HomeTELEVIZIUNESportFotbal: Burkina Faso, calificată în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni 2013

Fotbal: Burkina Faso, calificată în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni 2013

Burkina Faso s-a calificat în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal 2013, după ce a învins selecţionata Togo cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri, duminică seara, la Nelspruit, în sferturile de finală ale competiţiei găzduite de Africa de Sud până pe 10 februarie.

Jonathan Pitroipa a marcat în min. 105, cu capul, după un corner, golul prin care Burkina a ajuns pentru prima oară într-o semifinală la Cupei Africii după 1998. În cealaltă semifinală se vor întâlni Mali şi Nigeria.
Burkina, la care foştii dinamovişti Djakaridja Kone şi Paul Koulibaly au fost integralişti, va juca pentru un loc în finală cu Ghana, miercuri, la Nelspruit.
Atacantul togolez Emmanuel Adebayor s-a zbătut foarte mult pentru echipa sa, dar nu a reuşit să înscrie, deşi a avut două ocazii bune de gol, într-o situaţie mingea fiind respinsă de pe linia porţii, iar în al doilea caz a fost respinsă de portarul Daouda Diakite. Pentru Togo, Nibombe (ex-CS Otopeni şi Poli Timişoara) a evoluat tot meciul, iar Serge Akakpo (fost la FC Vaslui) a fost schimbat în min. 106.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns