HomeTELEVIZIUNESportFotbal: România – Australia 3-2, în meci amical

Fotbal: România – Australia 3-2, în meci amical

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Australiei cu scorul de 3-2 (1-1), miercuri seara, într-un meci amical desfăşurat pe Estadio Ciudad din Malaga.

România a câştigat primul meci la nivel de seniori contra Australiei, graţie golurilor marcate de Cristian Tănase (35), Bogdan Stancu (80) şi Gabriel Torje (84), respectiv Luke Wilkshire (45 – penalty) şi Robert Cornthwaite (54).

Tricolorii au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului şi şi-au creat numeroase ocazii de gol. Prima şansă a venit în min. 8, când Raţ a centrat periculos, dar un fundaş australian a trimis în braţele portarului. Stancu a tras de la circa 28 de metri (11), dar mingea s-a dus alături de poartă. Torje a fost aproape de gol în min. 15, dar a ratat voleul din mijlocul careului, la centrarea lui Raţ. Stancu nu a ajuns la centrarea lui Torje (17), după care Grozav a greşit preluarea, în situaţie de unu la unu cu portarul, după o lansare de excepţie a lui Tamaş (21).

Australienii au avut prima şansă notabilă în min. 23, când McKay a reluat pe lângă ţintă centrarea lui Kruse (23).
După ce Grozav a trimis cu capul peste poartă (26), România a deschis scorul (35), Tănase deschizând scorul în urma unei mingi respinse de portarul Schwarzer la şutul lui Torje.
Imediat după gol, Australia a avut şansa egalării, dar Kruse, scăpat pe contraatac, a trimis peste poartă (36).
În finalul primei reprize, arbitrul a dictat cu uşurinţă penalty la un duel umăr la umăr între Raţ şi Brosque, iar Wilkshire, elevul antrenorului Dan Petrescu la Dinamo Moscova, a restabilit egalitatea, 1-1 (45).

În partea secundă, echipa României a evoluat mai slab şi nu a reuşit să construiască acţiuni ofensive coerente. Totuşi, Tănase a avut un şut bun de la 18 metri, prins de Federici, dar jucătorii de la Antipozi au ratat ocazii mai clare. Brosque a fost blocat în ultimul moment de Tamaş (53), iar la cornerul care a urmat fundaşul Robert Cornthwaite a sancţionat bâlbâielile apărării noastre (54). Holman a irosit o şansă uriaşă, în min. 65, luftând din doar trei metri.

Stancu a avut o ocazie bună pentru tricolori, dar a tras prin faţa porţii (70), după care a irosit o şansă şi mai mare, portarul respingând lovitura sa de cap (73).
Holman a fost aproape de a decide soarta partidei (76), dat Pantilimon a respins şutul expediat de australian din afara careului.
Stancu a fost din nou eroul negativ în min. 79, când nu a reuşit să devieze în poartă o minge şutată de Torje din careu, balonul ajungând în braţele lui Federici. Bogdan Stancu s-a revanşat în min. 80, când a trimis în plasă mingea centrată de Maxim.
România a preluat conducerea în min. 84, când Torje a transformat în gol o lovitură liberă de la 18 metri, tricolorii tratând cu superficialitate alte câteva ocazii până la ultimul fluier. Echipa antrenată de Victor Piţurcă a obţinut o victorie meritată, după un joc bun în prima repriză şi în ultima parte a întâlnirii. Succesul este unul de bun augur în perspectiva partidelor cu Ungaria (22 martie) şi Olanda (26 martie) din preliminariile Cupei Mondiale 2014.

AGERPRES.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns