Connect with us

ALL MEDIA

Formula 1, Marele Premiu al Chinei | Nico Rosberg aduce primul succes pentru Mercedes din 1955

Published

on

Germanul Nico Rosberg a reuşit, duminică, la Shanghai, la cea de-a 111-a apariţie a sa în Formula 1, să câştige primul Grand Prix din carieră, rezultat care reprezintă, totodată, primul trofeu în vitrina Mercedes de la Marele Premiu al Italiei din 1955, cursă în care s-a impus Juan Manuel Fangio.

Trebuie subliniat că producătorul german de automobile nu a deţinut ca acţionar majoritar o echipă de Formula 1 între anii 1956 şi 2009, mulţumindu-se să fie, începând din 1994, furnizor de motoare şi apoi partener la team-ul McLaren-Mercedes.

În China, piloţii Mercedes au anunţat evoluţii consistente încă din antrenamentele desfăşurate vineri. Forma lor bună a fost confirmată sâmbătă, în calificări, când numai Lewis Hamilton s-a strecurat între Nico Rosberg (pole-position) şi Michael Schumacher. Dar britanicul a fost retrogradat cinci poziţii după ce mecanicii au fost nevoiţi să schimbe cutia de viteze a monopostului McLaren-Mercedes, astfel că Schumacher s-a alăturat colegului său în fruntea grilei.

„Linia” Mercedes a luat un start foarte bun, cu Rosberg distanţându-se uşor de Schumacher în primele tururi. Button a urcat de pe 5 pe 3 şi a talonat duoul german. Turul 13 a fost unul cu ghinion pentru Schumacher. Septuplul campion mondial a trecut pe la boxele echipei sale, însă mecanicii nu au reuşit să-i fixeze suficient o roată, astfel că el a tras pe dreapta la scurt timp după ce ieşit de la boxe.

Piloţii au abordat Marele Premiu al Chinei cu strategii diferite, ceea ce a făcut ca ierarhiile să se schimbe rapid în timpul cursei, în funcţie de cât de uzate erau pneurile fiecărui monopost şi de momentele în care se intra a boxe. Cu puţine excepţii, Rosberg a condus până în turul 35, apoi a mers la standuri şi i-a „predat” poziţia de lider lui Button. Britanicul era o ameninţare reală pentru Mercedes. Modul în care el îşi „conservă” cauciucurile în timpul curselor îl făcea favorit pentru ultima parte a Grand Prix-ului chinez.

În turul 40, Button a intrat la rândul său la standuri. Mecanici au reuşit cu greutate să-i monteze roata stânga-spate, iar întârzierea de aproape zece secunde i-a năruit pilotului McLaren şansele la victorie. În aceste condiţii, Rosberg a preluat din nou conducerea şi s-a îndreptat fără greşeală către victorie.

Jenson Button, care a mizat pe o strategie cu trei opriri, faţă de una cu două în cazul lui Rosberg, a reuşit să ocupe locul doi în final. El a fost urmat de colegul său Lewis Hamilton, care şi-a îmbunătăţit consistent locul 7 ocupat la start.

Folosirea pneurilor până la limita maximă de viaţă a avut efecte dezastruase pentru unii piloţi. Kimi Raikkonen (Lotus-Reanult) era pe locul doi în turul 40, dar în câţiva kilometri a ieşit din zona punctelor şi a terminat cursa pe locul 14.

În schimb, Sebastian Vettel (Red Bull), campionul mondial en-titre, a avut mai mult noroc. Germanul a dezamăgit sâmbătă, când nu a reuşit să intre în Q3. Plecat slab de pe poziţia a 11-a, Vettel a ajuns după primul tur pe locul 14. Uşor-uşor, el a început să urce în ierarhia cursei. Bazându-se tot pe o strategie cu două opriri, Vettel se afla pe locul doi cu patru tururi înaintea finalului. Button, Hamilton şi al doilea pilot Red Bull, Mark Webber, toţi trei cu trei opriri, au profitat de uzura gumelor germanului şi l-au depăşit pe rând. Webber a ocupat locul patru la final, iar Vettel a trebuit să se mulţumească cu locul 5, ceea ce reprezintă totuşi un bun rezultat ţinând cont de poziţia avută pe grila de start.

După ce a câştigat surprinzător etapa precedentă, din Malaysia, Fernando Alonso (Ferrai) nu a putut să termine mai sus de locul 9 la Shanghai, exact poziţia de pe care a plecat în cursă. Alonso a avut o bună evoluţie, fiind tot timpul în preajma podiumului. Dar strategia sa cu trei opriri nu a dat rezultate şi, după o eraore comisă în partea a doua a cursei, a ieşit din lupta pentru poziţiile fruntaşe. Colegul său, Felipe Massa, a bifat un nou Mare Premiu fără puncte.

Piloţii Sauber nu au mai repetat evoluţiile din primele două etape, deşi s-au aflat pe locuri bune la start. Kamui Kobayashi, locul trei pe grilă, a încheiat pe 10, iar Sergio Perez, locul doi în Malaysia, a trecut linia de sosire la Shanghai al 11-lea, după ce a ocupat locul 8 în calificări.

Puncte importante au acumulat Romain Grosjean (Lotus-Reanult) – locul 6 şi piloţii Williams, Bruno Senna – locul 7 şi Pastror Maldonado – locul 8.

În urma rezultatelor de duminică, Fernando Alonso a pierdut poziţia de lider în clasamentul constructorilor, în faţa lui Lewis Hamilton, care cu „trei locuri trei în trei etape” a acumulat 45 de puncte. El este urmat de Button, cu 43 de puncte, şi de Alonso, cu 37 de puncte.

La constructori, McLaren-Mercedes este lider cu 88 de puncte. Pe doi se situează Red Bull cu 64 de puncte, iar Ferrari este pe trei, graţie punctelor acumulate de Alonso.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Bahrainului, va avea loc în 22 aprilie, pe circuitul de la Sakhir.

Sursa: Mediafax

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Programe TVR, difuzate de un post tv fără acordul televiziunii publice

Published

on

Televiziunea Română a constatat faptul că Cinemaraton difuzează producţii TVR fără acordul postului public, încălcând legislaţia în domeniu. De asemenea, grila de programe a postului Cinemaraton este alcătuită în mod preponderent din producţii ale postului public de televiziune, în condiţiile în care Televiziunea Română nu a primit o solicitare în acest sens.

 

Printre producţiile difuzate fără acordul TVR se numără: „Memorialul Durerii – Mişcările studenţeşti din 1956”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Bucureştilor (2) – Biserica Ienei”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Canalul Morţii”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Mircea Dinescu”, realizator Lucia Hossu Longin; „Reconstituiri – Ministerul Adevărului”, realizator Lucia Hossu Longin, scenariul Dan Necşulea sau „Tandreţea Lăcustelor”, regia Dan Necşulea.

 

Prin această situaţie, Cinemaraton încalcă prevederi din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi din Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În aceste condiţii, Televiziunea Română a transmis o notificare prin care interzice Cinemaraton să mai utilizeze fără acord, înregistrările SRTv, în caz contrar rezervându-şi dreptul de a de a sesiza organele jurisdicţionale.

De asemenea, TVR  a semnalat Consiliului Naţional al Adudiovizualului această situaţie pentru ca forul, în calitate de garant al interesului public si de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,  să dispună măsurile pentru intrarea în legalitate a postului menţionat.

 

 

  • În conformitate cu prevederile art.13 alin. (1) lit. a) şi f), art 1063 alin. (1) lit a), f) şi  g),  precum şi art. 113 lit. b), e) şi i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, SRTv în calitate de titular de drepturi de autor, producător de înregistrări audiovizuale şi organism de televiziune, are dreptul exclusiv de a autoriza sau interzice utilizarea producţiilor proprii, inclusiv prin reproducere, radiodifuzare şi punere la dispoziţia publicului pe Internet.

 

** În situaţia utilizării producţiilor SRTV (preluate de la foşti angajaţi sau din alte surse) în vederea includerii în emisiuni de televiziune, există obligaţia legală privind  obţinerea acordului SRTv în calitate de titular de drepturi.  Difuzarea unei înregistrări audiovizuale produse de TVR, în tot sau în parte, fără acord, cu înlăturarea siglei producătorului, poate întruni elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni prevăzute de Legea nr.8/1996, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără consimţământul producătorului, faptă pentru care legea prevede  închisoare de la o lună la un an sau amendă (art 140 alin. (1) lit c).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

In grila Kanal D revine show-ul „Bravo ai stil! All Stars”. Iata care sunt concurentele!

Published

on

Cele mai valoroase competitioare din primele trei sezoane „Bravo, ai stil!” se pregatesc de participarea in show-ul devenit fenomen

 

„Bravo, ai stil! All Stars” aduce cea mai intensa si spectaculoasa competitie de stil la un alt nivel, aruncand in lupta cele mai pregatite concurente din sezoanele precedente ale sow-ului . Frumoase, hotarate, curajoase in alegerea tinutelor si deja trecute prin „sita” intransigenta a juratilor si a publicului, 11 fete dintre cele mai stilate se vor lupta din nou pentru marele premiu de 100.000 de lei.

Telespectatorii vor avea ocazia sa le reintalneasca si sa le voteze pe Silvia, Alina, Andreea, Larisa (concurente in primul sezon), Marisa, Denisa, Otilia, Irina (concurente din cel de-al doilea sezon), Iuliana, Emiliana si Beatrice (participante in cel de-al treilea sezon „Bravo, ai stil!”).

 

Exigenta va fi maxima la „Bravo, ai stil! All Stars”, asteptarile din partea juratilor, uriase. Fetele au castigat deja experienta, sunt obisnuite si cu lumina reflectoarelor si cu cele mai aspre critici membrilor Juriului, pot evita cu mai multa usurinta eventuale capcane ale contracandidatelor in lupta pentru marele premiu. Editiile precedente „Bravo, ai stil!” au constituit pentru aceste tinere o adevarata scoala, o perioada a formarii in mai multe sensuri, pentru ca dincolo de deprinderea abilitatii in a-si alege tinutele, acestea  au invatat sa se cunoasca mai bine, si-au rafinat reactiile si au castigat de partea lor un public numeros, extrem de fidel.

Cum se vor descurca, de aceasta data, cele mai puternice concurente de pana acum, veti putea urmari in „Bravo, ai stil! All Stars”, din 22 ianuarie.

 

Emisiunea va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30, la Kanal D. Prima Gala „Bravo, ai stil! All Stars” va putea fi urmarita sambata, 27 ianuarie, imediat dupa „Exatlon”.

 

Foto Credit: KANAL D

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Operatorul de cablu UPC a introdus postul de televiziune Minimax HU

Published

on

UPC România a introdus în grila sa de programe postul Minimax, varianta în limba maghiara. Deoarece Minimax este un canal de televiziune atât de îndrăgit de micii telespectatori, de la începutul acestui an, feed-ul unguresc al postului este disponibil abonaților la pachetul Panonia de la UPC, fiind accesibil și locuitorilor din zonele vorbitoare de maghiară din România.

 

Introducerea feed-ul unguresc al postului Minimax în grila UPC aduce un plus de calitate și divertisment și prin prezența în program a noilor seriale marca DreamWorks (difuzate și pe Minimax România), achițizii recente de amploare în portofoliul postului de televiziune pentru copii. În plus, Minimax Ungaria difuzează filme animate, serialul producție proprie „Little Marron Club” (care combină animația și live-action- ul, pentru a spune o poveste plină de muzică și prietenie) și „Masha and the Bear” (populara serie animată rusească inspirată de poveștile pentru copii despre micuța Masha și ursul care o salvează de fiecare dată când dă de greu).

 

Minimax HU este disponibil la numărul 790 din EPG.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending