HomeTELEVIZIUNEEmisiuniIn prima editie a noului sezon, Romania, te iubesc!: Românii au irigat în 2012 doar 1,2% din toată suprafaţa agricolă

In prima editie a noului sezon, Romania, te iubesc!: Românii au irigat în 2012 doar 1,2% din toată suprafaţa agricolă

„Am încercat să fac o radiografie a sistemului de irigaţii, în principal. De la oameni care muncesc şi fac milioane de euro, până la agricultorul care bate pământul cu sapa fără niciun spor”, a mărturisit Alex Dima, cel care deschide cel de-al IX-lea sezon al emisiunii România, te iubesc! cu o anchetă despre sistemul de irigaţii, distrus cu o inconştienţă năucitoare.

Corespondentul Ştirilor ProTv a fost marcat în special de lipsa de organizare a agricultorului român. „Avem 9,4 milioane de hectare de teren arabil. O comoară. Alţii fac eforturi uriaşe să facă agricultură în deşert, iar noi ne batem joc. Anul acesta am irigat doar pe 1,2% din toată suprafaţa agricolă”, a declarat revoltat Alex Dima. „De ani de zile ne încăpăţânăm să ne muncim pământul pe fâşii, pe bucăţele, fără nicio gândire sau logică. 65% din terenul agricol este în această situaţie. M-a impresionat şi suferinţa oamenilor pe care i-am găsit în iarnă sub zăpadă, iar acum, când m-am întors la ei, erau pârjoliţi de secetă”, a continuat corespondentul.

Deşi sistemul de irigaţii este la pământ, paradoxal, încă mai există lucruri ce pot fi furate sau distruse. „Am găsit hoţi la lucru, dar cu cine sunt aceştia mână-n mână veţi vedea duminică, 30 septembrie, de la 18:00, la România, te iubesc!”, a precizat Alex Dima, cel care prezintă şi soluţiile găsite de alte ţări pentru a face agricultură profitabilă, indiferent de condiţiile meteorologice.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

gloria.antonescu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns