HomeMAGAZINFilmGlenn Close pledează pentru ,,Daune şi interese” (,,Damages”), la Pro Cinema (galerie foto)

Glenn Close pledează pentru ,,Daune şi interese” (,,Damages”), la Pro Cinema (galerie foto)

,,Să nu ai încredere în nimeni!” şi ,,Cîstigă indiferent ce ar trebui să faci pentru asta!” sînt principiile după care se conduce avocata Patty Hewes (Glenn Close), protagonista serialului ,,Daune şi interese” (,,Damages”) ce va fi difuzat, în premieră, de Pro Cinema începînd de duminică, 2 mai, de la ora 19:15.

Cîştigător a 4 premii Emmy şi nominalizat la 10 categorii ale aceluiaşi premiu şi a unui premiu Globul de Aur, pe lîngă alte 6 nominalizări, printre care şi aceea de ,,cel mai bun serial de televiziune”, ,,Daune şi interese” este creat de Daniel Zelman, fraţii Glenn şi Todd Kessler (,,Clanul Soprano”). Creatorii au mărturisit că ideea acestui serial le-a fost inspirată de relaţia cu superiorii lor, dar şi de experienţele pe care le-au avut în lumea showbizz-ului.
,,Nu intenţionăm să împărţim personajele în două tabere ,,pozitive şi negative”, spune Daniel Zelman, unul dintre creatorii serialului. Ceea ce ne-a determinat să să scriem despre această lume a fost interesul pe care-l avem faţă de dinamica puterii, faţă de dinamică puterii în societate”.
Glenn Close a fost prima alegere a creatorilor pentru rolul avocăţei Patty Hewes, însă aceasta era, în acel moment, implicată într-un alt proiect şi a refuzat. După aproape patru ore de discuţii cu producătorii, Glenn Close a acceptat, mărturisind că ,,a fost impresionată de acest personaj puternic şi de faptul că, într-o lume dominată de bărbaţi, ea reuşeşte să aibă una dintre cele mai influente firme de avocatura”. Pentru a se pregăti pentru rol, Glenn Close s-a întîlnit cu unele dintre cele mai strălucite avocate din New York, printre care Mary Jo White, Lorna Scofield şi Patricia Hynes.
Acţiunea primului sezon al serialului o urmăreşte pe Patty Hewes (Glenn Close), una dintre cele mai strălucite, dar şi dure avocate din New York, reprezentanta filmei ,,Hewes şi Asociatii” ,,prima alegere a celor care jonglează zi de zi cu puterea şi cu influenţa. Împreună cu protejata sa, tînără avocată Ellen Parson (Rose Byrne), Patty se implică într-un proces de anvergură, care-l are că subiect pe unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Americii, Arthur Frobisher. Mita, ameninţarea cu moartea, şantajul sînt cîteva dintre modurile în care acesta înţelege să se apere. Însă atunci cînd a ales-o pe Patty Hewes adversar, Frobisher n-a ştiut că acesteia nimic nu-i poate sta în cale.
Serialul a fost foarte bine primit şi de critică şi apreciat pentru stilul narativ nonlinear, intriga plină de suspans, meritele tehnice şi nu în ultimul rînd interpretarea actorilor.

Lasa un comentariu aici!

Written by

lucian.zavoianu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns