HomeALL MEDIARevista PreseiFestivalul International de Film ‘Comedy Cluj” 2012 se afla la jumatate. In a doua parte – educatie de cinefil

Festivalul International de Film ‘Comedy Cluj” 2012 se afla la jumatate. In a doua parte – educatie de cinefil

Clujul este in plin festival de comedie.

Dupa ce in primul week-end de festival publicul a avut parte de o proiectie de gala care a deschis festivalul – lungmetrajul „oricum, tw iubesc” in regia lui Susanne Bier, (Danemarca 2012) cu Pierce Brosnan in rolul prinmcipal, l-a vazut pe Matcel Iures intr-adevarat regal actoricesc in one-man show-ul „Absolut” (in rwgia lui Alexandru Dabija, o productie a Teatrului ACT din Bucuresti) si zeci de filme in fiecare zi in cele sase locatii ale festivalului: Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Casa TIFF (Sala MRe si Sala La Perne), Casa Tranzit si Caffe Klausenburg, organizatorii au pregatit pentru cinefili o serie de workshop-uri si masterclass-uri.

Astazi, miercuri 17 octombrie, este pregatit de la ora pranzului (12.30) un workshop pe tema filmelor horror, sustinut de Signe Olynyk & Bob Schultz, producatorul si scenaristul filmului horror Sub Zero/Below Zero (Canada, 2011, regia : Justin Thomas Ostensen).

Urmeaza vineri de la ora 17, un workshop, o lectie de cinema despre „banda desenata si filmul de animatie” , sustinut de Steve Bromberg, cel care va sustine un cine-concertul „Retour de la flamme”, dupa gala de decernare a premiilor care va avea loc sambata de la orele 17 la Cinema Florin Piersic.

Tot sambata, la Centrul Cultural German din Cluj-Napoca, va avea loc Masterclass-ul „Low-budget filming”, sustinut de Veit Helmer, despre scrierea unui scenariu, productia si distributia unui film cu buget mic.

Toate aceste activitati educative in lumea filmului vin in completarea cursului „2 Day Film School”, care a deschis anul acesta cea de-a 11-a editiea a TIFF-ului, sustinut de catre Dov Simens, Profesorul de film Nr. 1 al Americii.

Cum spunea si primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc (fostul premier al Romaniei), atat Festivalul International de Film „Comedy Cluj” cat si Festivalul International de Film Transilvania reprezinta adevarate brand-uri ale orasului comoara din inima Transilvaniei.

Lasa un comentariu aici!

Written by

carmen.moraru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns