HomeLIFE STYLEHolograma CNN – imaginea unui reporter in studio se numeste teleprezenta si are putine puncte comune cu holografia.

Holograma CNN – imaginea unui reporter in studio se numeste teleprezenta si are putine puncte comune cu holografia.

Tehnica folosita de CNN pentru „a teleporta” imaginea unui reporter in studio se numeste teleprezenta si are putine puncte comune cu holografia. cnn

Afiirmartiie postului de televiziune american CNN potrivit carora acesta a fost primul experiment de acest gen iar reporterul respectiv a fost „adus” in studio sub forma de holograma, sunt false, sustin specialistii.

Ei afirma ca CNN nu este prima companie care foloseste o asemenea tehnica, iar ceea ce s-a vazut in studio cu siguranta nu a fost o holograma. Imaginea proiectata nu a fost una tridimensionala (3D), ci bidimensionala (2D).

Mai mult, spun specialistii, este greu de precizat care este utilitatea unui astfel de demers. Cu siguranta, reportera ar fi putut fi intervievata in direct din locul in care se afla, prin mijloace de transmisie clasice si cu costuri mult mai mici.

Tehnica folosita de CNN se numeste „teleprezenta” si necesita echipamente multe, complicate si foarte scumpe, spune Andrew Orloff, director de creatie la Zoic Studios din Los Angeles, firma care produce efecte speciale, citat de Chicago Tribune.

„Un astfel de sistem costa cateva milioane de dolari, insa transmisia realizata de CNN in noaptea alegerilor a costat in jur de 400.000 de dolari, deoarece ei aveau deja mare parte din aceste echipamente”, spune Andrew Orloff.  Si alti specialisti au mentionat costuri similare.

Teleprezenta s-ar putea defini ca un set de tehnologii care permite transmiterea imaginii unei persoane intr-o alta zona decat cea in care aceasta este prezenta, dand totodata sentimentul ca proiectia transmisa „constientizeaza” unde se afla. Una dintre primele „teleportari” de acest gen a fost facuta de compania Cisco Systems, unul dintre producatorii echipamentelor necesare in acest proces.  Holografia foloseste cu totul alte tehnici decat teleprezenta. Tehnica reala consta in inregistrarea imaginii 3D a unui obiect sau persoane si in reproducerea ei mai tarziu, si este o forma avansata a tehnicii fotografice.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns