HomeLIFE STYLEFoodstory.ro si Oana Cuzino lanseaza campania “Meatless Friday”: provocarea de a renunta la carne pentru o zi!

Foodstory.ro si Oana Cuzino lanseaza campania “Meatless Friday”: provocarea de a renunta la carne pentru o zi!

Incepand cu 18 ianuarie, Foodstory.ro a demarat campania “Meatless Friday” prin care promoveaza reducerea consumului de carne macar o zi pe saptamana, vinerea, raliindu-se in acest fel campaniei globale “Meatless Monday”.

“Meatless Monday” este o campanie initiata in Statele Unite ale Americii care a strans adepti in peste 20 de tari din intreaga lume. Scopul este ca fiecare persoana sa consume cu 15% mai putina carne si, astfel, sa isi imbunatateasca sanatatea. Foodstory aduce campania in Romania. Pentru ca multi dintre romani tin post in ziua de vineri si pentru ca este cel mai simplu mod prin care se poate da startul unui week-end plin de energie, Foodstory.ro propune ca ziua de vineri sa fie ziua in care toti cei care sustin aceasta idee sa renunte la carne.

In frunte cu Oana Cuzino, ambasadorul campaniei, Foodstory.ro ofera in fiecare vineri cele mai bune sfaturi de nutritie si cele mai bune retete fara carne. ”Mi-a placut din primul minut de discutie cu colegii mei de la www. foodstory.ro aceasta campanie, mai ales ca se pliaza pe mesajele noastre, ale CSID. Incercam sa atragem atentia asupra posibilitatilor de a schimba ceva in obiceiurile de viata ale romanilor, in directia ”viata sanatoasa”. De multe ori, prinsi in stresul zilnic, optam pentru variante comode de a ne potoli foamea, nu intotdeauna cele mai sanatoase. Hrana trebuie sa constituie o preocupare, atat timp cat cu ajutorul ei putem fi mai sanatosi”, spune Oana Cuzino.

Mai mult decat atat, in fiecare vineri, ”Ce se intampla, doctore?” sprijina campania si vine cu propuneri si retete care nu numai ca inlocuiesc carnea, dar contin ingrediente sanatoase pline de nutrienti, si autohtone si exotice, intr -un mod de preparare mai sanatos si deosebit de retetele clasice, cu condimente si plante aromatice diverse. Intrebata daca odata cu aceasta campanie a renuntat vinerea la consumul de carne, Oana Cuzino recunoaste ca inca din copilarie vinerea era zi vegetariana:

”Datorita bunicii… asa am descoperit bamele, mancarea de gutui, de prune, cremele de naut si linte, placintele de casa cu spanac, urzicile… Ulterior, tofu… Oricum, la noi in casa s-au iubit intotdeauna legumele si fructele, asa ca nu numai vinerea evit carnea, sunt si alte zile ale saptamanii in care ”uit” de carne si simt nevoia de a consuma mai multe legume si mai ales fructe, preferatele mele.” Chiar si fetita Oanei, Naomi, are deja preferinte culinare sanatoase: ”Fiica mea iubeste mult salatele si pastele, iar ca sursa de proteine unele lactate, dar si pestele si fructele de mare.”

[sam id=”12″ codes=”true”]

Oana Cuzino, ambasadorul campaniei Foodstory, explica si care sunt beneficiile reducerii consumului de carne: ”In primul rand, consumul sustinut de carne duce la acumularea homocisteinei, dar si a altor compusi de degradare si metabolizare a acesteia, precum creatinina, acidul uric. Acestea incarca rinichii, se pot depozita in articulatii… Ori, o pauza de o zi, doua pe saptamana, ii da ragaz organismului sa contracareze acumularea acestora. Un nivel crescut de homocisteina duce la o incidenta crescuta de atac vascular, infarct, accident cerebral, dar si o serie de boli neurodegenerative, cum ar fi dementele vasculare sau tip Alzheimer. Poate de aceea auzim tot mai des ca aceste probleme apar la tineri, mai ales in conjuncturi favorizante: fumat, colesterol crescut.”

Foto Credit: PRO TV

Lasa un comentariu aici!

Written by

roxana.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail!

No comments

Lasă un răspuns