HomeMAGAZINEvenimenteFilmul „Toată lumea din familia noastră”, marele câştigător al Festivalului de la Namur

Filmul „Toată lumea din familia noastră”, marele câştigător al Festivalului de la Namur

Filmul „Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude, a fost desemnat vineri marele câştigător al celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional a Filmului Francofon (FIFF) de la Namur (Belgia), desfăşurat între 28 septembrie şi 5 octombrie, potrivit site-ului festivalului.

Pelicula a primit trofeul „Bayard d’Or” pentru cel mai bun film francofon, iar Şerban Pavlu a fost desemnat cel mai bun actor şi a primit un premiu de 1.000 de euro de la publicaţia „Notre Afrik”.

Premiul special al juriului i-a revenit filmului „Les Chevaux de Dieu”, de Nabil Ayouch, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat lui Catherine Corsini şi Benoît Graffin, pentru pelicula „Trois mondes”.

Cea mai bună actriţă a fost desemnată Djamila Sahraoui, pentru rolul din pelicula „Yema”.

Potrivit site-ului FIFF, distribuitorul peliculei lui Radu Jude va primi 10.000 de euro din partea RTBF (Radio Télévision Belge Francophone) pentru drepturile de televizare a filmului, iar FIFF va oferi 7.500 de euro pentru distribuţia peliculei în Belgia.

De asemenea, asociaţia autorilor, compozitorilor şi editorilor din Belgia (SABAM) va oferi 5.000 de euro pentru difuzarea pe teritoriul ţării, iar TV5 Monde va pune la dispoziţie 7.500 de euro pentru difuzarea în ţările francofone.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns