Connect with us

ALL MEDIA

Fotbal: Mircea Sandu – Vreau ca naţionala să aibă continuitatea din anii ’90

Published

on

Preşedintele FRF Mircea Sandu îşi doreşte ca, începând cu 2016, echipa naţională să intre într-un ciclu de performanţă la fel cu naţionala ”Generaţiei de Aur” care în anii ’90 a legat mai multe calificări succesive la Mondiale sau Europene.

Prezent la oficializarea parteneriatului FRF-Timişoreana, Mircea Sandu opina că în locul unei calificări întâmplătoare la un turneu final preferă formarea unui grup puternic de jucători care să permită calificări succesive după 2016 la marile competiţii.

”Obiectivul nostru este ca 2016 să fie un nou început pentru performanţele echipei naţionale, dacă acest lucru intermediar se întâmplă ar fi extraordinar. Nu vreau să-i degrevez pe ei de o anumită responsabilitate, ei şi cu antrenorii, aceea de a califica echipa dacă am putea la fiecare participare. Nu vreau să le găsesc scuze dacă nu se califică la CM 2014, dar o echipă naţională, ca şi o echipă de club, nu se formează de pe o zi pe alta. De asta am făcut apel la media şi la suporteri să avem răbdare, înţelepciunea necesară ca să formăm un grup de până în 40 de jucători care să atace calificări consecutive. Una, întâmplător, poţi s-o faci, dar eu aş vrea ca echipa naţională să aibă continuitatea din anii ’90”, a declarat Mircea Sandu.

La meciul cu Andorra, Sandu mizează pe prezenţa a circa 18-20.000 de spectatori şi speră să furnizeze galeriilor circa 1.000-1.500 de tricouri Adidas. ”Pentru meciul cu Andorra, sper să îmbrăcăm cât mai mulţi suporteri, dacă participă şi Adidas-ul, dacă nu, o facem cu Timişoreana. Noi mizăm pe 18-20.000 de suporteri. Dar vom deschide numai inelul I, care are 18.000 locuri. Vom avea suporteri la toate meciurile echipei naţionale în deplasare, mai puţin cel cu Estonia, din cauza problemelor cu vizele. Liga suporterilor va trimite însă acolo 2 autocare. Eu mizez pe bunul mers al echipei naţionale şi pe un joc spectaculos”.

Sandu opina că dacă tricolorii pleacă cu 6 puncte după meciurile cu Estonia şi Andorra, şansele de calificare devin viabile pentru CM 2014. ”Eu mizez pe 6 puncte, iar cele 3 puncte cu Estonia sunt extrem de importante, pentru că în mod normal Andorra nu ne ridică probleme. În momentul în care ai câştigat în Estonia, i-ai luat din şansele unuia care a fost la un play-off acum câteva luni. Te concentrezi pe aceste 2 jocuri în 6 zile şi apoi vedem ce se întâmplă, dar cu Estonia e un meci de căpătâi. Va fi un meci foarte dificil, sunt ambiţioşi, au talie, sunt periculoşi la fazele fixe”.

Meciul amical din august cu Slovenia, în care am încasat 4 goluri (3-4), l-a îngrijorat pe Mircea Sandu, mai ales prin uşurinţa cu care am luat golurile. ”În meciul cu Slovenia m-a îngrijorat atitudinea din teren a jucătorilor. Şi uşurinţa cu care am primit 4 goluri, nu era totuşi Serbia care ne-a dat 5. Noi eram obişnuiţi să marcăm multe goluri cu astfel echipe. Ultima dată i-am bătut cu 2-0 în Slovenia”.

Ilie Balaci opina că spectatorii trebuie să vină în număr mare la jocurile naţionalei şi dorea multă baftă tricolorilor. ”Aş vrea ca acest stadion să fie permanent plin şi în special la echipa naţională, Naţionala a noastră, a tuturor şi noi avem o obligaţie morală pentru echipa naţională, să fim prezenţi aici şi să ţinem cu ea. Mai devreme sau mai târziu vom avea şi rezultate. Prima ediţia a fost în America de Sud, în Uruguay, şi acum tot acolo se va ţine, ar fi frumos să fim acolo. Urez echipei naţionale mult noroc, pentru că în afară de valoare e nevoie de noroc. I-aş dori echipei naţionale de azi să aibă mai mult noroc decât am avut eu şi preşedintele nostru când eram fotbalişti. Noi la timpul ăla am pierdut nenumărate calificări şi la Mondiale şi la Europene şi la Olimpiadă în ultimul meci, de cele mai multe ori acasă. Aşa cum a fost un 4-6 cu Iugoslavia, 2-2 cu Spania la Craiova, am dori ca echipa naţională să nu aibă neşansa pe care am avut-o noi. Nu ne putem da noi cu părerea, aş face o prostie dacă aş spune că naţionala e bună sau mai puţin bună. Singurul care poate să se refere la echipa naţională este Victor Piţurcă, noi ce aşteptăm sunt victoriile, sau egalul în funcţie de situaţie”.

Miodrag Belodedici aprecia la rândul lui că jucătorii vor avea un program infernal şi doar o viaţă sportivă îi poate menţine în formă. ”O să le fie enorm de greu, au meciuri în cupele europene, în campionat, la echipa naţională. Fiecare va trebui să stea numai pe teren, în pat, la odihnă, alimentaţie. Asta o să fie viaţa lor şi sunt convins că şi ei ştiu că o să aibă meciuri importante, foarte grele. Pe parcurs o să vedem dacă o să ne calificăm sau nu”.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

George Ureche va prelua conducerea Antena Group

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

George Ureche, Director Corporate Finance la PwC va prelua conducerea Antena Group incepand cu 19 martie 2018.

Din aceasta pozitie, George va coordona posturile de televiziune ale Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV) si platformele digitale (AntenaPlay, LaJumate.ro si site-urile de continut) ale companiei. George vine cu o experienta de 8 ani in cadrul PwC (2000-2005 si 2015-2018) si 10 ani in industria media (in calitate de manager executiv si de dezvoltare in grupul MediaPro).

 

“Ma bucur ca George va completa echipa Antena Group care si-a demonstrat pe parcursul timpului profesionalismul, unitatea si determinarea.  Am incredere ca George si toti membrii echipei isi vor pune competenta si energia in slujba publicului si a partenerilor de business si le multumesc tuturor” a declarat Camelia Voiculescu, actionar Antena Group.

 

George Ureche a adaugat: “Antena Group este o companie de referinta intr-o industrie dinamica. Am apreciat intotdeauna spiritul antreprenorial si flexibilitatea acestui grup, care sunt ingredientele de baza pentru inovatie si crestere. Abia astept sa ma alatur echipei si impreuna sa dezvoltam produse si servicii de calitate”.

 

Functia de Channel Manager Antena 1 va fi detinuta in continuare de Isabella Carmu. Sub conducerea sa, strategia Antena 1 va avea ca focus achizitionarea si dezvoltarea formatelor de entertainment puternice si originale care au forta de a face diferenta pe piata media din Romania ( Chefi la cutite, The Wall, Asia, iUmor, Guess my Age, Final Four si multe altele). “Ne bucuram ca echipei de top management i se va alatura o persoana cu experinenta de business pe care o are George si suntem siguri ca impreuna vom deveni si mai puternici” a declarat Isabella Carmu, Channel Manager Antena1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Monica Ghiurco şi Karen Sebesi sunt reprezentanţii salariaţilor în CA al TVR

Published

on

Foto Credit: TVR

Jurnaliştii Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie (CA), în urma scrutinului desfăşurat luni, 19 februarie 2018, la sediile TVR din Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş.

Mihai Rădulescu (jurnalist tv) şi Cristian Stoian (director de imagine) au fost aleşi membri supleanţi, conform votului.

Monica Ghiurco a obţinut 534 de voturi, Karen Sebesi – 321, Mihai Rădulescu – 301, iar Cristian Stoian – 242 voturi.

Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au mai făcut parte din Consiliile de Administraţie ale televiziunii publice: Monica Ghiurco, între anii 2016-2017, iar Karen Sebesi, între 2010 şi 2012.

 

Lista completă a rezultatelor obţinute în urma procesului de votare de luni, 19 februarie a.c., este următoarea: Monica Ghiurco – 534 de voturi; Sebesi Karen Attila – 321 de voturi; Mihai Rădulescu – 301 voturi; Cristian Stoian – 242 de voturi; Cornel Mihalache – 205 voturi; Titi Dincă – 180 de voturi; Corneliu Calotă – 177 de voturi; Andrei George Ţoneş – 160 de voturi; Horia Gruşcă – 115 voturi; Emanuel Sorin Torică – 105 voturi; Gabriel Giurgiu – 80 de voturi; Dorel Dick – 76 de voturi; Adrian Sobaru – 70 de voturi; Fekete Hajnal – 60 de voturi; Carmen Kleibel – 47 de voturi; Dumitru Bădiţa – 32 de voturi; Liviu Nicolescu – 31 de voturi; Adrian Cătălin Florea – 19 voturi; Cristina Lascu – 18 voturi; Stelian Ristache – 18 voturi; Oana Ilinca Roşca – 18 voturi; Eugen Alexandru Constantinescu – 9 voturi.

 

Prezenţa la vot a fost de 64,37%, la scrutinul din 19 februarie fiind înregistraţi 1525 de votanţi.

Directorul general interimar al TVR, Doina Gradea va înainta Parlamentului numele candidaţilor clasaţi pe primele patru locuri: primii doi clasaţi pentru calitatea de membru titular în Consiliul de Administraţie, iar următorii doi pentru membru supleant (poziţia 3 reprezintă supleantul primului clasat şi poziţia 4 – supleantul celui de-al doilea clasat).

 

Despre reprezentanţii salariaţilor din CA:

Licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Monica Ghiurco este doctor în ştiinţe economice, domeniul relaţii economice internaţionale în cadrul aceleiaşi universităţi. Din 2002 a devenit redactor-prezentator la Direcţia Ştiri a Televiziunii Române, iar din 2013 este jurnalist senior la TVR.

Monica Ghiurco a fost prezentatoarea emisiunii „Ora de ştiri” de pe TVR 2, moderator de talk-show, producător şi realizator de emisiuni de politică internă şi ediţii speciale. În perioada 2008 – 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic din cadrul Direcţiei Editoriale din SRTv. În ultimii ani, a prezentat emisiunile „Întrebări şi răspunderi” şi „Banii tăi”.

 

Sebesi Karen Attila a fost crainic-redactor la Radioteleviziunea Română, studioul Cluj, între anii 1991 – 1993. După o perioadă petrecută la mai multe posturi de radio sau în instituţii publice, Sebesi Karen revine în mass-media, ca realizator de emisiuni, la TVR, în perioadele 2005-2007 şi din 2008 până în prezent. Anterior, şi-a desfăşurat activitatea la DUNA TV şi BBC/secţia maghiară, în calitate de corespondent.  Karen Sebesi a mai fost membru în Consiliul de Adminsitraţie al SRTv în perioada 2010-2012 şi membru supleant între 1996-2000, 2001-2004, iar în perioada 2006-2010, membru supleant în CA al SRR.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Sighişoara, ultimul oraş care găzduieşte Semifinala Eurovision

Doina Gradea, Director General TVR: „Ne-am dorit să organizăm ultima semifinală Eurovision la Sighişoara, pentru a reaminti telespectatorilor TVR cultura şi istoria acestui oraş”

Published

on

Foto Credit: TVR

Mai sunt doar două zile până la spectacolul Eurovision România de la Sighişoara, în decorul încărcat de istorie al cetăţii medievale.

Înainte de startul repetiţiilor pentru al cincilea spectacol al Selecţiei Naţionale, organizatorii au susţinut o conferinţă de presă în Sala de protocol a Primăriei Municipiului Sighisoara.

La întâlnirea cu jurnaliştii, au participat Primarul Municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, Directorul TVR Târgu Mureş, Cristian Georgescu, regizorul şi coproducătorul semifinalei, Dan Manoliu, Directorul Cancelariei Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, Sorin Savu şi prezentatorii show-ului, Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu.

Conferinţa a fost moderată de Simona Boantă, coprezentator – din  Camera verde – al spectacolului de la Sighisoara.

 

Directorul General Interimar al TVR, Doina Gradea, a transmis un mesaj prin intermediul Directorului TVR Târgu Mureş, Cristian Georgescu:

„Ne-am dorit să organizăm ultima semifinală Eurovision la Sighişoara, pentru a reaminti telespectatorilor TVR cultura şi istoria acestui oraş şi potenţialul pe care îl are”. „Mulţumim Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Sighişoara pentru sprijinul acordat în vederea producţiei show-ului în acest decor absolut fantastic”, a mai transmis Directorul General Intermiar al TVR.

„Suntem onoraţi pentru că oraşul nostru a fost ales ca gazdă a semifinalei Eurovision. Sper ca eforturile noastre să se reflecte într-un show spectaculos”, a declarat Primarul Municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

 

Dr. Lucian Goga, Prefectul Judeţului Mureş, a vorbit, în mesajul transmis de Directorul Cancelariei Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, Sorin Savu, despre alegerea Sighişoarei ca gazdă a ultimei semifinale a concursului, desfăşurat  sub sloganul „Eurovision uneşte România!“:

„Îmi face plăcere să cred că alegerea, în acest an, a Sighişoarei şi a judeţului Mureş – în care, deşi suntem de etnii diferite, trăim alături – va contribui la această atmosferă deosebită, de bună înţelegere”.

 

Directorul TVR Tg. Mureş, Cristian Georgescu, le-a reamintit sighişorenilor că sâmbătă, de la ora 19.00, în Piaţa Cetăţii, TVR organizează un concert extraordinar Direcţia 5, care va fi înregistrat şi va putea fi urmărit de toţi telespectatorii Eurovision la spectacolul de duminică.

Despre provocările organizării show-ului în Sala de spectacole „Mihai Eminescu”, regizorul şi coproducătorul show-ului, Dan Manoliu, a declarat că duminică, vom asista la o premieră – este cea mică scenă pe care a fost organizat, vreodată, un eveniment Eurovision România.

 

„Este o mare bucurie să revăd Sighişoara şi vă mărturisesc că ne-am plimbat deja, seara trecută, pe străzile cetăţii, pentru a filma câteva prezentări inedite pentru semifinală, alături de un personaj surpriză”, a spus Diana Dumitrescu. La rândul său, Cezar Ouatu, aflat la prima vizită în cetate, a declarat că: „la a cincea oprire din itinerariul Eurovision România, vom stabili un record cu spectacolul din Sala Mihai Eminescu, în cetatea Sighişoarei, cu atmosfera sa cu totul specială”.

 

Semifinala Eurovision România de la Sighişoara va fi transmisă, în direct, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, duminică, 18 februarie, de la ora 21.00.

 

Spectacolul încheie seria semifinalelor Eurovision România 2018. Pe 25 februarie, la Bucureşti, vom urmări Marea Finală a Selecţiei Naţionale.

Cu o zi înaintea show-ului, sâmbătă, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri, impresii la cald, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor. Concurenţii fiecărei semifinale vor oferi momente inedite, interpretând diferite melodii, altele decat cele cu care s-au înscris în concurs.

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“ Ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecţiei Naţionale alege câte trei finalişti. Primii trei, aleşi în spectacolul de la Focşani, sunt Alexia & Matei, trupa Echoes şi Eduard Santha.

 

Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume.

Pe 25 februarie, în Marea Finală care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending