HomeTELEVIZIUNEEmisiuniGeorge Pistereanu prezinta emisiunea „Ca-n filme” la Digi 24 (galerie foto)

George Pistereanu prezinta emisiunea „Ca-n filme” la Digi 24 (galerie foto)

El când vrea să fluiere, fluieră și poate schimba cu ușurință postura de actor cu cea de prezentator. George Piștereanu, actorul din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, dublu premiat la Berlin în 2010, a acceptat provocarea emisiunii “Ca-n filme” și  a trecut la postura de prezentator.

Emisiunea din această săptămână face o incursiune în lumea spectaculoasă a 3D-ului iar George Piștereanu, prezentatorul emisiunii, este un adevărat reprezentant al noii generații de actori, care cu siguranță va prinde mari revoluții tehnologice în cinematografie.

Sebastian Cosor, creative visual effects supervisor la Media Pro Magic Factory și autor al premiatului scurtmetraj animat „The Scream”, criticul de film Ileana Bârsan, dar și Mooky Greindinger, CEO-ul Cinema City International, despică firul în patru și dezbat filmul 3D la rubrica de „Istorie Cinema”.

Tot duminică avem parte de un making of exclusiv al primului scurtmetraj 3D filmat în Romania. Este vorba de „Dopul scuză mijloacele”, un scurtmetraj regizat de Mihai Ionescu a cărui producție a stârnit vâlvă printre cinefili, mai ales dacă ne gândim că este prima oară când o echipă românească pune la cale o asemenea desfășurare de forțe… tridimensională!

Echipa „Ca-n filme” a stat de vorbă cu regizorul și producătorul acestui film și a aflat totul despre dificultățile de producție atunci când vine vorba de o filmare stereografică; a mers în studiourile Castel Film și a tras cu ochiul la decorurile spectaculoase construite special pentru scurtmetraj; și, de asemenea, a stat alături de regizor și de editorul video la montajul unui fragment din acest film.

Și tot duminică, de la 20.20, „Ca-n filme” îi invită pe cinefili la o întâlnire eveniment cu Vivi Dragan Vasile, unul dintre cei mai buni directori de imagine din România, omul care a filmat aproape 50 de producții.

O ediție tridimensională pe care nu trebuie să o priviți cu ochelari speciali, duminică, de la ora 20.20, la Digi24, și în reluare luni, la 17.05, pe canalul Digi Film, disponibil numai în rețeaua RCS&RDS..

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns