Connect with us

ALL MEDIA

LANSARE: TVR 3 se redefineşte şi va transmite cultura şi programe regionale. Emisiuni cu tradiţie mutate, pe canalul 3!

Published

on

Din 24 octombrie, Eugenia Vodă, Cătălin Ştefănescu, Marina Constantinescu şi Grigore Leşe ne îmbogăţesc serile cu dialoguri emoţionante, difuzate de la ora 21.00. Teatrul, concertele simfonice şi filmele clasice fac, de asemenea, parte din oferta toamnei TVR 3.

 

Cultură şi producţii regionale. Acestea sunt priorităţile TVR 3 începând din această toamnă, în care telespectatorii vor putea urmări, la ore de maximă audienţă, cele mai îndrăgite emisiuni culturale ale Televiziunii Române, dar şi filme clasice, teatru, concerte, programe ce promovează evenimente sau obiceiuri din diferite zone ale ţării şi emisiuni pe teme sportive. Din 24 octombrie, TVR 3 devine un jucător important pe piaţa televiziunilor din România, repoziţionându-se într-o zonă de nişă bine definită.

 

Eugenia Vodă, Cătălin Ştefănescu, Marina Constantinescu, Grigore Leşe, dar şi Valentina Băinţan, Claudia Spătărescu, Claudia Robu şi Marius Constantinescu ne vor aştepta, din 24 octombrie, la ceas de seară, alături de invitaţii lor, la dialoguri pline de savoare cu personalităţi care au influenţat destinele altor oameni sau care şi-au modelat şi asumat singuri propria călătorie prin viaţă. De luni până vineri, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 3 vor putea urmări Profesioniştii, Garantat 100%, Nocturne, Interviurile Festivalului George Enescu  şi Drumul lui Leşe, emisiuni de notorietate, cu tradiţie la TVR.

CATALIN STEFANESCU

CATALIN STEFANESCU

 

Cultura va fi, în continuare, prezentă şi în programele teritoriale, unde jurnalişti cu experienţă precum Mirela Giodea (TVR Craiova), Robert Şerban (TVR Timişoara), Petronela Moraru (TVR Târgu Mureş), Vasile Arhire (TVR Iaşi) ne vor aduce, în după-amiezile de marţi până vineri, de la ora 16.00, programe destinate să ne provoace, să ne destindă, să ne stimuleze: Cu cărţile pe faţă, Piper pe limbă, Picătura de cultură, Ghici cine vine la cină?.Iubitorii sportului vor avea, la TVR 3, cel puţin o oră dedicată, în fiecare zi a săptămânii. Pe lângă transmisiunile directe ale evenimentelor sportive regionale, în grila de toamnă TVR 3 se regăsesc, de la 17.00, programe de analize şi dezbateri sportive: Arena, Poveştile lu‘ Pilu, Schimb de pase, Dincolo de sport, În prelungiri.

GRIGORE LESE

GRIGORE LESE

 

Telejurnalul Moldova, în direct de la ora 18.00, ne ţine la curent cu actualitatea de la Chişinău şi din Republica Moldova.

De la ora 19.00 descoperim poveştile de dincolo de cântec şi ascultăm cele mai frumoase melodii populare la Cântec şi poveste.

Principalele evenimente muzicale din fiecare regiune sunt reflectate la Cap de afiş, emisiune la care mari muzicieni, actori celebri, artişti plastici şi personalităţi de marcă ne dau întâlnire în fiecare seară de luni până vineri, de la ora 20.00.

EUGENIA VODA

EUGENIA VODA

 

Iar concertele simfonice susţinute de cele mai cunoscute orchestre ale lumii – Orchestra Filarmonicii din Viena, Israel Philharmonic Orchestra, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra etc. – încheie serile TVR 3 din timpul săptămânii.

Nu lipsesc din programul TVR 3 de luni până vineri emisiuni consacrate precum Regional Café (difuzată în direct de la ora 8.00, precedată de Telejurnalul matinal transmis simultan cu TVR 1) sau emisiunea dedicată minorităţilor naţionale, Toţi împreună, de la 11.30.

ROBERT SERBAN

ROBERT SERBAN

Weekendul TVR 3 va fi caracterizat, de asemenea, de tronsoane tematice. Dimineţile sunt dedicate mediului rural, vieţii spirituale şi religioase, tradiţiilor şi minorităţilor. Emisiuni de publicistică precum Descriptio Moldaviae, Iaşii marilor iubiri, Memoria locului sau noua producţie Europa 360 (realizată de TVR Timişoara) îşi găsesc locul în programul TVR 3 de sâmbătă, înainte de prânz, în timp ce duminica urmărim Sfânta Liturghie, preluată de la Trinitas TV.

PETRONELA MORARU

PETRONELA MORARU

Prânzul ne aduce emisiuni pe teme gastronomice şi de viaţă sănătoasă – Sarea în bucate, Ţăst Şou, respectiv Un stil de viaţă sănătos. Iar de la 13.30, sâmbăta, vedem emisiunea Fără prejudecăţi, proiect unic în Europa, recunoscut de curând internaţional prin Premiul Global Recognition pentru „Modele de bune practici în angajarea persoanelor cu dizabilităţi”, ce urmează a-i fi decernat de Secretariatul de Stat pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi din Brazilia. Distincţia va fi acordată în cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc pe 2 decembrie, la Sediul ONU din New York.

 

Tronsonul de după-amiază din weekend cuprinde emisiuni de actualitate economică şi legislativă, precum noua producţie TVR Cluj Legal 100%, difuzată sâmbăta de la 14.30, dar şi consacratele emisiuni de travel (Drumuri aproape), poveşti de viaţă (Rialiti Şoc, A doua emigrare), programe de educaţie estetică şi cultură (Foto show, Agora Art), de antropologie culturală şi analiză (Gustă Transilvania, Dialoguri cu Andrei Marga), publicistică (Reporter special, Regiunea în obiectiv, Reporter Sud, Români fără frontiere).

VASILE ARHIRE

VASILE ARHIRE

Telejurnalul Moldova de duminică este urmat de Interviurile Telejurnalului Moldova, în transmisiune simultană cu TVR Moldova.

 

Iar prime-time-ul TVR 3, în weekend, este, de asemenea, cultural. De la ora 19.00, linia de folclor din timpul săptămânii este continuată sâmbăta prin emisiunea Popasuri folclorice, iar duminica, prin Caravana TVR 3, program consacrat al postului. De la 20.00, Teatrul Naţional de Televiziune propune stagiunea aniversară TNTvR 60, dedicată memoriei regizorului Petre Sava Băleanu, cel care, în 1968, reuşea crearea unui colectiv care să se ocupe numai de teatru în TVR. La aceeaşi oră, duminica vedem la TVR 3 filme clasice, care au făcut istorie în cinematografie.

MIRELA GIODEA

MIRELA GIODEA

Un nou ciclu tematic al emisiunii Remix – Poveşti de viaţă… cu cântec, difuzată de la ora 22.00, prezintă portrete ale unor muzicieni români care, înainte de 1989, au ales calea libertăţii. Amintirile lor, de la alb-negru la color, au emoţie, aventură şi… cântec.

Seara de sâmbătă se încheie cu Întâlniri esenţiale, emisiune dedicată oamenilor ajunşi la senectute, urmată de noi ediţii despre Sfinţii necunoscuţi ai Banatului. Aceeaşi temă este abordată şi duminica, în ciclul de documentare istorice Deportaţii.

 

Foto Credit: TVR

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

„PROCESUL”, documentarul nominalizat la Gopo, din 13 iulie în cinematografe

Published

on

„Procesul”, documentarul semnat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, va rula în cinematografele din România din 13 iulie, fiind distribuit de Wearebasca.

„Procesul”, câștigător al Premiului Juriului pentru cel mai bun documentar, la cea de-a doua ediție a Indian World Film Festival, poate fi văzut în proiecție specială la București, în cadrul Festivalului One World România, duminică 25 martie, de la ora 16.00, la Cinemateca Eforie. La eveniment vor participa cei doi realizatori ai filmului Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan.

Nominalizat la Gala Premiilor Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun documentar”, filmul urmărește cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o.  După un lung șir de încercări de a-și demonstra nevinovăția, în iunie 2012 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că – în cauza Moldoveanu împotriva României – a avut loc o încălcare a dreptului la un proces echitabil.  Acuzatul nu a avut avocat, nu a fost audiat și nu s-au administrat în mod direct probe.

Cu un scenariu scris de Ileana Bîrsan și Claudiu Mitcu, „Procesul” a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și a fost inclus în competiția națională de documentare la Astra Film Festival Sibiu.

Documentarul îl urmărește pe Mihai Moldoveanu după eliberarea provizorie și se concentrează pe rejudecarea dosarului și consecințele noii sentințe, oferindu-i spectatorului rolul de jurat într-un caz complicat și controversat.

„De 20 de ani, din care mai bine de 16 în închisoare, Mihai Moldoveanu se zbate să-și găsească dreptatea”, povestește co-scenarista Ileana Bîrsan.

„Dosarul destul de stufos al proceselor lui conține foarte multe erori și insuficiente probe pentru condamnarea pentru omor deosebit de grav. Deși procurorii și judecătorii care au condus la condamnările lui nu au vrut să depună mărturie în film, sperăm ca imaginile de arhivă să suplinească măcar parțial lucrarea sistemului, din anii ’95 -’96, în acest caz. Ce este uluitor, limpede și înfricoșător, în același timp, este că în procesul de rejudecare, în anii 2014-2015, nu s-a făcut totul pentru aflarea adevărului”, mai adaugă Ileana Bîrsan.

„Ce ne-a convins să facem un documentar despre cazul lui Mihai Moldoveanu a fost, pe de-o parte, îndârjirea, tenacitatea și deschiderea cu care acest om încearcă să-și dovedească nevinovăția de atâția ani”, declară regizorul, Claudiu Mitcu. „Pe de altă parte, de-a lungul procesului de rejudecare, am constatat că drumul către adevăr, deci și către justiție, este obstrucționat, că după 20 de ani apar și dispar hârtii oficiale sau elemente de probatoriu și nimeni nu se sesizează, că deși există o folie cu amprente care ar putea conține informații despre autorii crimei, nimeni, niciodată, nu a fost suficient de curios sau curajos să afle cui îi aparțin, în condițiile în care se știe că nu sunt nici ale celui decedat, nici ale celor condamnați”, mai precizează cunoscutul regizor Claudiu Mitcu.

Imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul Cătălin Cristuțiu,  sound-designer Ioan Filip, mixajul a fost realizat de Dan-Ștefan Rucăreanu, iar muzica a fost compusă de Camil Dumitrescu. Producătorii sunt Claudiu Mitcu, Robert Fița și Ioachim Stroe.

„Procesul” este o producție Wearebasca realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Pagina oficială de Facebook: Procesul.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

VIRAL: Emil Boc cade in cap in emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1

Published

on

Foto Credit: VIVA

Emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1 cu Emil Boc cazand de pe platforma a fost cea mai viralizata emisiune a jurnalistului.

„Domnul Emil Boc… PD-ul… ia uite-l cum vine”, iar prezentarea se termina cu o sperietura groaznica a celor din platou: „Doamne, Dumnezeule… bagati repede publicitate”

 

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit

Published

on

Primele concluzii ale medicilor legiști: Andrei Gheorghe avea probleme cardiace și suferise mai multe infarcte, anunta ziarul Libertatea!

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipetk, Rusia.

A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti (secţia rusă-engleză), potrivit www.facebook.com, citat de Agerpres.

Şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa, unde a rămas până în 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa (1993-1996): ‘Videomania’, ‘Vineri 13’ şi ‘Midnight Killer’. Consacrarea i-a adus-o emisiunea de radio ’13-14′, realizată la Pro FM Bucureşti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat şi emisiunea ‘Lanţul Slăbiciunilor’.

În 2002 şi 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea ‘Gheorghe’ şi a reluat emisiunea ’13-14′, mai întâi la Radio 21, şi apoi la Radio Total (2005-2006).

A avut un rol secundar în filmele ‘Amen’ (2002) al lui Costa Gavras, ‘Tinereţe fără tinereţe’ (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop ‘Paraziţii’ pentru albumul ‘Irefutabil’. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit ‘Dubla personalitate’.

În 2006, a publicat volumul ‘Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraş’, însoţit de un CD audio în colecţia ‘Ego Publicistica’ de la Editura Polirom.

În 2004, a devenit consilier media şi realizator de emisiuni (‘Politică, frate!’ şi ‘Am o ştire pentru tine!’) la Realitatea TV, post cu care a încheiat colaborarea în mai 2008. Andrei Gheorghe a fost iniţial suspendat de conducerea postului Realitatea TV, la 18 mai 2008, în urma unui incident în care realizatorul TV a fost filmat având o altercaţie cu agenţii de circulaţie care îl opriseră în trafic.

A scris la ‘Academia Caţavencu’ şi în ghidul ’24-FUN’. În afară de realizarea de emisiuni radio şi TV, a deţinut funcţii de conducere la posturile unde a lucrat: director de programe la Radio Sky Constanţa şi Pro FM Bucureşti, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 Bucureşti. La 16 martie 2009, a revenit în trustul Realitatea-Caţavencu, unde a fost realizatorul emisiunii ‘Cu Gheorghe şi Mihaiu’ de la Radio Guerilla. Din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul unui reality show românesc difuzat la postul TV Kanal D: ‘Rătăciţi în Panama’.

La 4 ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a preluat funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare. A ocupat acest post până la 26 februarie 2010, când Ministerul Finanţelor a încetat relaţiile contractuale cu acesta.

A realizat emisiunea ‘Clubul de poker’ la postul Prima TV în România (septembrie – decembrie 2010) şi ‘Salutare Naţiune’ pe canalul Prime în Republica Moldova (Chişinău) (2010-2011). În cursul anului 2012, a realizat emisiunea-interviu ‘Oameni şi oameni’ la postul The Money Channel.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending