Connect with us

Documentar

Înainte de potop, documentarul cel mai vizionat de la National Geographic Channel, 30 de milioane de vizionari

Published

on

Respectându-și promisiunea de a aduce acest film în fața celui mai larg public posibil, înaintea alegerilor prezidențiale americane, National Geographic anunță astăzi că ÎNAINTE DE POTOP, avându-l în distribuție pe actorul premiat cu Oscar Leonardo DiCaprio, care a și produs filmul alături de regizorul premiat cu Oscar Fisher Stevens, de producătorii Brett Ratner și James Packer și de producătorul executiv Martin Scorsese, a ajuns la peste 30 de milioane de privitori unici în toată lumea, prin platformele liniare, digitale, streaming și sociale, devenind cel mai vizionat documentar din lume din anul 2000 și cel mai vizionat documentar transmis vreodată de National Geographic.

 

Filmul a avut o expunere fără precedent, mai întâi având o lansare limitată în cinematografele din New York, Los Angeles și Londra, apoi făcându-și debutul pe televiziunea globală duminica trecută, 30 octombrie, pe National Geographic Channel, în 171 de țări și 45 de limbi. Filmul este, de asemenea, disponibil gratuit până pe 6 noiembrie pe un număr record de platforme digitale și streaming. Această distribuție globală face parte din angajamentul continuu al National Geographic de a aborda tema schimbărilor climatice.

 

ÎNAINTE DE POTOP a fost văzut până acum de peste 30 de milioane de privitori unici la nivel global, prin intermediul platformelor liniare, digitale și sociale, între care 16 milioane de privitori pe National Geographic Channel în S.U.A., Europa, Africa, Asia și America Latină, precum și mai bine de 7,2 milioane de privitori pe YouTube.

 

Pe lângă uriașa expunere globală, filmul a fost văzut de peste 50.000 de studenți în cadrul unor proiecții pe teritoriul S.U.A. și peste 1500 de cereri de proiecții private au venit din partea universităților, instituțiilor religioase și altor organizații.

Filmul a devenit popular și pe YouTube, Twitter și Facebook de la lansarea sa de duminică și continuă să stârnească conversații înflăcărate pe diverse platforme.

 

”La National Geographic, credem în puterea povestirii de a schimba lumea și, prin expunerea neegalată și distribuția istorică a documentarului ÎNAINTE DE POTOP, am reușit deja 100% din ceea ce ne-am propus: să aducem acest film important și excepțional în atenția celui mai larg public cu putință, oferit privitorilor în toate modurile în care ei consumă media”, a afirmat Courteney Monroe, CEO National Geographic Global Networks. ”Sunt mai mult decât mândră că am reușit să aducem problema schimbărilor climatice în centrul conversațiilor globale, în special în S.U.A., înaintea alegerilor prezidențiale, și sper ca privitorii să fie inspirați să ia măsuri în felul lor.”

 

Apreciat de critici ca fiind ”un candidat serios de Oscar” și ” <<Un adevăr incomod>> mai impresionant, modern, internațional și cu nume celebre în distribuție”, ÎNAINTE DE POTOP este disponibil gratuit pe un număr record de platforme, până pe 6 noiembrie. Între aceste platforme se numără natgeotv.com, VOD/Video On Demand (prin cutii set top MVPD), site-uri și aplicații MVPD, aplicații Nat Geo TV (iPhone, iPad și Apple TV, Roku, telefoane Android, Xbox One și 360, televizionare conectate la Samsung), iTunes, Hulu, YouTube, Facebook, Twitter, Amazon, Sony PlayStation, GooglePlay și altele. La nivel global, planul de distribuție este, de asemenea, fără precedent în toate piețele

Înainte de potop_NGC 02

 

Documentarul s-a aflat în selecția oficială de la Festivalul de Film de la Toronto, Festivalul de Film din Londra și Festivalul Internațional de Film din Hamptons. Recent, ÎNAINTE DE POTOP a fost proiectat la Casa Albă ca parte a evenimentului South by South Lawn, pe 3 octombrie, și la Națiunile Unite pe 20 octombrie, eveniment găzduit de Secretarul General al ONU Ban Ki-Moon, alături de Secretarul de Stat american John Kerry, cei doi participând și la o sesiune de întrebări. În plus, filmul a fost proiectat în aproape 200 de universități din Statele Unite și a fost difuzat sau urmează a fi difuzat în aproximativ 1000 de biserici și instituții religioase prin Interfaith Power and Light.

 

Așa cum s-a menționat anterior, National Geographic a colaborat cu Rock the Vote și theSkimm pentru a se asigura că toți cei care asistă la o proiecție a filmului ÎNAINTE DE POTOP în Statele Unite ale Americii se pot înregistra pentru a vota și că sunt informați asupra chestiunilor abordate.

 

 

ÎNAINTE DE POTOP prezintă o relatare captivantă despre efectele dramatice observate peste tot în lume și cauzate de schimbările climatice, dar și despre acțiunile pe care noi, ca indivizi și ca societate, le putem adopta pentru a preveni destrămarea catastrofică a vieții pe planetă. Menit ca un avertisment pentru alegătorii din Statele Unite de a vota lideri care dau prioritate politicilor privind schimbările climatice, filmul explică totodată soluțiile reale, practice care pot contribui la salvarea planetei. DiCaprio discută cu indivizi din diferite categorii sociale, din țări dezvoltate și în curs de dezvoltare, care ne împărtășesc viziuni pasionale și pragmatice despre ce trebuie făcut astăzi și în viitor pentru a transforma sistemele noastre economice și politice în instituții preocupate de mediu.

Înainte de potop_NGC 01

 

Între personalitățile intervievate în film se numără președintele Barack Obama, fostul președinte Bill Clinton, Secretarul de Stat John Kerry, Secretarul General al ONU Ban Ki-Moon și Papa Francisc, precum și cercetători eminenți ai NASA, ecologiști ai pădurilor, oameni de știință apreciați, lideri comunitari și activiști înflăcărați ce luptă să salveze lumea.

 

Trent Reznor & Atticus Ross, Gustavo Santaolalla și Mogwai au creat muzica pentru Înainte de potop. În calitate de coordonatori muzicali pentru prima oară, Reznor și Ross au lucrat în tandem cu Santaolalla și Mogwai pentru a compune o selecție de piese cu o viziune coerentă, rezultând o partitură și o bandă sonoră ce au fost lansate prin Lakeshore/Invada Records. Banda sonoră este în prezent disponibilă exclusiv pe Apple (http://smarturl.it/amtbam) și va fi disponibilă în toate magazinele digitale și serviciile de streaming din 28 octombrie. Versiunea vinil este disponibilă pentru precomandă pe http://smarturl.it/BeforeTheFlood.

 

Filmul marchează efortul continuu al National Geographic de a oferi programe premium, consolidând poziția de lider a canalului în știință, aventură și explorare.

 

Foto Credit: National Geographic Channel

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Documentar

Nat Geo Wild va difuza documentarul special „Simfonie pentru lumea noastră”

Published

on

Foto Credit: National Geographic Channel

Nat Geo WILD anunță că rockerii de la X Ambassadors, trupă ce a vândut milioane de albume, vor face echipă cu Bleeding Fingers Music, companie nominalizată la premiile Emmy și BAFTA, pentru a crea compoziția originală inclusă în documentarul special de Ziua Pământului, Simfonie pentru lumea noastră.

 

Ghidat de o compoziție din cinci părți – împărțită după criteriile aer, țărm, uscat, munți, cer – documentarul Simfonie pentru lumea noastră reprezintă o celebrare de o oră a planetei Pământ, în care se îmbină arta cu știința. Documentarul așază împreună imagini fascinante de istorie naturală caracteristice National Geographic cu o simfonie și temă originale, create de compozitorii Austin Fray și Andrew Christie de la Bleeding Fingers Music care, în colaborare cu trupa X Ambassadors, aduc un tribut emoționat pentru frumusețea și minunile lumii noastre sălbatice.

 

Simfonie pentru lumea noastră are premiera, fără anunțuri publicitare, pe 22 aprilie, de la ora 18:00, pe Nat Geo WILD.

Bleeding Fingers Music va insera elementele muzicale unice ale trupei X Ambassadors, cunoscuți pentru hit-uri precum ”Renegades”, ”Unsteady” și recent lansatele single-uri “Don’t Stay” și “Ahead of Myself”, în compoziția originală pentru a genera o experiență muzicală fără precedent, purtându-și publicul, în același timp, într-o călătorie impresionantă ce-i dezvăluie cele mai frumoase spectacole ale vieții sălbatice de pe planetă.

 

”Este o mare bucurie să lucrăm cu celebrii X Ambassadors. Echipa mea de la Bleeding Fingers și cu mine suntem onorați să aducem laolaltă, din nou, muzicieni contemporani cu un acompaniament orchestral. Fără îndoială, contribuția trupei a îmbogățit tema și a adus compoziției acel ingredient care a dezlănțuit o energie nouă”, a spus Russell Emanuel, CCO și CEO al Bleeding Fingers Music.

 

În afara documentarului, National Geographic va prezenta muzica originală creată pentru Simfonie pentru lumea noastră într-un turneu orchestral live, ce va debuta de Ziua Pământului la Louise M. Davies Symphony Hall din San Francisco. Pentru datele concertelor și pentru bilete, vizitați natgeo-symphony.com.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Documentar

Premiera, la TVR 1, Chipurile României”: Charlie Ottley explorează Muntenia

Published

on

Foto Credit: TVR

Pe 30 martie, la TVR 1, activistul de mediu şi prezentatorul Charlie Ottley continuă călătoria prin care descoperă „Chipurile României”. Muntenia este destinaţia pe care ne-o prezintă vineri, de la ora 21.00.

În această săptămână, jurnalistul Charlie Ottley explorează Muntenia, cunoscută şi sub numele de Valahia Mare, o regiune peste care a domnit odată Vlad Ţepeş, a cărui legendară cruzime a inspirat romanul iconic al lui Bram Stoker, Dracula.

„Îl voi întâlni de această dată pe nepotului lui Stocker, un personaj care consideră că vampirii încă pot juca un rol deosebit în promovarea turismului românesc”, povesteşte Charlie Ottley.

Ne vom plimba şi prin Bucureşti, pentru a vedea cum un model de revitalizare a malurilor unei ape creează bucurie, atât în rândul entuziaştilor sportului, cât şi pentru vizitatorii din întreaga Europă.

 

 

Dacă nu ştiaţi, Muntenia este o regiune presărată cu formaţiuni de relief neobişnuite. De la vulcani de noroi şi sau chiar petrol nerafinat, la cele mai mari mine de sare din ţară, jurnalistul britanic bate drumuri lungi pentru a se asigura că nicio piatră nu rămâne neobservată, în încercarea de a explora geologia fascinantă a regiunii.

Charlie ne mai invită să vizităm fosta casă a unuia dintre cei mai bogaţi conţi ai României, unde va învăţa să gătească dintre meniurile extraordinare ale casei şi va încerca să se bucure de gustul vieţii îmbelşugate.

Tot în acest episod, autorul documentarului va descoperi trei mănăstiri magice în stâncă, despre care se spune că precedă Creştinismul, cu mii de ani, dar şi o mănăstire care se aseamană cu Meteora din Grecia. Charlie Ottley ne va dezvălui misterele legendarului Sfinx şi va sta de vorbă cu un regizor de documentare, artist ce consideră că această ciudată şi în acelaşi timp fascinantă faţadă nu este în intregime sculptată de fenomenele naturale.

 

Despre seria documentară Chipurile României:  

Pentru a marca 100 de ani de România, prezentatorul Charlie Ottley se întoarce cu un nou serial de călătorie, în stilul Top Gear, numit Chipurile României. Filmul în nouă episoade, ce poate fi urmărit la TVR 1 începând de vineri, 23 martie, la ora 21.00, promite să inspire şi să şocheze deopotrivă, mai ales datorită faptului că Charlie Ottley a ales, în călătoria sa de a surprinde cum este România, un mijloc de transport „cool” – motocicleta.

Seria Chipurile României face un portret al marilor regiuni istorice ale României, prin intermediul unor poveşti despre bucătăria, cultura, istoria, meseriile, dar şi despre peisajele naturale absolut uimitoare sau conservarea valorilor ţării.

În aventura sa, prezentatorul British Travel Channel şi activistul de mediu Charlie Ottley  întâlneşte chefi celebri, muzicieni, povestitori, istorici, VIP-uri, activişti de mediu şi personaje pitoreşti care îl conving că România este încă cea mai frumoasă şi extraordinară ţară a Europei.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Documentar

Documentarul „O planetă stranie” are premieră, duminică, la National Geographic

Published

on

Foto Credit: National Geographic Channel

O PLANETĂ STRANIE, ce va începe duminică, 25 martie, de la 21.00, pe National Geographic,  este povestea extraordinară a Pământului, planeta noastră curios calibrată și interconectată, o planetă specială și mustind, în felul său unic, de viață printre celelalte corpuri cerești în mare parte necunoscute și neprimitoare. Serialul beneficiază de contribuția extraordinară a unui grup de astronauți de elită care au văzut Pământul într-un tablou mai larg; ei ne oferă perspective unice și relatează amintirile personale despre planeta noastră văzută din spațiu.

 

În proiectul O PLANETĂ STRANIE, Aronofsky este entuziasmat să colaboreze cu unul dintre artiștii săi favoriți. ”Sunt încântat să-l avem pe Will Smith în rolul de ghid al acestui serial. Carisma, inteligența și umanismul său vor aduce un mare plus acestui proiect, atrăgând privitorii în această poveste unică despre minunile surprinzătoare care fac posibilă viața pe Pământ”, afirmă el.

 

”Punând împreună magnetismul inegalabil și global al lui Will Smith cu vedetele noastre astronauți, care au ajuns mai departe de planeta noastră, spunem povestea incredibilă a complexităților acesteia”, spune Tim Pastore, președinte al diviziei de producție și programe originale din cadrul National Geographic. ”Cu stilul narativ deosebit al lui Aronofsky și Root, O PLANETĂ STRANIE va fi un spectacol vizual incredibil, ce va purta publicul de la microscopic la cosmic, oferindu-i astfel ocazia de a vedea și aprecia planeta noastră ca niciodată până acum.”

 

”Obiectivul nostru este să reimaginăm programele informative și să oferim publicului un spectacol cinematic cum n-au mai văzut”, spune Root. ”Vom examina știința din spatele minunatei noastre planete și vom aduce povești captivante și provocatoare; și cine ar putea face acestea mai bine decât vizionarul Darren Aronofsky și partenerii săi de la Protozoa Pictures, incomparabilul Will Smith și echipa noastră de astronauți legendari?”

 

Pe lângă carisma lui Smith, astronauții din O PLANETĂ STRANIE aduc o viziune și emoții unice firului narativ, completând povestea cu secvențe dramatice, inspiratoare și date științifice care dezvăluie întorsăturile magice ale sorții ce au permis vieții pe Pământ să apară, să se dezvolte și să supraviețuiască. Experiențele lor personale sunt portaluri către teme vitale explorate pe parcursul serialului, între care geneza vieții, moartea, violența cosmică, inteligența umană, sacrificiul, terraformarea și altele.

 

Chris Hadfield – Primul astronaut canadian care a condus Stația Spațială Internațională și singurul canadian care s-a aflat vreodată în Stația Spațială Rusă Mir în timp ce se afla pe orbită. Hadfield a părăsit Pământul de trei ori și a petrecut un total de 166 de zile în spațiu.

 

Jeff Hoffman – Născut în Brooklyn, astronomul și fostul astronaut Hoffman a străbătut 21,5 milioane de mile în spațiu și a zburat în spațiu de cinci ori, una dintre acestea fiind prima misiune de a ajunge la Telescopul Spațial Hubble.

 

Mae Jemison – Fostul astronaut Jemison tocmai a sărbătorit 25 de ani de la misiunea sa în spațiu la bordul navetei Endeavour, scriind istorie ca prima femeie afro-americană care a ajuns în spațiu.

 

Jerry Linenger – Fostul astronaut Linenger, care a supraviețuit celui mai sever incendiu petrecut vreodată la bordul unei nave spațiale aflate pe orbită, a petrecut aproape cinci luni pe stația spațială rusă Mir și a înregistrat 50 de milioane de mile doar în acea misiune.

 

Mike Massimino – Prima persoană care a trimis un tweet din spațiu, fostul astronaut Massimino a zburat în două misiuni spațiale pentru a repara Telescopul Spațial Hubble.

 

Leland Melvin – Singura persoană din Liga Națională de Fotbal care a zburat în spațiu, fostul astronaut Melvin a călătorit în spațiu de două ori și a petrecut acolo mai bine de 565 de ore.

 

Nicole Stott – Cunoscut drept ”Astronautul artist”, fostul astronaut și acvanaut Stott, care a devenit primul astronaut ce a pictat în spațiu, a înregistrat 104 zile în spațiu și aproape trei săptămâni în habitatul subacvatic Aquarius.

 

Peggy Whitson – Astronautul Whitson tocmai a încheiat a treia sa călătorie în spațiu, înregistrând un record NASA pentru cele mai multe zile petrecute în spațiu: 665.

 

 

Despre Will Smith

În calitate de actor, producător și muzician, Will Smith, nominalizat la Oscar de două ori și deținător al premiului Grammy, se bucură de o carieră ce cuprinde filme pentru marele ecran, televiziune și discuri multi-platină.

 

Vasta filmografie a lui Smith include portretizări impresionante ale unor legende din viața reală precum în producțiile Ali, The Pursuit of Happyness și Concussion. A fost cap de afiș în filme extraordinare precum Hitch, I Am Legend, I, Robot, Independence Day, Men in Black I, II și III și Suicide Squad și, cel mai recent, Collateral Beauty. Următorul său proiect este o dramă fantasy polițistă, Bright, ce urmează a fi lansată pe 22 decembrie, exclusiv pe Netflix. Smith este, în prezent, implicat în producția Disney Aladdin, în rolul duhului, producție ce va fi lansată pe 24 mai 2019. El va juca, de asemenea, în proiectul lui Ang Lee Gemini Man.

 

Smith și-a început cariera ca muzician, vânzând milioane de albume în toată lumea înainte de a se implica în proiecte de televiziune odată cu îndrăgitul Fresh Prince of Bel Air. În 1998, alături de partenerul James Lassiter, el a fondat compania de producție și management Overbrook Entertainment, care a produs numeroase proiecte de film și televiziune de succes.

În afara realizărilor sale artistice, el a fondat, alături de soția sa, Jada, fundația Will & Jada Smith Family Foundation. WJSFF este o organizație nonprofit, filantropică, cu misiunea de a îmbunătăți vieți și de a investi în organizații și initiative care oferă mai multe oportunități comunităților neglijate în mod obișnuit.

 

Completând echipa de producție a serialului O PLANETĂ STRANIE, Arif Nummohamed (Earth’s Natural Wonders, How to Build a Planet) este coproducător executiv.

 

 

NATIONAL GEOGRAPHIC PREZINTĂ

O PRODUCȚIE NUTOPIA ȘI PROTOZOA PICTURES ȘI OVERBROOK ENTERTAINMENT

“O PLANETĂ STRANIE”

GĂZDUIT DE WILL SMITH

MUZICA DANIEL PEMBERTON

COPRODUCĂTOR EXECUTIV ARIF NURMOHAMED PRODUCĂTORI EXECUTIVI DARREN ARONOFSKY JANE ROOT

ARI HANDEL PETER LOVERING SCOTT FRANKLIN TIM PASTORE MATT RENNER

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending