Connect with us

ALL MEDIA

Fotbal – Europa League: Steaua s-a calificat în şaisprezecimi, după 1-1 cu FC Copenhaga

Published

on

 

Steaua Bucureşti s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Europa League la fotbal, din postura de câştigătoare a Grupei E, după ce a terminat la egalitate cu FC Copenhaga, 1-1 (0-0), joi seara, pe stadionul ”Parken” din Copenhaga.

Steaua, în 10 oameni din min. 49, în urma eliminării lui Cristi Tănase, a deschis scorul prin Raul Rusescu (73), danezii egalând prin Igor Vetokele (87).

Alături de Steaua, în şaisprezecimi s-a calificat şi Stuttgart, chiar dacă a pierdut acasă cu 0-1 meciul cu Molde.

Nici Copenhaga şi nici Steaua nu au riscat nimic în prima parte a meciului, în care ocaziile au lipsit cu desăvârşire. Steaua a blocat bine jocul echipei gazdă, a făcut un joc de posesie când a avut mingea, iar când a pierdut balonul a făcut un pressing deranjant pentru danezi.

Prima situaţie notabilă a partidei a fost şutul lui Rusescu (25), de la distanţă, care a trecut puţin peste poartă. Tănase a fost blocat în momentul şutului de L. Jacobsen (27), iar Nikolic nu a reuşit să profite de eroarea lui Sigurdsson (31).

FC Copenhaga nu a avut decât o oportunitate, în min. 40, când Claudemir a tras pe lângă ţintă, pe o minge respinsă de apărarea ”roş-albastră”.

Ultima ocazie înainte de pauză a fost şutul lui Latovlevici (42), care s-a dus alături de poartă.

Repriza secundă a început prost pentru Steaua, care a rămas în 10 oameni, Tănase fiind eliminat pentru al doilea ”galben”, după o simulare în careu (49). Danezii au crescut în agresivitate şi au mărit presiunea, după acest fapt, dar Steaua a arătat că poate rezista fără probleme.

La primul corner al gazdelor (67), Tătăruşanu a ieşit greşit, Cornelius a reluat cu capul, dar Sigurdsson nu a reuşit să trimită spre poartă. Un minut mai târziu, Vetokele (68) a trimis bine cu capul, dar portarul Stelei a plonjat şi a reţinut. Tătăruşanu a salvat apoi golul în min. 71, la lovitura de cap a lui Cornelius.

Pe acest fond de joc mai bun al danezilor, Steaua a reuşit să deschidă scorul în min. 73, prin Raul Rusescu, printr-un şut splendid de la peste 25 de metri, deviat de Stadsgaard, după o recuperare a lui Bourceanu. A fost primul şut pe spaţiul porţii trimis de Steaua în acest meci.

FC Copenhaga a avut şansa egalării (77), dar mingea deviată de Cornelius a trecut foarte aproape de poartă. Danezii au restabilit egalitatea în cele din urmă, prin Vetokele (87), care a reluat cu capul centrarea lui Jacobsen. Vicecampioana Danemarcei a căutat şi golul victoriei, care ar fi fost şi al calificării pentru gazde, dar Steaua a rezistat.

Echipa lui Reghecampf a făcut un excelent joc tactic şi s-a calificat meritat în faza următoare, în ciuda emoţiilor date de ”accidentul” cu Stuttgart (1-5 la Bucureşti).

Steaua este a doua echipă românească din şaisprezecimile de finală ale Europa League, după ce miercuri seara s-a calificat şi CFR Cluj.

AGERPRES

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Radio

Pavel Bartoș, exclusiv in matinal DigiFM: “Mihaela îmi face pielea de găină”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Invitat în matinalul Digi FM, actorul Pavel Bartoș a venit să le spună lui Bogdan Miu, Cătălin Striblea, dar și ascultătorilor Digi FM că pe data de 27 martie va fi sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului într-un mod inedit la Odeon.

Porțile teatrului vor fi larg deschise publicului de toate vârstele, iar vizitatorii vor putea experimenta un nou mod de a cunoaște și înțelege teatrul cu ajutorul tehnologiilor tip Virtual Reality, Augmented Reality și 3D Scanning.

Cu ocazia asta Matinalii noștri nu s-au abținut de la afla cât mai multe despre faimosul actor.

Pavel a copilărit în Miercurea Ciuc, astfel că matinalii Digi FM au fost curioși să afle cum era atmosfera dintre maghiari și români, pe vremea aceea.

Nu aveam nici o treabă cu aceste lucruri pe vremea aceea. Cei mai buni prieteni ai mei erau Pișta, Șoni, Feri. Am învățat maghiara pentru că dacă voiam să mă joc cu copiii, trebuia. Nu am stat niciodată să o studiez, m-am trezit că o știam.”, a spus actorul.

Bogdan Miu și Cătălin Striblea s-au jucat un pic cu Pavel Bartoș. Actorul a trebuit să recunoască câteva sunete celebre. Unul dintre ele era din desenul animat “Mihaela”.

Și acum îmi aduc aminte că la 8 fără 10 striga cineva din bloc <<Începe Mihaela!>>. Eu stăteam la etajul 2 și până ajungeam, era deja la jumătate. Dar aveam un prieten care stătea la 8 și până ajungea el se termina. Așa că îl luam la mine să se uite la <<Mihaela>>. Mi s-a făcut pielea găină!”, a spus el entuziasmat!

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

„PROCESUL”, documentarul nominalizat la Gopo, din 13 iulie în cinematografe

Published

on

„Procesul”, documentarul semnat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, va rula în cinematografele din România din 13 iulie, fiind distribuit de Wearebasca.

„Procesul”, câștigător al Premiului Juriului pentru cel mai bun documentar, la cea de-a doua ediție a Indian World Film Festival, poate fi văzut în proiecție specială la București, în cadrul Festivalului One World România, duminică 25 martie, de la ora 16.00, la Cinemateca Eforie. La eveniment vor participa cei doi realizatori ai filmului Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan.

Nominalizat la Gala Premiilor Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun documentar”, filmul urmărește cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o.  După un lung șir de încercări de a-și demonstra nevinovăția, în iunie 2012 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că – în cauza Moldoveanu împotriva României – a avut loc o încălcare a dreptului la un proces echitabil.  Acuzatul nu a avut avocat, nu a fost audiat și nu s-au administrat în mod direct probe.

Cu un scenariu scris de Ileana Bîrsan și Claudiu Mitcu, „Procesul” a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și a fost inclus în competiția națională de documentare la Astra Film Festival Sibiu.

Documentarul îl urmărește pe Mihai Moldoveanu după eliberarea provizorie și se concentrează pe rejudecarea dosarului și consecințele noii sentințe, oferindu-i spectatorului rolul de jurat într-un caz complicat și controversat.

„De 20 de ani, din care mai bine de 16 în închisoare, Mihai Moldoveanu se zbate să-și găsească dreptatea”, povestește co-scenarista Ileana Bîrsan.

„Dosarul destul de stufos al proceselor lui conține foarte multe erori și insuficiente probe pentru condamnarea pentru omor deosebit de grav. Deși procurorii și judecătorii care au condus la condamnările lui nu au vrut să depună mărturie în film, sperăm ca imaginile de arhivă să suplinească măcar parțial lucrarea sistemului, din anii ’95 -’96, în acest caz. Ce este uluitor, limpede și înfricoșător, în același timp, este că în procesul de rejudecare, în anii 2014-2015, nu s-a făcut totul pentru aflarea adevărului”, mai adaugă Ileana Bîrsan.

„Ce ne-a convins să facem un documentar despre cazul lui Mihai Moldoveanu a fost, pe de-o parte, îndârjirea, tenacitatea și deschiderea cu care acest om încearcă să-și dovedească nevinovăția de atâția ani”, declară regizorul, Claudiu Mitcu. „Pe de altă parte, de-a lungul procesului de rejudecare, am constatat că drumul către adevăr, deci și către justiție, este obstrucționat, că după 20 de ani apar și dispar hârtii oficiale sau elemente de probatoriu și nimeni nu se sesizează, că deși există o folie cu amprente care ar putea conține informații despre autorii crimei, nimeni, niciodată, nu a fost suficient de curios sau curajos să afle cui îi aparțin, în condițiile în care se știe că nu sunt nici ale celui decedat, nici ale celor condamnați”, mai precizează cunoscutul regizor Claudiu Mitcu.

Imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul Cătălin Cristuțiu,  sound-designer Ioan Filip, mixajul a fost realizat de Dan-Ștefan Rucăreanu, iar muzica a fost compusă de Camil Dumitrescu. Producătorii sunt Claudiu Mitcu, Robert Fița și Ioachim Stroe.

„Procesul” este o producție Wearebasca realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Pagina oficială de Facebook: Procesul.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

VIRAL: Emil Boc cade in cap in emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1

Published

on

Foto Credit: VIVA

Emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1 cu Emil Boc cazand de pe platforma a fost cea mai viralizata emisiune a jurnalistului.

„Domnul Emil Boc… PD-ul… ia uite-l cum vine”, iar prezentarea se termina cu o sperietura groaznica a celor din platou: „Doamne, Dumnezeule… bagati repede publicitate”

 

 

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending