HomeALL MEDIAGuvernul va da OUG pentru a putea plăti datoriile TVR la EBU de 15 milioane de euro

Guvernul va da OUG pentru a putea plăti datoriile TVR la EBU de 15 milioane de euro

Legislaţia actuală va fi modificată prin OUG, probabil miercuri, astfel încât datoria TVR la EBU acumulată în perioada 2008-2016, şi care se ridică la 17 milioane de franci elveţieni (peste 15 milioane de euro) să poată fi catalogată drept „datorie publică” şi să fie plătită de la bugetul de stat, informeaza Mediafax

„Legea va fi schimbată prin ordonanţă de urgenţă, cel mai probabil în şedinţa viitoare a Guvernului, astfel încât cadrul legal să permită catalogarea datoriei TVR la EBU ca fiind o datorie publică. Astfel se va da posibilitate Executivului să o plătească de la bugetul de stat fără a fi considerat ajutor de stat”, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

În cursul zilei de marţi, 7 iunie, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX: „Legea va fi schimbată prin Ordonanţă de urgenţă, cel mai probabil în şedinţa viitoare a Guvernului, astfel încât cadrul legal să permită catalogarea datoriei TVR la EBU ca fiind o datorie publică. Astfel se va da posibilitate Executivului să o plătească de la bugetul de stat, fără a fi considerat ajutor de stat”.

Marţi seară, Serviciul Comunicare al TVR a precizat printr-un comunicat că: „Proiectul de Ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Finanţelor Publice prin care se creează cadrul legal pentru finanţarea din alocaţia bugetară a obligaţiilor financiare pe care Televiziunea Română le are la European Broadcastin Union (EBU) nu presupune suplimentarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru SRTv”.

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns