HomeTELEVIZIUNESportFotbal: Meciul Ungaria – România va avea loc cu porţile închise; FIFA a respins apelul federaţiei de la Budapesta

Fotbal: Meciul Ungaria – România va avea loc cu porţile închise; FIFA a respins apelul federaţiei de la Budapesta

Meciul de fotbal Ungaria – România, programat pe 22 martie la Budapesta în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014, va avea loc cu porţile închise, după ce FIFA a respins apelul federaţiei de la Budapesta, informează presa internaţională, citată de Agerpres.

Federaţia internaţională a obligat recent selecţionatele Ungariei şi Bulgariei să dispute cu porţile închise următoarele lor meciuri din preliminariile CM 2014, din cauza comportamentului antisemit sau rasist al suporterilor lor. FIFA a avertizat federaţiile celor două ţări că riscă sancţiuni şi mai aspre, ca depunctarea sau excluderea din competiţie, în cazul în care astfel de incidente se vor repeta.

FIFA a anunţat marţi că a respins apelurile depuse de federaţia maghiară de fotbal (MLZS) şi de cea bulgară (BFU).

„MLSZ şi BFU au fost amândouă avertizate în legătură cu viitoarea lor conduită”, a adăugat FIFA, repetând că în caz de recidivă cele două federaţii vor primi sancţiuni mai aspre.

Federaţia maghiară a fost sancţionată de FIFA pentru incidente antisemite produse la meciul amical Ungaria – Israel din 15 august 2012 (1-1).

Bulgaria a fost condamnată pentru insultele rasiste proferate de un mic grup de suporteri de fiecare dată când un danez de origine tanzaniană, Patrick Mtiliga, atingea balonul în timpul meciului împotriva Danemarcei, la Sofia, contând pentru grupa B a preliminariilor Mondialului 2014 (1-1).

Următorul meci pe teren propriu al Bulgariei din preliminariile CM 2014 va fi contra Maltei, pe 22 martie.

Tot în ianuarie, FIFA a amendat cu 40.000 de franci elveţieni federaţia maghiară şi cu 35.000 de franci elveţieni pe cea bulgară.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

<p>Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!</p>

No comments

Lasă un răspuns