HomeMAGAZININ ULTIMA SECUNDA..EGAL: FC Basel – Steaua 1-1, în Liga Campionilor

IN ULTIMA SECUNDA..EGAL: FC Basel – Steaua 1-1, în Liga Campionilor

FC Basel și Steaua București au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), miercuri seara, pe St Jakob-Park, din Grupa E a Ligii Campionilor al fotbal, după ce steliștii au primit gol în prelungiri.

Federico Piovaccari (17) a deschis scorul pentru Steaua, dar Giovanni Sio (90+1) a restabilit egalitatea într-un final dramatic și nedrept.

FC Basel a dominat teritorial din startul partidei și prima șansă de gol a venit în minutul 11, când Delgado a trimis periculos din lovitură liberă. Steaua a cerut penalty în min. 14, când Piovaccari a fost dezechilibrat evident în careu de Schaer, dar arbitrul lusitan a lăsat jocul să continue. Campioana României a reușit să deschidă scorul în min. 17, când Szukala l-a lansat cu o pasă pe Piovaccari, italianul a dejucat scăpat de marcajul fundașilor și a scăpat singur cu portarul pe care l-a executat: 0-1.

La doar un minut după aceea, gazdele au avut o bună ocazie de egalare, dar Frei a reluat peste poartă. Tătărușanu a intervenit salutar în fața lui Salah (25), în marginea careului de 6 metri, și tot jucătorul egiptean a ratat o altă situație bună, spre finalul primei reprize, când șutul său telefonat a fost reținut de portarul Stelei.

Ultimele minute ale primei părți puteau aduce un nou gol pentru Steaua, dar Sommer s-a opus providențial în două rânduri mingilor trimise de Szukala și Gardoș (43). Apoi, Szukala a trimis pe lângă țintă (44).

Steaua a suferit o pierdere importantă în finalul primei reprize, când Pintilii s-a accidentat și a fost înlocuit.

În partea a doua a meciului, Basel a pus presiune pe apărarea Stelei, care a rezistat destul de bine. Gazdele au avut două șanse bune, însă, în min. 62, când șutul lui Frei a fost blocat in extremis de Georgievski, iar apoi Ivanov a reluat cu capul puțin alături. Gardoș a avut o intervenție salutară în min. 73 în fața lui Stocker. Apoi a fost rândul lui Filip să-l blocheze pe Sio (77).

La poarta cealaltă, Tănase a încercat să-l surprindă pe Sommer, dar șutul a fost slab (87).

Basel a reușit egalarea în cele din urmă prin Sio (90+1), scăpat de Georgievski: 1-1.

Steliștii au luptat pentru fiecare palmă de teren, s-au sacrificat, și-au dorit foarte mult să câștige la Basel, dar nu au reușit și au șanse mici să continue în Europa League. A fost de ajuns un moment de neatenție și toată munca depusă în acest meci, tot jocul bun a fost practic șters de acest rezultat.

Chipciu a debutat în acest meci în Champions League.

Următorul meci al Stelei va avea loc pe 26 noiembrie, cu Schalke, la București, scrie Agerpres.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns