucureşti, prof. dr. Sorin Oprescu, preşedintele director general al Televiziunii Române, Alexandru Lăzescu, precum şi reprezentanţi ai sponsorilor Festivalului – Enel România şi Dacia Groupe Renault.

“Acest Festival reprezintă o provocare artistică ieşită din comun. Sub auspiciile Radio România se regăsesc o multitudine de valori şi oameni care se dedică, zi de zi, muzicii. Aceste valori şi aceşti oameni sunt puşi în evidenţă de stagiunea Formaţiilor Muzicale Radio România, iar interconectarea acestora cu publicul cărora li se adresează se realizează prin intermediul eterului de către Radio România Muzical.

Prin acest Festival dorim să ne înscriem în circuitul de comunicare dintre valorile europene. Avem un precedent, Festivalul “George Enescu”. Acest precedent a creat un orizont de aşteptare, un public meloman rafinat şi educat. Acest public are nevoie şi merită alte oferte şi alte provocări. Radio România este instituţia care, în acord cu misiunea sa de a crea şi promova valoarea, vine în întâmpinarea acestui orizont de aşteptare al publicului”a declarat în cadrul evenimentului András István Demeter, preşedintele director general al Radio România.

De asemenea, preşedintele director general al Radio România a ţinut să mulţumească în mod special Ministerului Culturii şi Patrimoniului Cultural şi Artexim, pentru deschiderea şi sprijinul faţă de realizarea acest proiect, precum şi pentru parteneriatul solid în organizarea Festivalului “George Enescu”. Totodată, András István Demeter a mulţumit partenerului tradiţional al Radio România, Televiziunea Română, precum şi tuturor sponsorilor Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio, prin intermediul reprezentanţilor Enel România şi Dacia Groupe Renault, prezenţi la conferinţa de presă.

Directorul artistic al Festivalului, Christian Zacharias a mărturisit presei că:“În această primă ediţie a Festivalului voi participa în mai multe ipostaze: ca şef de orchestră, pianist, muzician de muzică de cameră dar şi ca om care vorbeşte despre muzică şi se implică în realizarea şi ascultarea ei. E o şansă a acestui Festival să aibe un organizator ca Radio România şi un partener ca Televiziunea Română. În opinia mea, aceste două instituţii transportă idei. Ori ideea unui festival nu este doar a aceea de a oferi concerte ci de a deschide căi de acces către muzică pentru un public cât mai numeros.”

Prezent la această întâlnire cu presa, primarul general al Capitalei şi-a reiterat sprijinul pentru proiectul propus de Radio România şi aprecierea faţă de obiectivul pe care organizatorii Festivalului şi l-au propus – de promovare a valorilor culturale autentice. “Sprijin această iniţiativă Radio România pentru că bucureştenii sunt consumatori de cultură, de muzică serioasă. Orice lucru bine organizat trebuie sprijinit material pentru a putea intra în normalitate.”,a declarat Sorin Oprescu.

Nu în ultimul rând, Alexandru Lăzescu, preşedintele director general al Televiziunii Române, a ţinut să puncteze faptul că:“Sunt puţine lucruri în care România excelează şi unul dintre acestea este muzica. Este bine ca aceste lucruri care contează să fie cunoscute. Televiziunea Română este privilegiată să fie partener alături de prietenii şi colegii de la Radio România. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca acest Festival să se vadă şi să se audă cât mai bine. Sunt convins că acest Festival va fi o reuşită şi se va înscrie între manifestările importante care definesc viaţa culturală românească.”

Festivalul se va desfăşura în anii de pauză ai Festivalului „George Enescu”, fiind o completare la programul cultural naţional, oferind iubitorilor de muzică şi de artă posibilitatea de a viziona şi asculta valori culturale mondiale ale momentului pe scenele cele mai importante din Bucureşti.

Ca şi în cazul recentelor ediţii ale Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”, acest nou eveniment se va desfăşura sub înaltul patronaj al Preşedintelui României.

Producătorul Festivalului este Societatea Română de Radiodifuziune în colaborare cu ARTEXIM şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional care, prin organizarea Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”, au dovedit că au resursele necesare pentru coordonarea unui asemenea eveniment internaţional.

Co-producătorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Bucureşti şi Societatea Română de Televiziune.

Programul de mediatizare internă şi internaţională va fi realizat în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, Realitatea TV, Jurnalul Naţional şipartenerii media externi (Euronews, Mezzo, Rfi).

Partenerii principali: ENEL şiSPECTACULAR.

DACIA – maşina oficială a Festivalului.

TAROM – transportator oficial al Festivalului.

Sponsori: Romaqua, „La Mama – Cafepedia”, Julius Meinl, Lenovo, Radisson SAS.

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Evenimente

Incep audițiile pentru Mastering the Music Business

Published

on

Ediția din acest an a Mastering the Music Business – conferința dedicată industriei muzicale din România – aduce încă o noutate: sesiunile de audiții.

În timpul acestora, câțiva dintre producătorii muzicali invitați (autohtoni și internaționali) le vor oferi feedback în timp real, față în față, celor care se înscriu.

Practic, juriul format din specialiști: Dan Byron (România), Serban Cazan (România), Alex Cotoi (România), Matt Lawrence (Grammy Award winner – UK), James Lewis (UK), Alex Mihulin – Versus (România), Victor Panfilov (România) va audia piesele și, pentru fiecare compozitor și/ sau artist în parte, va oferi sfaturi în acord cu expertiza fiecărui profesionist.

 

Cum te poți înscrie la audiții?

Trimite o piesă (un link la YouTube sau Soundcloud – nu sunt acceptate piesele atașate mailului) pe adresa de mail: ask@masteringthemusicbusiness.ro , cu subiectul „Listening Sessions” până la data de 28 februarie 2018. În corpul mailului adaugă și numele persoanei care înscrie piesa și care va participa la audiții.

Pe 10 martie se vor anunța piesele care vor fi audiate. Programul sesiunilor de audiții în cadrul conferinței va fi anunțat odată cu programul detaliat al acesteia.

 

Condiții de participare la audiții:

Doar persoanele care au deja un bilet valid pentru conferință (cel puțin pentru zilele de 20 și 21 martie) pot înscrie piese pentru sesiunile de audiții.

 

Mastering the Music Business, prima conferință dedicată industriei muzicale din România, a ajuns la cea de-a treia ediție și se va desfășura în perioada 20 – 21 martie 2018, la București. Acest eveniment le aduce participanților numeroase oportunități de relaționare cu persoane-cheie care activează în industria muzicală și în industriile adiacente.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Carla’s Dreams, concert la Arenele Romane din Bucuresti: “Monomaniac”

Published

on

Carla’s Dreams revin pentru al treilea an consecutiv la Arenele Romane din Bucuresti pe 5 mai de la ora 19:00 în cadrul unui nou eveniment BestMusic Live Concerts și Global Records!

Show-ul se numește “Monomaniac”, prilej cu care Carla’s Dreams vor prezenta publicului piese noi, dar și alte piese deja îndrăgite de fanii artiștilor.

 

“Sunt multe feluri de a anunța un concert. Mai pompos sau mai simplu. Dar ținând cont că este al treilea de acest tip – considerăm că ne putem permite să spunem că este tradiție deja. Așadar:

Carla’s Dreams – “MONOMANIAC”

Arenele Romane, 5 mai.

Vă așteptăm! Și

V-am cuprins! ,)”, au spus Carla’s Dreams.

 

În 2017, Carla’s Dreams au susținut un concert în fața a peste 5000 de fani la Arenele Romane pentru lansarea albumui “Antiexemplu”, iar în 2016, un eveniment sold out pentru lansarea albumului “NGOC”.

Anul trecut, Carla’s Dreams au acumulat 1 milion de abonați pe propriul canal de YouTube unde au peste 530 000 000 de milioane de vizualizări. Cu această ocazie, artiștii au decis să lanseze piesa „Frica” drept cadou pentru fanii.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Directia 5 canta de Valentin’s Day in ParkLake

Published

on

Nu-i așa ca cel mai frumos sentiment merită să fie premiat? Câștigătoare absolută, iubirea este in februarie celebrată cum se cuvine la ParkLake Shopping Center! Cântecele trupei Direcția 5, dansul pasional și premiile surprinzătoare marchează luna în care totul este despre și, mai ales, pentru îndrăgostiții de toate vârstele.

 

Cântăm despre iubire alături de Direcția 5

Pe data de 10 februarie, începând cu ora 19:00, cuplurile prezente în centrul comercial vor putea asculta live cele mai cunoscute, dar și cele mai noi melodii ale trupei Direcția 5. Concertul va avea loc la parter, în zona Main Square, iar finalul acestuia va fi marcat de 1 000 de baloane roșii eliberate deasupra publicului. Dar surprizele nu se opresc aici! Participanții la eveniment vor avea șansa să câștige unul dintre premiile oferite de magazinele partenere și ascunse în interiorul baloanelor, precum și premiul cel mare – un inel cu diamant Salvini, oferit de magazinul Kultho și un telefon iPhone 8

De asemenea, în weekend-ul 10 – 11 februarie, între orele 14:00 – 20:00, cabina foto special pregătită pentru publicul mall-ului va aștepta cuplurile de îndrăgostiți, și nu numai, să își exprime sentimentele în moduri cât mai expresive: în fotografii-instant.

 

Iubirea în pași de dans

Pe data de 17 februarie, intre orele 16:00-20:00, ParkLake Shopping Center, cu sprijinul școlii de dans Happy Star îi invită pe pasionații de dans să participe la spectacole de kizomba, bachata și salsa. Evenimentul are loc la parter, în zona Main Square.

Happy Star este una dintre școlile românești cu tradiție, organizând de-a lungul timpului, pe lângă numeroase cursuri de dans destinate persoanelor de toate vârstele, și concursuri și festivaluri cu renume.

 

Târg dedicat iubirii

În perioada 08 februarie – 08 martie ParkLake Shopping Center gazduiește un târg tematic dedicat sărbătorii iubirii. Expozanţii îi aşteaptă pe îndrăgostiți şi nu numai cu nenumărate dovezi de dragoste, ideale pentru a-i surprinde pe cei dragi lor. La parter, intrarea dinspre Starbucks și Second Cup, participanţi vor prezenta sugestii de cadouri pentru toate gusturile: decoraţiuni, bijuterii, cosmetice, dulciuri şi multe altele.

Magazine Partenere: iStyle, Kultho, Worldclass, Magnolia, Il Passo, Reserved, House, Cropp, Sinsay, Gloria Jeans, Lanidor, Luxury Gift, Gatta, Tommy Jeans, HANDSOME MONK COFFEE, Bigotti, Yves Rocher, Cinema City, Gherasos, Forever 21, Starbucks

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending