Connect with us

Film

Film documentar din Himalaya, la TVR 3 !

Published

on

 

Un nou documentar pe TVR 3, marţi, 6 aprilie, de la ora 18.00, despre aventura unor români pe Himalaya. Un film realizat de Ovidiu Pop, de la TVR Cluj, special pentru emisiunea Reporter TVR 3, film care va fi difuzat în 4 episoade, în fiecare marţi, la aceeaşi oră, apoi redifuzat pe TVR 2, în cadrul emisiunii Natură şi aventură, realizată împreună cu Dan Păvăloiu.

Ovidiu Pop a realizat acest film ca pe o călătorie în Himalaya, într-o lume cu totul desosebită: “Himalaya,   visul tuturor alpiniştilor şi pasionaţilor de munte. Dhaulagiri, muntele alb  în limba locului – ultimul optmiar cucerit.   O călătorie într-o lume sălbatică şi îndepărtată . O incursiune în cei mai înalţi munţi din lume.  Toate acestea ne-au îndemnat şi pe noi, un grup de prieteni din România să venim aici. Nu ne-am propus să urcăm pe Dhaulagiri,  ci să parcurgem un traseu în jurul lui, să facem o tură aşa numită de treking , să mergem pe jos, cu cortul, la munte, să pătrundem într-o lume exotică  şi să încercăm să cunoaştem o altă civilizaţie.

Dincolo de alpinism şi aventură ne-am propus să facem o călătorie, pur si simplu. Să cunoaştem oamnei şi să vedem locuri. Şi am fost răsplătiţi pe deplin. Am făcut o călătorie fascinantă în care totul s-a schimbat la fiecare pas.  Am plecat din jungla specifică oraselor din Asia apoi drumul ne-a dus în zona central nordică a Nepalului, prin văi adînci , pe drumuri săpate în stîncă , prin junglă, trecînd ape repezi, urcînd tot timpul spre Dhaulagiri.

A urmat deșertul de la altitudine, cu gheturile  vesnice  si piscuri suspendate  incredibil de sus.  Am ocolit muntele cel alb, prin Pasul Francez si prin Valea ascunsă. Înainte să coborâm, aveam în plan să urcăm pe vîrful Thapa , la 6000 de metri. Lucrurile nu s-au potrivit si o să vedeţi de ce.  Am terminat însă traseul asa cum ne-am propus si am coborît pe o altă vale , cu alti oameni , altă limbă, alte obiceiuri.  ….  După trei săptămîni ne-am întors la Kathmandu, iar aici călătoria noastră a căpătat o altă dimensiune.

sase oameni, plus un ghid,un bucătar, cărăusi …o adevărată expeditie . Locurile sînt atît de îndepărate, iar distantele de parcurs pe jos sînt atît de mari, încît altfel nu se poate

Tosi sîntem pasionati de munte , de călătorii si am trecut cu bine peste toate greutătile . Fiecare a si-a trăit  propria experientă : Adi   pe cea de alpinist si fotograf.

Arnold si Nicu drept călători a nu stiu cîta oară prin muntii înalti ai planetei . Romică venind pentru prima dată într-o călătoria de o asemenea anvergură.  Peciu a avut chiar ocazia să-si facă meseria : pe aceea de doctor. Cît despre mine, am călătorit împreună cu camera de luat vederi, iar acum încerc să povestesc cum pot mai bine despre toate acestea”.

Fotografiile sunt realizate de Adrian Munteanu

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Comedia „Haideţi, Tineri Titani, la film!”, in premiera, in cinematografe

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

Atunci când „Tinerii Titani” ajung pe marele ecran, o fac pe picior mare! De această dată îi regăsim pe simpaticii noştri eroi în prima lor aventură fresh, inteligentă şi pe placul tuturor iubitorilor de filme cu supereroi, care va lua cu asalt cinematografele în premieră, din 17 august.

Se pare că mai toţi super eroii, mai puţin titanii, au câte un film numai al lor care să le prezinte faptele eroice pe marile ecrane. Aşa că Robin e hotărât acum să schimbe lucrurile şi să se asigure că nu va mai fi văzut niciodată ca un ajutor de supererou, ci ca un star adevărat.

Atunci când planeta este ameninţată de un malefic personaj şi prietenia tinerilor titani este pusă la grea încercare de nevoia de celebritate, va fi momentul în care vom afla dacă sunt sau nu nişte veritabili supereroi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Iura Luncaşu a început filmările pentru noua sa comedie ,,Faci sau taci”

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

După succesul de casă înregistrat cu ,,Ghinionistul”, filmul românesc cu cele mai mari încasări din 2017 şi câştigătorul premiului publicului la gala Premiilor GOPO de anul acesta, regizorul Iura Luncaşu a început de curând filmările pentru noua sa comedie, ,,Faci sau taci”.

Cu o distribuţie impresionantă care va aduce pe marile ecrane nu mai puţin de 16 celebrităţi, Iura Luncaşu a mizat pentru noul său film pe nume precum: Augustin Viziru, Levent Sali, Gică Craioveanu, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Bogdan Mălăele, Diana Dumitrescu, Sandra Izbaşa, Giulia Huidu, Oana Moşneagu, Ana Baniciu, Cristina Vişterneanu, Monica Bârlădeanu, Maria Popoviciu şi Horia Brenciu.

Timp de 22 de zile, Iura Luncaşu filmează în 13 locaţii diferite din Banat. Conform spuselor regizorului: ,,Locaţiile sunt spectaculoase. Filmăm în Timişoara, la Cheile Nerei, în centrul vechi din Oraviţa, în nişte locuri încărcate de istorie, cum ar fi primul teatru şi primul baraj din România. Bineinţeles că ne întoarcem cu o deosebită plăcere la Văliug, unde urmează să facem nişte secvenţe foarte interesante, prin munţi.”, a declarat Iura Luncaşu.

Despre aşteptările avute de la noul său proiect cinematografic, regizorul mărturiseşte: ,,Din punctul meu de vedere ,,Faci sau taci” este mult peste ,,Ghinionistul”. Nu degeaba cei de la Vertical Entertainment au achiziţionat proiectul încă din faza de scenariu. Cu acest film vreau să pot lucra mult mai organizat, pentru simplul motiv că nu mai vreau să aud de producţii low budget. Consider că nu putem să apelăm la empatia nesfârşită a românului de a urmări un film autohton, fără să se aştepte la calitate. ,,Faci sau taci” are toate premisele şi circumstanţele să fie un proiect foarte bun, pornind de la distribuţie, locaţii şi culminând cu umorul său autentic. De altfel, am şi avut deja câteva zile de filmare şi au fost de-a dreptul încurajatoare reacţiile, pentru că s-a râs încontinuu. Lansarea filmului va avea loc în toamna anului 2019.”

Povestea comediei ,,Faci sau taci” aduce în prim plan reţelele de traficanţi de carne vie, care de această dată au căpătat proporţii îngrijorătoare. O grupare atipică, fără denumire, fără identitate, activează în România şi servisează ţările vecine. Până aici, nu e nimic amuzant. Dar atunci când câţiva funcţionari români primesc vizita oficialilor din Spania şi trebuie să pună la cale o misiune specială, iar spaniola lor constă în Hola, mamacita, Shakira, Pique, lucrurile se complică. Pornim în misiune, dar care-i aia? Recunoaşte, lucrurile devin amuzante.

Noroc că există şi oameni competenţi. Misiunea e pe cale să înceapă.  O echipă de 6 fete de la forţele speciale, miniştri, comisari, un şofer nedumerit, un infractor cu identitate ascunsă, un funcţionar plin de pofte carnale, cu toţii se pun în mişcare.

Se instalează tabăra de operaţiuni şi se aplică planul: fetele, care mânuiesc armele la fel de bine cum mânuiesc rujul, trebuie să intre adânc sub acoperire într-un semi-bordel, o casă conspirativă de tranzit unde sunt ţinute ostaticele în drumul spre Rusia sau Serbia. Şi aici, e mai mult decât umor, mai aducem şi suspans, bătăi, intervenţii în forţă, secrete de alcov, idile, twist-uri şi multă acţiune.

O producţie Next Spot, ,,Faci sau taci” este o comedie regizată, scrisă şi produsă de Iura Luncaşu, care îl are drept director de imagine pe Răzvan Leucea, în timp ce sunetul este semnat de Ionuţ Geadău, iar de montaj se ocupă Marian Ene. Filmul va fi distribuit pe marile ecrane de Vertical Entertainment, în 2019.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Documentarul „Licu, o poveste românească”, în selecția festivalului MakeDox

Published

on

 

„Licu, o poveste românească”, de Ana Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017, va participa în selecția festivalului MakeDox din Macedonia.

Cea de-a noua ediție a Creative Documentary Film Festival MakeDox va avea loc în perioada 16 – 23 august, la Kursumli An – construcție de secol al XV-lea – din Skopje, unde, pe lângă proiecții, vor avea loc dezbateri, ateliere și spectacole live.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

A mai fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, în cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la cea de-a 14-a ediție a festivalului ZagrebDox și la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera națională.

Filmul a participat la Festivalul Internațional de Film Transilvania și la festivalul Ceau Cinema de la Timișoara.

Documentarul va fi lansat în cinematografele românești pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending