Connect with us

ALL MEDIA

CRIZA. In 2014 cresc bugetele Televiziunii Române şi Societăţii Române de Radiodifuziune

Published

on

 

Bugetul Societăţii Române de Televiziune pe anul 2014, în cuantum de 179,9 milioane de lei, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultură din Parlament, care au adoptat şi un amendament pentru suplimentarea acestei sume cu 3,1 milioane de lei, pentru reluarea emisiei TVR în Republica Moldova, scrie Mediafax.

Comisiile reunite pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat favorabil, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul de la stat al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, care este în cuantum de 179.963.000 de lei, în creştere cu 3,18% faţă de anul în curs (174.410.000 lei).

La aceşti bani se va adăuga o sumă de 3.158.208 lei, un amendament în acest fiind adoptat cu unanimitate de voturi de Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului. Suma va fi folosită pentru reluarea emisiei TVR în Republica Moldova.

„Având în vedere că, începând cu luna decembrie 2013, Societatea Română de Televiziune va transmite în Republica Moldova canalul TVR, vă solicităm modificarea bugetului alocat SRTv pe anul 2014 prin suplimentare cu suma de 3.158.208 lei aferentă noului canal”, a declarat Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, în faţa Comisiilor de cultură ale Parlamentului.

Săftoiu a precizat că TVR va începe să emită în Republica Moldova la 1 decembrie, ca urmare a stingerii în mod amiabil a litigiului de la CEDO între România şi Republica Moldova.

„Considerăm absolut necesară finanţarea pentru publicul din Republica Moldova, de la bugetul de stat, prin intermediul canalului TVR tocmai pentru că este vorba despre un element de recuperare a unui spaţiu mediatic la care ţinem foarte mult”, a spus Claudiu Săftoiu.

„Avem în vedere ca, odată cu reluarea retransmisiei de la 1 decembrie, începând gradual de anul viitor, să putem investi într-un studio pe care colegii de la Moldova 1 (televiziunea publică din Republica Moldova, n.r.) ni-l vor pune la dispoziţie”, a spus Claudiu Săftoiu.

Acesta a precizat că, în cursul anului viitor, 30% din grila TVR din Republica Moldova va reprezenta producţie autohtonă, special dedicată publicului moldovean.

Pe de altă parte, sursele financiare ale TVR se constituie din alocaţii de la bugetul de stat şi din venituri proprii. Banii primiţi de TVR de la bugetul de stat pentru funcţionarea în 2014 reprezintă 33,58% din sursele de finanţare ale Televiziunii Române, în timp ce veniturile proprii au o pondere de 66,42%, potrivit proiectului de buget al SRTv pe anul viitor.

Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), în cuantum de 188.783.000 de lei, a fost avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, vineri, de membrii Comisiilor reunite pentru cultură şi media ale Parlamentului, suma fiind cu 1,44% mai mare faţă de anul în curs.

La şedinţa de vineri a Comisiilor pentru cultură au participat Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR, şi Constantin Puşcaş, director economic.

Preşedintele Ovidiu Miculescu a declarat că bugetul pe anul 2014 are o creştere de două milioane de lei faţă de cel de anul acesta.

„Bugetul pe 2014, sigur, este pornit de la nişte estimări pe capitolul de încasări, încasările noastre sunt bune. Avem nişte scăderi în proiectul de buget şi aici vorbesc despre «Alte transferuri», este o scădere de la 26.575 (26.575.000 lei, n.r.) la 24.000 (24.000.000 lei, n.r.), respectiv este zona dedicată formaţiilor muzicale, orchestrelor şi corurilor şi Radio România Internaţional. Deci, pe noul buget pierdem peste 2,5 milioane. Faţă de bugetul din 2013 există şi o creştere de două milioane care practic nu ne rezolvă problema. Cunoaştem că acea cheltuială cu Societatea Naţională de Radiocomunicaţii se răstogoleşte de la an la an, dacă noi în vara anul trecut am reuşit să echilibrăm la o rectificare bugetară diferenţele din urmă, în acest an, banii pentru SNR au ajuns până la finalului lunii octombrie. Din perspectiva bugetului pe anul viitor, ultima decadă din luna octombrie nu va fi acoperită”, a declarat Ovidiu Miculescu.

El a afirmat că bugetul este echilibrat, un buget realizabil şi care generează şi asigură buna funcţionare a tuturor entităţilor din Radio România, „de la Radio Chişinău până la Târgul Gaudeamus, cu performanţa în audienţă şi proiectele culturale pe care le dezvoltă”.

Comisiile pentru cultură şi media au adoptat cu unanimitate de voturi, în şedinţa de vineri, un amendament – formulat de deputatul PSD Costin Pâslaru – care prevede ca suma de 1.200.000 de lei, cuprinsă în bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune la capitolului „Cultură, recreere şi religie”, la titlul „Alte transferuri curente interne”, să fie transferată pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău. Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, a precizat că aceste aspecte au fost discutate cu Guvernul şi există sprijin din partea Executivului.

De asemenea, a fost formulat un amendament care prevedea majorarea bugetului SRR cu suma de 873.000 de lei, banii fiind alocaţi „prin reducerea evaziunii fiscale în urma reorganizării ANAF şi din majorarea şi impozite şi taxe estimate de la MF la cinci miliarde de lei”. Amendamentul a fost propus de senatorul PDL Marius Paşcan.

„Este un amendament binevenit, dar practic, faţă de bugetul de anul trecut, la capitolul „Alte transferuri” noi am pierdut 2.575.000 de lei, sume destinate orchestrelor şi corurilor Radio România şi Radio România Internaţional. Această sumă ar asigura ridicarea pe satelit a Radio România Internaţional, este un post care emite în 10 limbi plus limba română, pentru că, în momentul acesta, noi trebuie să reducem costurile şi aici sunt exact partea de internaţional şi partea de cultură, pentru că tot ceea ce înseamnă orchestrele şi corurile Radio înseamnă un centru în jurul căruia se întâmplă foarte multe evenimente culturale. Amendamentul este salutar şi este absolut necesar, deci, din 2,5 milioane mai recuperăm, nu câştigăm 870.000″, a spus acesta.

În acest context, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, a declarat că sursa de venit este una „pur ipotetică”. Senatorul Sorin Roşca Stănescu a precizat că Societatea are nevoie de aceşti bani, propunând o reducere corespunzătoare a bugetului pentru personal de la Administraţia Prezidenţială. „Nu este o sumă mare pentru instituţia prezidenţială, este o sumă mică, suportabilă, nu deranjăm prea mult instituţia prezidenţială, dar rezolvăm o problemă importantă pentru Societate”, a declarat Sorin Roşca Stănescu.

Severin a precizat că îi face plăcere această soluţie, dar, „din nefericire, termenul de depunere a amendamentelor a fost depăşit. „Deci practic nu mai pot fi depuse amendamente noi, trebuie să lucrăm cu amendamentele pe care le avem şi să respectăm legile în vigoare. Sunt ferm convins că Radio România Internaţional, care nu şi-a încetat niciodată emisia, nu o va înceta nici de data aceasta, pentru că vom găsi resursele, eventual la rectificarea sau pe alte căi legale”, a afirmat acesta. Amendamentul a fost respins de membrii Comisiilor pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor.

Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune a fost în anul 2013 de 186.094.000 de lei.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Digi Sport va difuza meciurile din Liga 2 plus alte competitii cu traditie

Published

on

 

Digi Sport va difuza timp de trei sezoane meciurile din Liga 2, posturile grupului Digi deținând dreptul de a difuza primele patru opțiuni din fiecare etapă. De asemenea, canalele Digi Sport vor transmite și Cupa României și Supercupa României.  

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunţat, miercuri, 18 iulie, componenţa Ligii 2 pentru sezonul 2018-2019, iar joi, 19 iulie, a fost făcut public calendarul competițional, stabilit prin tragere la sorți. Telespectatorii Digi Sport se vor putea reîntâlni, în noul sezon care va debuta în 4-5 august 2018, cu echipe cu tradiție cum ar fi UTA, Petrolul Ploieşti, FC Argeş, U Cluj şi Farul, dar și cu echipe mai tinere. În ceea ce privește Cupa României, aceasta va debuta pe 1 august 2018, iar finala se va juca în data de 2 iunie 2019. Supercupa Romaniei se dispută între campioana Ligii 1 și deținătoarea Cupei României, ultima câștigătoare fiind CFR Cluj.

În afară de sportul rege, pe cele 4 canale ale Digi Sport, telespectatorii se pot întâlni și cu alte sporturi îndrăgite de români. Până în 2021, Digi Sport transmite, în exclusivitate, 50 de turnee WTA pe an, unde Simona Halep, numărul 1 mondial, scrie istoria tenisului, alături de Mihaela Buzărnescu, Sorana Cârstea, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan, aflate între primele 90 de jucătoare ale lumii. Acestor trasmisiuni li se adaugă meciurile din Cupa Davis, Fed Cup și ATP 1000 și 500.

În grilele de programe Digi Sport se regăsesc și competiții interne și internaționale de handbal, baschet, volei și motorsport, oferind telespectatorilor și abonaților Digi o diversitate de emisiuni și transmisiuni sportive greu de egalat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Presa scrisă

Revista Capital are o nouă conducere: Anca Andrei, noul redactor-șef

Published

on

 

Editura Evenimentul și Capital anunță modificări în structura de coordonare a revistei Capital. Noul redactorșef al revistei este Anca Andrei, care anterior a ocupat funcția de redactor-șef al site-ului bugetul.ro.

Ea va prelua atribuțiile de coordonare din zona de online și de print de la fostul redactor-șef, Ciprian Mailat. Acesta va rămâne în cadrul companiei și va coordona Top 300 Cei mai bogați români, cel mai cunoscut produs din portofoliul EEC, și zona de proiecte speciale.

“Îi mulțumesc lui Ciprian pentru efortul pe care l-a depus, într-o perioadă grea pentru industria media, reușind să păstreze revista Capital în topul presei românești. Sunt convins că proiectele speciale sunt pe mâini bune. De asemenea, îi urez succes noii conduceri și sunt încrezător că numele Capital va continua să fie un reper în rândul publicațiilor financiare și de business din România”, a declarat Virgil Munteanu, director executiv al Editurii Evenimentul și Capital.

Anca Andrei este doctorand al Academiei de Studii Economice. Licențiată în drept și în studii economice, ea a urmat și cursuri la Universitatea din Nancy. Înainte să se ocupe de lansarea și coordonarea site-ului bugetul.ro, Anca Andrei a fost consilier politic în cadrul Parlamentului European.

„Sunt onorată de propunerea primită. Revista Capital este și va rămâne una dintre publicațiile de top din România. Vom continua proiectele cu tradiție ale Capital și vom acorda o atenție sporită site-ului capital.ro”, spune Anca Andrei, noul redactor-șef al revistei Capital.

Încă de la înființare, din anul 1992, Capital s-a impus prin conţinut editorial de calitate, seriozitate şi consecvență în presa din România. Astfel, a rămas timp de 26 de ani unul dintre cele mai citite titluri economice din presa de business. Conform celor mai recente date comunicate de SNA, Capital are o audiență de peste 38.000 de cititori pe ediție. Site-ul revistei Capital este accesat lunar de peste 1,3 milioane de cititori și are circa patru milioane de afișări.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending