Connect with us

ALL MEDIA

Francesco Napoli, intra in competitia anilor ’50 si ’60, la ÎnTrecerea anilor, sambata la TVR 1 (foto si video)

Published

on

La cea de-a treia ediţie a emisiunii ÎnTrecerea anilor, intră în competiţie anii ´50 şi anii ´60. Mircea Radu aduce sâmbătă seara în studioul ÎnTrecerii anilor nume cunoscute şi iubite de telespectatori, ale căror performanţe se leagă de cele două decenii amintite.

Francesco Napoli va interpreta un colaj de melodii lansate de el în anii ´50  şi ´60, dar şi hitul „Americano”. După primele două ediţii, studenţii din juriul ÎnTrecerii anilor au decis că Mircea Radu merită să fie iniţiat în tainele copiuţelor: ca urmare, avându-l invitat pe Francesco Napoli şi vrând să fie bine pregătit şi cu „vorbele la el”, Mircea şi-a notat întrebările în palmă (vezi foto).

Cântăreaţa Lucky Marinescu reprezintă, la ÎnTrecerea anilor, anii ´50 şi va cânta „Aşa începe dragostea” şi „Cât e luna, cât e soare”. Lucky Marinescu a fost angajată la Teatrul „Savoy” din Bucureşti şi a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu”, cu care a făcut turnee în ţările Europei, dar a cântat şi pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris. La ÎnTrecerea anilor, telespectatorii vor afla povestea de dragoste a lui Lucky Marinescu, dar şi regretele Stelei Popescu, una dintre cele mai iubite actriţe ale scenei româneşti.

„Un neajuns al timpurilor noastre este faptul că nu ştim să promovăm şi să ne  preţuim valorile”, este de părere Mircea Radu, producătorul emisiunii. Tocmai de aceea, ÎnTrecerea anilor propune telespectatorilor întâlniri memorabile cu adevăratele valori. Astfel, o voce puternică şi frumoasă vine să ne aducă aminte de Edith Piaf. Cristina Giurgiu, colaboratoare a Teatrului de Operetă Ion Dacian, face o demonstraţie de talent. Întrebarea care se pune este: oare, în cazul Cristinei, se poate construi o carieră fără marketing, bazându-se numai pe multă pasiune şi talent? La ÎnTrecerea anilor, telespectatorii pot să-şi formeze o părere.

Este ştiut faptul că actriţa Irina Petrescu nu apare la TV, cu atât mai puţin într-o emisiune de divertisment… A jucat în zeci de filme şi spectacole de teatru, fiind considerată una dintre marile frumuseţi ale scenei româneşti. Pe 11 decembrie, Irina Petrescu vine la ÎnTrecerea anilor.

Cătălin Josan, şarmant, seducător şi cât se poate de modern, este îndrăgostit de muzica românească de odinioară. O dovadă este faptul că lucrează la un album de cover-uri. „Lalele”, una dintre melodiile româneşti apreciată de public, se va regăsi pe viitorul său album, iar sâmbătă poate fi ascultată la ÎnTrecerea anilor, în interpretarea lui Cătălin Josan.

Ca balanţa să fie în echilibru, trebuia să existe şi o reprezentantă a anilor ’50, care să declare că adoră muzica timpurilor noastre. Marina Voica suţine că iubeşte muzica actuală, şi nu doar „ca sa dea bine”. Sâmbătă, telespectaorii pot admira gingăşia, eleganţa, dar şi vocea Marinei Voica.

Maria Radu, Alexandru Jula, dar şi Trupa Mondial vor fi responsabili cu readucerea în prim plan a unora dintre cele mai iubite melodii ale anilor ´50 şi ´60. Gelu Voicu, cel care împreună cu taraful „Lăutarii din Teleorman” pregăteşte un nou album, în care se vor regăsi cântece vechi, autentice, aparţinând folclorului românesc, poposeşte de asemenea la ÎnTrecerea anilor.

Prezentată şi produsă de Mircea Radu, emisiunea ÎnTrecerea anilor este o competiţie între melodiile, filmele şi succesele sportive ale unor generaţii întregi. Promovând divertismentul de calitate şi oamenii de valoare reprezentativi pentru decadele din concurs, emisiunea ÎnTrecerea anilor începe să se numere printre preferinţele publicului sâmbătă seara. Primele două ediţii ale emisiunii ÎnTrecerea anilor au adunat la nivel national, fiecare, peste 800.000 de telespectatori, crescând audienţa TVR 1 în prime-time de câteva ori.

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

1 Comment

  1. Alex

    14 decembrie 2010 at 19:23

    MONDIAL-ii au fost si raman cei mai mari !!!

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

TVR a programat ediţii in memoriam dedicate celebrului regizor Lucian Pintilie

Published

on

Televiziunea publică va difuza o serie de programe dedicate celui care a fost Lucian Pintilie, personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 23.00, TVR 1 difuzează o ediţie a emisiunii „Dosar Romania” dedicată  filmului „Reconstituirea”, capodopera semnată de marele regizor. Cornel Mihalache a realizat dosarul „Reconstituirii”, un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării şi ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian Pintilie. Actorii Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată „Reconstituirea”.

Considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociaţia Criticilor Români de Film, „Reconstituirea” este programat duminică, 20 mai, pe TVR 2 de la ora 13.10. Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerate veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor. La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis şi relansat în 1990. Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, textul literar bazându-se pe un fapt real. În film au jucat Vladimir Găitan, George Constantin, George Mihăiţă, Emil Botta, Ernest Maftei şi Ileana Popovici.

Lungmetrajul va fi difuzat şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 23.00.

TVR 3 difuzează sâmbătă, respectiv, duminică, de la ora 17.00, „Fără Titlu”, un making of al producţiei „De ce bat clopotele Mitică?” şi un making of al filmului „Balanţa”.

Ediţia „Fără Titlu” dedicată lungmetrajului „De ce bat clopotele Mitică?” va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.00.

 

Născut la 9 noiembrie 1933, la Tarutino, în Basarabia (azi în Ucraina), Lucian Pintilie a absolvit, în anul 1956, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A regizat numeroase spectacole de teatru, iar anul 1965 a marcat debutul său în cinematografie, cu filmul „Duminică la ora 6”.

De numele său se leagă capodopere precum „Reconstituirea”, „Le Tableau”, „Salonul nr. 6”, „Balanţa”, „O vară de neuitat”, „Prea târziu”, scurtmetrajul „Tertium non datur”, „Terminus Paradis”, „Capul de zimbru”, „După amiaza unui torţionar” sau „Niki Ardelean, colonel în rezervă”.

 

Foto credit: Playtech

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Pavel Bartoș exclusiv pentru DigiFM: „Mă deranjează termenul de vedetă”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Pavel Bartoș a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.

Cătălin Striblea a început interviul cu o scurtă prezentare a lui Pavel Bartoș, în care a enumerat motivele pentru care acesta este celebru. Actorul a avut însă niște remarci la acest termen.

„Nu știu dacă a fi celebru este un vis al meu. Încerc doar să îmi fac treaba. Mă deranjează termenul de vedetă. Vedetă înseamnă ceva mult mai complex. Vedetă este Simona Halep, Gică Hagi, Ilie Năstase. Eu mă consider o persoană publică, cu un oarecare succes. Mă bucur că am succes în teatru cât și în televiziune.”

Pavel Bartoș a vorbit despre înscrierea la facultate, la Teatru. Uitase banii de înscriere acasă și chiar dacă i-ar fi trimis mama sa banii, ar fi ajuns prin mandat poștal abia în 3 zile. Acest lucru ar fi însemnat să rateze înscrierea, pentru că era ultima zi.

“Am uitat banii de înscriere la facultate. Am intrat în cancelarie, erau vreo 7-8 profesori. Le-am zis că am uitat banii de înscriere la teatru acasă și am nevoie de 5000 de lei. <<Mă ajutați? Promit că peste 3 zile, când vin banii, vi-i dau!>>. ”

Pavel a avut mare noroc, pentru că unul dintre profesori a apreciat curajul său și i-a împrumutat banii. “Din fundul sălii, profesorul de franceză, domnul Ionescu a zis <<Ia uite, mă! În sfârșit cineva cere bani pentru că vrea să facă școală. Da, îți dau eu, tinere!>>. Venea apoi la toate examenele mele și mereu îmi spunea că au fost cei mai bine investiți bani”, a completat el.

Mama sa credea că el va da la Drept. După ce a intrat la Teatru, Pavel s-a dus acasă să îi dea vestea cea mare. Iar dialogul dintre ei, a sunat cam așa (după cum ne-a povestit actorul):

-Mamă, am intrat!
-Ce bine!
-Da, dar trebuie să îți spun ceva! Am intrat la Teatru!
-Pauză…. E facultate. Tot e bine. Măcar nu ajungi golan!

Pavel a povestit și despre o întâmplare, din copilărie, care l-a marcat destul de mult.

”Pe data de 3 martie am pierdut cartela. Până pe 31 martie, mă gândeam că nu o să avem ce să mâncăm. Am refăcut drumul de acasă la magazin de trei ori, plângeam. Până la urmă m-am întors și am întrebat vânzătoarea. Am găsit cartela acolo, o adusese un domn. E foarte important ca generațiile de acum să știe că nu e bine cum a fost. ”

Cătălin Striblea a vrut să știe cât de apropiat este Pavel Bartoș de Smiley.

„Suntem mai mult decât prieteni. Smiley este un membru al familiei. Mi-e dor când nu suntem împreună. El are o educație foarte sănătoasă și se simte asta. Are mult bun simț. Datorită lui pot să zic că am devenit un om mai bun. Nu a zis niciodată ceva de rău de nimeni.”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Iuliana Tudor, gânduri despre Cristian Țopescu: „Am pierdut cu toții un OM bun”

Published

on

Iuliana Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, a lansat o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook, în amintirea celui care a fost și va rămâne -OMUL Cristian Țopescu.

 

Domnule Țopescu,

…domn, așa cum ați fost toată viața, asa cum m-am adresat dumneavoastră întotdeauna, deși mereu mă invitați să vă spun pe nume. Ați plecat…e gol tare în urmă pentru familie, pentru breaslă, pentru toți românii. Am pierdut cu toții un Om bun și un Profesionist rarisim! Pentru că așa ați fost!
Am pierdut cu totii pe cel mai apropiat comentator, care ne-a adus în case prin comentarii excepționale marile bucurii ale sportului romanesc! Pentru că așa ați fost!

Am pierdut cu toții, noi colegii din TVR, un reper. Ați iubit Televiziunea Română și ne-ați iubit pe noi toți, așa cum o poate face doar cel care înțelege rostul și esența acestui loc. Aveați un cult pentru „cea mai frumoasă meserie din lume” cum îmi spuneați, făcută la postul public. V-amintiți? Eram la parterul blocului turn și mi-ați spus: „Cine are vocație pentru meseria făcută la postul public de televiziune are sanșa de a face arta aici”.

Îmi vor lipsi mult convorbirile cu dvs… Telefonul primit în fiecare an de ziua mea mi se părea fantastic și atât de onorant că în fiecare an, dvs, marele Cristian Țopescu găseați un răgaz pentru a mă suna și a-mi spune „La mulți ani!”. Și ce mult vă bucura să vă povestesc despre „tizul” dumneavoastră, cum vă plăcea să-i spuneți fiului meu care poartă și numele Cristian. Ne veți lipsi!!!

Să vă fie…liniște și lumină! Rămas bun!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending