HomeALL MEDIAFotbal: Mircea Sandu – Vreau ca naţionala să aibă continuitatea din anii ’90

Fotbal: Mircea Sandu – Vreau ca naţionala să aibă continuitatea din anii ’90

Preşedintele FRF Mircea Sandu îşi doreşte ca, începând cu 2016, echipa naţională să intre într-un ciclu de performanţă la fel cu naţionala ”Generaţiei de Aur” care în anii ’90 a legat mai multe calificări succesive la Mondiale sau Europene.

Prezent la oficializarea parteneriatului FRF-Timişoreana, Mircea Sandu opina că în locul unei calificări întâmplătoare la un turneu final preferă formarea unui grup puternic de jucători care să permită calificări succesive după 2016 la marile competiţii.

”Obiectivul nostru este ca 2016 să fie un nou început pentru performanţele echipei naţionale, dacă acest lucru intermediar se întâmplă ar fi extraordinar. Nu vreau să-i degrevez pe ei de o anumită responsabilitate, ei şi cu antrenorii, aceea de a califica echipa dacă am putea la fiecare participare. Nu vreau să le găsesc scuze dacă nu se califică la CM 2014, dar o echipă naţională, ca şi o echipă de club, nu se formează de pe o zi pe alta. De asta am făcut apel la media şi la suporteri să avem răbdare, înţelepciunea necesară ca să formăm un grup de până în 40 de jucători care să atace calificări consecutive. Una, întâmplător, poţi s-o faci, dar eu aş vrea ca echipa naţională să aibă continuitatea din anii ’90”, a declarat Mircea Sandu.

La meciul cu Andorra, Sandu mizează pe prezenţa a circa 18-20.000 de spectatori şi speră să furnizeze galeriilor circa 1.000-1.500 de tricouri Adidas. ”Pentru meciul cu Andorra, sper să îmbrăcăm cât mai mulţi suporteri, dacă participă şi Adidas-ul, dacă nu, o facem cu Timişoreana. Noi mizăm pe 18-20.000 de suporteri. Dar vom deschide numai inelul I, care are 18.000 locuri. Vom avea suporteri la toate meciurile echipei naţionale în deplasare, mai puţin cel cu Estonia, din cauza problemelor cu vizele. Liga suporterilor va trimite însă acolo 2 autocare. Eu mizez pe bunul mers al echipei naţionale şi pe un joc spectaculos”.

Sandu opina că dacă tricolorii pleacă cu 6 puncte după meciurile cu Estonia şi Andorra, şansele de calificare devin viabile pentru CM 2014. ”Eu mizez pe 6 puncte, iar cele 3 puncte cu Estonia sunt extrem de importante, pentru că în mod normal Andorra nu ne ridică probleme. În momentul în care ai câştigat în Estonia, i-ai luat din şansele unuia care a fost la un play-off acum câteva luni. Te concentrezi pe aceste 2 jocuri în 6 zile şi apoi vedem ce se întâmplă, dar cu Estonia e un meci de căpătâi. Va fi un meci foarte dificil, sunt ambiţioşi, au talie, sunt periculoşi la fazele fixe”.

Meciul amical din august cu Slovenia, în care am încasat 4 goluri (3-4), l-a îngrijorat pe Mircea Sandu, mai ales prin uşurinţa cu care am luat golurile. ”În meciul cu Slovenia m-a îngrijorat atitudinea din teren a jucătorilor. Şi uşurinţa cu care am primit 4 goluri, nu era totuşi Serbia care ne-a dat 5. Noi eram obişnuiţi să marcăm multe goluri cu astfel echipe. Ultima dată i-am bătut cu 2-0 în Slovenia”.

Ilie Balaci opina că spectatorii trebuie să vină în număr mare la jocurile naţionalei şi dorea multă baftă tricolorilor. ”Aş vrea ca acest stadion să fie permanent plin şi în special la echipa naţională, Naţionala a noastră, a tuturor şi noi avem o obligaţie morală pentru echipa naţională, să fim prezenţi aici şi să ţinem cu ea. Mai devreme sau mai târziu vom avea şi rezultate. Prima ediţia a fost în America de Sud, în Uruguay, şi acum tot acolo se va ţine, ar fi frumos să fim acolo. Urez echipei naţionale mult noroc, pentru că în afară de valoare e nevoie de noroc. I-aş dori echipei naţionale de azi să aibă mai mult noroc decât am avut eu şi preşedintele nostru când eram fotbalişti. Noi la timpul ăla am pierdut nenumărate calificări şi la Mondiale şi la Europene şi la Olimpiadă în ultimul meci, de cele mai multe ori acasă. Aşa cum a fost un 4-6 cu Iugoslavia, 2-2 cu Spania la Craiova, am dori ca echipa naţională să nu aibă neşansa pe care am avut-o noi. Nu ne putem da noi cu părerea, aş face o prostie dacă aş spune că naţionala e bună sau mai puţin bună. Singurul care poate să se refere la echipa naţională este Victor Piţurcă, noi ce aşteptăm sunt victoriile, sau egalul în funcţie de situaţie”.

Miodrag Belodedici aprecia la rândul lui că jucătorii vor avea un program infernal şi doar o viaţă sportivă îi poate menţine în formă. ”O să le fie enorm de greu, au meciuri în cupele europene, în campionat, la echipa naţională. Fiecare va trebui să stea numai pe teren, în pat, la odihnă, alimentaţie. Asta o să fie viaţa lor şi sunt convins că şi ei ştiu că o să aibă meciuri importante, foarte grele. Pe parcurs o să vedem dacă o să ne calificăm sau nu”.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns