HomeALL MEDIAHandbal feminin: România – Spania 31-26, la Campionatul European

Handbal feminin: România – Spania 31-26, la Campionatul European

Naţionala feminină de handbal a României a învins Spania cu scorul de 31-26 (15-12), duminică, la Novi Sad, în primul joc din Grupa a II-a principală a Campionatului European din Serbia.

România a făcut cel mai bun joc al său în competiţie şi a obţinut o victorie clară şi obligatorie pentru a rămâne în cursa pentru medalii. Echipa lui Tadici este obligată să câştige şi meciurile cu Ungaria şi Germania pentru a avea şanse la calificarea în semifinale.

România a făcut, ca şi până acum, o primă repriză bună şi a condus aproape în permanenţă Spania, care a marcat totuşi primul gol al întâlnirii (0-1, min. 2). De la 2-2 (5), România a făcut 5-2 (11), după ce Paula Ungureanu a apărat două aruncări de la 7 metri. Tricolorele au menţinut un avantaj de 2-3 goluri în cea mai mare parte a timpului, irosind în câteva rânduri şanse de a ajunge la patru goluri în plus pe tabela de marcaj. Brădenau şi Curea au ratat şi ele de la 7 metri, iar Spania s-a apropiat la un singur gol de câteva ori, dar în cele din urmă scorul la pauză a fost de 15-12 pentru echipa lui Tadici. România a suferit, însă, o lovitură grea în ultimele secunde ale reprizei, când Crina Pintea a văzut direct cartonaş roşu, pentru un contact cu iberica Marta Mangue.

În ciuda situaţiei delicate, echipa noastră a avut un debut excelent de repriză secundă şi s-a desprins la cinci goluri, 18-13 (33), iar apoi a ajuns chiar la şase goluri, 20-14 (35). Cu atenţie şi o doză de şansă, România a mărit avantajul la opt goluri, 23-15 (40), iar apoi la 9 goluri, 25-16 (42). Cu zece minute înainte de final, România avea un avans de zece goluri, 28-18, la cel mai bun joc al tricolorelor în Serbia. Finalul a fost mai slab, tricolorele nu au mai reuşit să înscrie timp de opt minute în faţa unei apărări agresive a Spaniei, care a recuperat din diferenţă, marcând de şase ori la rând: 29-25 (57). România s-a impus cu 31-26.

Au evoluat echipele:

Spania: Cristina Gonzalez Ramos, Silvia Navarro Gimenez – Carmen Dolores Martin Berenguer (1 gol), Beatriz Fernandez Ibanez (4), Veronica Cuadrado Dehesa (3), Marta Mangue Gonzalez (5), Macarena Aguilar Diaz, Jessica Alonso Bernardo, Elisabeth Pinedo Saenz (2), Begona Fernandez Molinos (5), Vanessa Amoros Quiles, Nerea Pena Abaurrea (4), Alexandrina Cabral Barbosa (2). Selecţioner: Jorge Duenas de Galarza.

România: Paula Ungureanu, Talida Tolnai – Adriana Nechita (6 goluri), Melinda Geiger, Adriana Ţăcălie, Aurelia Brădeanu (5), Crina Pintea, Ionela Stanca (2), Oana Manea, Cristina Neagu (7), Adina Meiroşu (4), Clara Vădineanu, Iulia Curea (7). Selecţioner: Gheorghe Tadici.

Arbitre: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (ambele din Franţa)

Duminică mai au loc meciurile Ungaria – Muntenegru (19,15) şi Germania – Rusia (21,15). România va juca următorul meci cu Ungaria, pe 11 decembrie, de la ora 21,15.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns