HomeLIFE STYLEIn plina criza, Realitatea TV mareste salariile

In plina criza, Realitatea TV mareste salariile

In plina criza economica mondiala, Sorin Ovidiu Vantu a decis sa mareasca salariile tuturor angajatilor din trustul Realitatea – Catavencu cu 11%, ca o masura de „contracarare a devalorizarii leului in contextual crizei”. realitatea-tv

Decizia a fost comunicata marti de catre management anagajatilor grupului. Potrivit acesteia, toate salariile din grupul Realitatea Catavencu au fost indexate cu 11%, pentru a proteja angajatii de deprecierea monedei nationale in raport cu euro, informeaza paginademedia.ro.
Pe langa aceasta decizie, angajatii Realitatea Catavencu mai sunt instiintati ca: 1. nu se vor efectua reduceri de personal sau reduceri salariale ca urmare a crizei financiare; 2. nu vor fi afectate business-urile existente ci, dimpotriva, vor continua toate proiectele programate pentru acest an, potrivit publicatiei Reporter Virtual.

Pe langa aceste vesti bune, salariatii trustului de presa Realitatea Catavencu au primit totusi si o atentionare: „este firesc ca in actualele conditii de protectie reala a angajatilor, atat exigentele actionarului majoritar cat si cele ale managementului sa fie pe masura, astfel incat orice prestatie profesionala necorespunzatoare sau orice act de indisciplina la locul de munca sa fie sanctionate”, se arata in informarea catre angajatii Realitatea.

Acesta nu este insa singurul gest al patronului Sorin Ovidiu Vantu, care nu a actionat pana acum la fel ca si ceilalti jucatori media de pe piata.
In decembrie, grupul de presa Realitatea – Catavencu a achizitionat un elicopter pentru transmiterea stirilor, in valoare de peste 5 milioane de euro.
Realitatea TV a devenea astfel, intr-o perioada de criza economica mondiala, prima televiziune din Romania care a achizitionat un elicopter capabil sa transmita stiri live, 24 de ore din 24.

Echipamentul elicopterului valoreaza aproximativ 1,4 milioane de euro, iar valoarea totala a elicopterului depaseste 5 milioane de euro.

De asemenea, de la inceputul crizei economice, trustul Realitatea-Catavencu nu a luat nici masuri de disponibilizare a angajatilor sau reduceri de salarii.

In schimb, criza economica a actionat diferit asupra angajatilor din alte trusturi media sau posturi de televiziune.
De exemplu, in decembrie, peste 300 de angajati de la trustul lui Adrian Sarbu au fost trimisi in somaj, potrivit relatarilor din Adevarul. Oficialii MediaPro au recunoscut atunci doar eficientizarea costurilor.

Demiterile din cadrul trustului Media Pro au lovit au avut si consecinte mult mai grave. PRO TV Iasi a ramas, de exemplu, fara 12 din totalul de 22 de angajati, printre cei care au parasit redactia numarandu-se inclusiv directorul statiei, Anina Nedelcu.
Nici trustul Intact al familiei Voiculescu nu se simte prea bine in conditii de criza.
Potrivit informatiilor aparute in presa toti angajatii din televiziunile trustului, mai putin angajatii departamentului de stiri, au suferit reduceri de salariu de pana la 20%.

Sursa: www.ziare.com , www.paginademedia.ro, www.adevarul.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Latest comments
  • In plina criza primarul Aninei Gheorghe Neicu din jud caras severin face disponibilizari dupa bunul sau plac fara a tine cont de lege pur si simplu a da preavize fara explicati si nu a mai trecut pe la primarie .Legea data de guvern specifica destul de clar pe ce criteri se fac disponibilizari dar probabil la primaria Anina legea nu se poate aplica din cauza coruptiilor nu poti disponibiliza persoane care sunt angajate pe ochi frumosii si relatii ,sus puse ,au fost disponibilizate persoane cu 20 de ani vechime intretinatorii de familie,
    nu a putut disponibiliza persoane care au finantat campania electorala si au dat dreptu mii de$,la primaru nostru cel iubit care de 2 luni nu da bani salariatiilor dar a cumparat masina de teren primariei si o foloseste ca propietate personala.CE FAC DOMNI CONSILIERI ACUMA?CAND AU PUS LUPU PAZNIC LA OILE LOR\\\\\\ ce credeti dragi cititori merita PDL mai merita sa guverneze??????????/

  • va salut

Lasă un răspuns