HomeMAGAZINGino Iorgulescu, audiat la DIICOT la nici 24 de ore de la instalarea în funcția de Președinte LPF

Gino Iorgulescu, audiat la DIICOT la nici 24 de ore de la instalarea în funcția de Președinte LPF

La nici 24 de ore de când a fost ales preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu a fost audiat la DIICOT. Procurorii l-au chemat astăzi pentru a-i prezenta rezultatul unei expertize într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală.

Dosarul vizează transferul a cinci jucători de la FC Național, club condus ani de zile de el, la Poli Timișoara. S-ar fi declarat sume de bani mai mici, nu s-ar fi făcut diverse acte, prejudiciul pentru stat este estimat la câteva milioane de euro.

A fost finalizată și ultima expertiză contabilă cerută. Lui Iorgulescu i s-a adus la cunoștință toate materialele de urmărire penală.

Procurorii spun că el și alte două persoane sunt acuzați de delapidare, evaziune fiscală sau spălare de bani.

Gino Iorgulescu nu a vrut să dea declarații, a ieșit foarte nervos din sediul DIICOT. De acum se va întocmi rechizitoriul.

Audierea a avut loc la o zi de la alegerea lui Gino Iorgulescu la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, în locul lui Dumitru Dragomir, care a condus LPF timp de 17 ani.

Este un dosar mai vechi în care actualul preşedinte al Ligii este acuzat că ar fi omis să declare sumele încasate şi să plătească toate contribuţiile către stat. Nu este, însă, singurul dosar penal în care apare numele lui Gino Iorgulescu. Acum câţiva ani, el a fost cercetat alături de cel pe care l-a înlocuit acum la şefia Ligii – Dumitru Dragomir.

Lasa un comentariu aici!

Written by

lucian.zavoianu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns