HomeLIFE STYLEGoogle invita elevii sa-i redeseneze logo-ul pentru Ziua Nationala a Romaniei

Google invita elevii sa-i redeseneze logo-ul pentru Ziua Nationala a Romaniei

Google lanseaza Doodle 4 Google, o competitie nationala prin care invita copiii sa creeze un desen cu tema ‘Romania mea este …’, prin care sa exprime ce reprezinta tara noastra pentru fiecare dintre ei.

Concursul de creatie se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, ce urmeaza cursurile primare sau gimnaziale ale tuturor scolilor din Romania. Desenul marelui castigator al concursului va aparea pe 1 Decembrie, pe pagina de start a Google Romania, pentru a fi admirat de milioane de romani.  Micul artist va primi si un premiu in valoare de 15.000 RON, iar finalistii, in numar de zece, vor fi premiati cu tablete. De asemenea,  scolile din care provin primii 5 clasati in functie de voturi vor primi cate o bursa de tehnologie in valoare de 20.000 RON.

Copiii pot fi inscrisi in concurs de catre parinti, invatatori sau profesori, respectand regula unui singur desen inscris pentru fiecare copil. Desenele pot fi trimise prin posta sau e-mail, alaturi de formularul de inscriere disponibil pe pagina google.ro/doodle4google. Termenul limita de trimitere a desenelor este 15 octombrie.

Intr-o prima etapa, echipa Google Romania va selecta cele mai frumoase 250 de lucrari din cele inscrise in concurs. Juriul concursului va alege apoi cele mai reprezentative 30 desene, Dintre acestea, primele 10 desene finaliste vor fi alese prin vot public pe site-ul Doodle 4 Google Romania, iar desenul ce va obtine cel mai mare punctaj din intregul concurs va deveni marele castigator. Votul publicului va putea fi exprimat online intre 8 si 27 noiembrie 2012, pe site-ul www.google.ro/doodle4google.

Juriul concursului Doodle 4 Google Romania este format din personalitati din domeniul artistic, media si educatie, Nicolae Alexi, Adrian Botan, Adrian Braescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar si Catalin Stefanescu. Din juriu va face parte si Sophia Foster-Dimino, membra a echipei care se ocupa de redesenarea logo-ului Google la aniversarile pe care Google le sarbatoreste la nivel international si local.

Concursul se va desfasura sub tutela Ministerului Educatiei si cu sprijinul TVR.

Pentru mai multe detalii despre concurs, formulare de inscriere si regulament va invitam sa vizitati pagina competitiei:  http://www.google.ro/doodle4google/

Despre doodles

Google isi schimba logo-ul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate anume care a schimbat lumea; in galeria celor mai recente logo-uri dedicate Romaniei s-au numarat Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Martisorul sau Ziua Nationala a Romaniei. Competitii similare pentru a decora pagina Google in momente speciale s-au organizat in peste 30 de tari, Romania aflandu-se la prima editie in acest an.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns