Connect with us

Life Style

Începe Liga 2! Poli Timişoara – FC Bihor, capul de afiş al primei etape (citiţi analiza celor două serii!)

Published

on

 

Mai 2011 – Poli Timişoara pierde titlul de campioană în faţa Oţelului însă obţine locul al doilea care îi asigură participarea în Liga Campionilor. În acelaşi timp, FC Bihor obţine promovarea în Liga 1 după o pauză de 7 ani!
August 2011 – În urma unui exces de zel exercitat de FRF, alb-violeții sunt retrogradați, iar orădenilor li se anulează promovarea obţinută pe teren. Astfel, în această seară, de la ora 20:00, Digi Sport 1 transmite din Liga 2, partida Poli Timişoara – FC Bihor, meci care, în mod normal, trebuia să se dispute în prima ligă.

La o primă vedere cele două serii par dezechilibrate, Seria a doua fiind de departe mult mai echilibrată, având în componenţă trei echipe care, în mod normal, ar trebui să joace în Liga 1: Poli Timișoara, Gloria Bistrița şi FC Bihor.

Însă să aruncăm o privire mai detaliată asupra celor două serii

Seria I:
Această serie pare mai slabă, având în componenţă două echipe satelit care nu au drept de promovare: Astra 2 Giurgiu şi Dinamo 2 Bucureşti (Dinamo 2 Bucureşti a semnat un contract de televizare cu GSP TV, pentru meciurile disputate de ,,câinii mici” pe teren propriu). Tot în această serie se mai găsesc şi echipe cu tradiţie în Liga 1 care acum se zbat în anonimat: Farul Constanţa, FCM Bacău şi Gloria Buzău.

Deşi nu are ca obiectiv promovarea, CS Otopeni a ajuns la un acord cu GSP TV, care va difuza toate partidele jucate pe arena de lângă aeroport. Astfel, mâine, începând cu ora 11:00, puteţi urmări partida CS otopeni – Săgeată Năvodari, la GSP TV

Aici favoritele la promovare sunt în număr de 4: Săgeata Năvodari, Delta Tulcea, Viitorul Constanţa şi CSMS Iaşi.

Săgeata Năvodari este, cu siguranţă, cea mai ghinionistă echipă. În sezonul trecut, când se aflau pe poziţia secundă, au fost înştiinţaţi că nu au drept de promovare şi, astfel, au lăsat-o mai moale, fiind depăşiţi de Concordia Chiajna. La finalul sezonului au primit dreptul de a juca în Liga 1 şi, în urma scandalului de licenţiere, au jucat un baraj de promovare cu Voinţa Sibiu, ocupanta locului 4 din cea de-a doua serie, pierzând promovarea în urma unei erori grave de arbitraj. Nimeni nu ştie, însă, de ce s-a jucat acel baraj, întrucât CS Mioveni a primit promovarea directă după ce a ocupat locul al treilea în cealaltă serie. Acum, navodarenii sunt puşi pe fapte mari. Au adus un antrenor cu experienţă, Constantin Gache (acesta a obţinut promovarea surprinzătoare cu Delta Tulcea în 2007), dar şi doi jucători de la campioana Oţelul Galaţi: Răzvan Ochiroşii şi Constantin Mişelaricu. În plus, Consiliul Local a promis sprijin financiar în vederea îndeplinirii obiectivului.

Delta Tulcea ţinteşte an de an promovarea, după ce în 2007 nu au primit licenţă pentru prima ligă. Acum au un antrenor cu experienţă, Cristi Dulca, fost antrenor al Vasluiului şi al lui ,,U” Cluj. Acesta a învins cancerul de două ori in acest an, iar acum vrea să se întoarcă în Liga 1

Finanțată de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanța, are cel tânăr lot de jucători. Constănţenii au ca avantaj faptul că pepiniera lor este Academia Hagi, echipă care s-a impus în fața juniorilor lui Inter Milano, Kashima Antlers și Real Madrid, la Talent Cup. Viitorul a transferat, in această vară, jucători de la Steaua, Unirea Urziceni si Steaua 2.

După ce anul trecut a jucat în cealaltă serie, CSMS Iaşi, a revenit în prima serie. Municipalitatea le-a acordat un buget de 2 milioane de Euro, iar în cazul în care vor obţine promovarea, fiecare jucător va primi în jur de 50.000 de Euro. Vedeta iesenilor este Marius Onofras care a jucat în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni.

Seria 2:
Mult mai grea, mult mai echilibrată şi mult mai interesantă este Seria a doua. Aici joacă FC Argeş, Unirea Alba Iulia şi Chindia Târgovişte (echipă finanţată de Gică Popescu) care, deşi nu îşi propun promovarea, vor fi trei pioni importanţi în această luptă. Tot în această serie joacă şi Juventus Bucureşti, deşi celelalte echipe din Bucureşti şi din Ilfov joacă în prima serie.

Nu mai puţin de 6 echipe au ca obiectiv promovarea: Poli Timişoara, Gloria Bistrița, FC Bihor, ALRO Slatina, Gaz Metan Drobeta Turnu Severin şi UTA. Totuşi, există posibiltatea, ca în cazul în care vor obţine promovarea, timişorenii, bistriţenii, orădenii şi arădenii să nu aibă drept de joc în prima ligă, astfel că ALRO şi Gaz Metan ar putea obţine promovarea pe alte criterii.

Poli Timişoara a încheiat un contract de televizare cu Digi Sport, care va difuza toate partidele de pe Dan Păltinişanu. Deşi au plecat mulţi jucători, alb-violeții au prima șansă la promovare, reuşind să păstreze jumătate din lotul care a obţinut locul 2 în Liga 1, în sezonul trecut. În primele etape, timişorenii îi vor avea încă disponibili şi pe Goga, Sepsi şi Luchin.

Gloria Bistrița şi-a păstrat foarte mulţi jucători din sezonul trecut, dar cel mai important atu este faptul că Nae Manea a rămas la cârma echipei.

La fel ca timişorenii, FC Bihor a încheiat un contract de televizare cu Digi Sport pentru meciurile de pe teren propriu. Avantajul orădenilor stă în faptul că şi-au păstrat omogenitatea din sezonul trecut.

Surpriza din sezonul trecut al Cupei României, reuşind să elimine pe SC Vaslui, ALRO Slatina vrea promovarea cu orice preţ, iar autorităţile locale se implică foarte mult în acest lucru. Faptul că FC Olt joacă în acesi serie şi creşte jucători pentru ALRO este un mare plus.

După ce s-a mutat din Depou, Gaz Metan CFR Craiova şi-a schimbat numele în Gaz Metan Drobeta Turnu Severin. Cosmin Bodea, care a fost aproape de a promova cu FCM Târgu Mureş în 2009, a fost numit tehnicianul echipei de la malul Dunării. Severinenii au şi un stadion de lux, la standardele primei ligi.

Deşi dreptul la promovare este incert, cea mai bună echipă din provincie, UTA, vrea să termine pe primele două locuri. ,,Bătrâna Doamnă” a scăpat de problemele financiare după ce a semnat un contract de televizare cu Digi Sport. Astfel, mâine, începând cu ora 11:00, puteţi urmări, la Digi Sport 2, partida UTA – Juventus Bucureşti.

Nu se ştie cine va promova, însă sperăm ca promovarea să se obţină pe teren şi nu la comisii cum s-a întâmplat sezonul trecut.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Cu problemele la psiholog – când e necesar ajutorul unui specialist

Published

on

 

În drumul vieții, fiecare trece prin încercări sau este pus în fața unor provocări la care cu greu reușește să răspundă corespunzător, respectiv să ia decizii care să nu influențeze negativ viitorul. Sunt aspecte pe care nu le învățăm decât atunci când trecem prin anumite experiențe. Din acestea putem ieși fie mai încrezători, fie afectați. Partea psihică este cea care are cel mai mult de suferit în urma unor întâmplări marcante.

Vestea bună este că, indiferent de natura problemelor, acestea au o rezolvare, iar psihologul este specialistul la care trebuie apelat în aceste cazuri. În ce situații pot avea în vedere un astfel de ajutor cei interesați?

Serviciile unui psiholog Bucuresti se pot dovedi utile în numeroase situații. Daniel Ivan, terapeut expert, iese în întâmpinarea celor care doresc să redobândească liniștea pierdută în grelele etape prin care i-a trecut viața cu o serie de lămuriri, precum și servicii, cu privire la rolul terapeutului, respectiv ajutorul pe care acesta îl poate oferi.

Când și cum poate fi util ajutorul unui psihoterapeut?

Încă de la început este necesar a fi înțeles că specialistul nu este cel care va rezolva problemele cu care diverse persoane se prezintă în cabinetul acestuia. Este însă un intermediar între cei în cauză și problemele propriu zise, acesta oferind ajutorul necesar pentru a ieși din anumite stări, situații, respectiv imboldul pentru a depăși o perioadă dificilă.

Un psiholog Bucuresti precum Daniel Ivan, care este un nume de referință în acest domeniu de activitate, va avea în vedere identificarea cauzelor problemei, astfel ca aceasta să fie apoi eliminată sau soluționată de la rădăcină. Pentru că scopul acestuia este de a-i ajuta pe cei aflați în situații dificile să le depășească cu succes, aceștia devin principalul instrument de lucru pentru terapeut, care pune în aplicare experiența și cunoștințele de specialitate dobândite.

Referitor la când e potrivit a apela la un astfel de profesionist, răspunsul este unul complex. Acesta vizează orice categorie de probleme cu care se poate confrunta cineva în decursul vieții. Astfel, găsesc un sprijin în psihoterapie cei care au trecut prin pierderea cuiva apropiat, printr-o decepție, cei care nu reușesc să se elibereze de stresul și presiunea de la locul de muncă sau pus asupra lor în viața de familie.

În general, serviciile de psihoterapie sunt dedicate unor categorii diferite de persoane. Acestea se pliază fie pe nevoile adulților și se referă la psihoterapia individuală, dar și destinată copiilor, cuplurilor sau familiilor. Chiar dacă în țara noastră încă nu s-a înțeles pe deplin de ce este necesară această ramură de servicii și cum folosește, s-au convins de eficacitatea acesteia cei care au reușit să își pună ordine în viață în acest mod, să își redobândească stima de sine, să își depășească temerile, să lase în urmă situațiile traumatizante, să aibă o viață socială împlinită, etc.

Relația terapeutică și modul în care aceasta influențează procesul de vindecare

Interacțiunea dintre cele două părți – cel care are nevoie de terapie și psihoterapeut trebuie să ajungă la un anumit nivel de deschidere pentru a oferi roade. Încă de la bun început este necesar ca discuția să aibă în vedere modul de desfășurare a ședințelor, aspecte cu privire la confidențialitate, tarifele aferente, precum și scopul sesiunilor de terapie.

Indiferent dacă problemele sunt de natură profesională sau vizează viața personală ori pe cea socială, strategiile asupra cărora se oprește specialistul trebuie să aibă acțiune directă asupra acestora, respectiv să îi motiveze pe cei în cauză în vederea rezolvării situațiilor în care se află.

Este normal ca în unele momente ale ședințelor să apară dorința de renunțare, iar asta se întâmplă pentru că înainte de a fi mai bine, trebuie depășită perioada critică. Răbdarea este de aur în acest sens, totodată și singurul mod de a trece cu brio peste marea majoritate a situațiilor limită.

În aceste cazuri, terapeutul este cel care trebuie să intervină, respectiv să apeleze la cunoștințe și să găsească rezolvări alături de cei care se confruntă cu anumite probleme. Cu atât mai încrezători sunt cei care apelează la acest tip de servicii cu cât și psihoterapeutul le garantează confidențialitatea. Este în fapt obligatoriu să le fie oferită, contractul semnat în acest sens fiind dovada seriozității din partea profesionistului.

Alte aspecte referitoare la serviciile de psihoterapie, când sunt acestea necesare și cum pot ajuta găsesc cei interesați pe danielivan.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

4 sfaturi de baza in alegerea sistemului si parchetului de incalzire prin pardoseala

Published

on

 

In prezent, tot mai multi romani opteaza pentru un sistem de incalzire prin pardoseala. Incalzirea in pardoseala are anumite avantaje fata de alternativa incalzirii clasice. Modalitatea in care caldura este distribuita uniform in intreaga locuinta este unul dintre acestea. Mai ales pe timpul iernii, cand vrem sa ne simtim confortabil, un sistem de incalzire in pardoseala se va dovedi eficient.

 

De ce opteaza tot mai multi romani pentru sistemele de incalzire in pardoseala?

Instalatiile de incalzire electrica prin pardoseala sunt mai practice decat incalzirea obisnuita si, pe termen lung, datorita felului in care asigura caldura uniforma in toata locuinta, in cazul in care sistemul este montat corect, acesta reprezinta o solutie economica pentru sustinerea temperaturilor optime pe timp de iarna.

In general, aceste sisteme de incalzire in pardoseala sunt corelate cu un parchet de incalzire in pardoseala. In acest sens, in functie de cererea considerabila, au aparut pe piata din Romania numeroase magazine online care furnizeaza astfel de sisteme si modele de parchet pentru incalzire in pardoseala.

Atunci cand alegi sistemul si parchetul de incalzire prin pardoseala trebuie sa tii cont de anumite aspecte, daca vrei sa te bucuri de caldura corespunzatoare pe timpul iernii.

 

Iata patru sfaturi de baza in alegerea sistemului si parchetului de incalzire prin pardoseala!

1.Alege un sistem de incalzire prin pardoseala care sa distribuie uniform caldura

Daca optezi pentru o astfel de instalatie, in detrimentul unui sistem traditional, vei dori in primul rand sa te asiguri ca acesta distribuie uniform caldura in toata locuinta ta.

Specialistii se asigura de faptul ca aceste sisteme de incalzire distribuie in mod uniform si corespunzator caldura, pentru ca proprietarii sa se bucure de ierni confortabile petrecute in caldura caminului lor.

2.Alege un sistem de incalzire in pardoseala care sa fie estetic

Dincolo de necesitatea unei incalziri uniforme, pentru a pastra efectul modern al casei in care locuiesti, vei dori sa cauti un sistem de incalzire in pardoseala estetic, care sa se potriveasca cu modul in care ti-ai decorat locuinta.

Acest aspect estetic este strans corelat cu materialul si calitatea parchetului de incalzire prin pardoseala. Si in aceasta privinta, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte inainte de a te decide asupra unui tip de parchet.

3.Opteaza pentru un parchet dublustratificat

In general, parchetul dublustratificat se potriveste cel mai bine cu sistemele de incalzire prin pardoseala. Aceasta potrivire se structureaza pe baza stabilitatii parchetului dublustratificat. In plus, alt lucru care recomanda acest tip de parchet in detrimentul altor tipuri de parchete este grosimea redusa, in comparatie cu alte variante.

Daca vrei sa optezi pentru un sistem de incalzire in pardoseala, alegerea unui parchet dublustratificat asigura totodata un consum mai mic de energie, datorita felului in care este montat acest parchet dublustratificat.

4.Alege cu atentie modelul de parchet dublustratificat, in functie de decorul general al casei tale

Placile de parchet vin intr-o gama variata de sortimente de lemn si sunt realizate in asa fel  incat sa aduca aminte de parchetul din lemn masiv.

Exista numeroase soiuri de lemn compatibile cu incalzirea in pardoseala, astfel incat poti alege din anumite sortimente care se potrivesc cu stilul in care ai decorat locuinta si mai ales cu gusturile pe care le ai.

Optand, in cele din urma, pentru un sistem de incalzire prin pardoseala corelat cu un parchet dublustratificat, te vei putea bucura de ierni calduroase, in mijlocul caminului tau care va deveni o oaza de relaxare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Dilema părintelui modern – sunt un părinte bun?

Published

on

 

Când vine vorba de a crește și educa un copil – da, două lucruri separate căci una ține de strictul necesar  pentru dezvoltare și alta este educația propriu zisă ce ține de moralitate, cunoaștere, educație emoțională și așa mai departe – orice adult își pune mereu aceeași retorică întrebare: „oare fac bine?!” Pentru că oricâtă stăpânire de sine ar exista, pentru că oricâtă experiență parentală ar există la mijloc, orice copil este diferit, se dezvoltă diferit și supune la un test de răbdare și nu numai.

 

Educația de atunci și educația de acum

Când întrebi un părinte din generația mai modernă o mare parte spune că are ajutorul părinților, respectiv ai bunicilor copilului, o altă parte doar și-ar fi dorit. Aleg din timp o creșă, o grădiniță cu program prelungit pentru că nu are cine să stea cu cel mic. Acestea sunt doar mici piedici în ceea ce înseamnă misiunea vieții, de a crește și educa un copil. Doar că, și aceste aspecte contribuie din păcate la ceea ce înseamnă depărtarea de copil.

În ultimii ani s-a instaurat așa zisul fenomen de tip „părinte de weekend”. Sunt cei care se bazează pe unități de tip grădiniță, muncesc cât e ziua de lungă și își îngrijesc copilul la final de zi, pe fugă. În weekend au timp mai mult pentru ei, în cazuri fericite.

Educația din trecut însemna mai multă libertate, joacă în aer liber, însă în egală măsură mai multă depărtare între părinte și copil. Educația de acum înlocuiește cele două cu tot felul de opțiuni de joacă, însă abordări de tip impersonal – jocuri, spații special create  în funcție de grupa de vârstă, jucării, dispozitive mobile etc.

Echilibrul și metodele eficiente de educare

Dacă tot trăim în societatea modernă ce pune la dispoziție soluții pe măsură, ar trebui să existe un interes acut în a pune în slujba de părinte toate aceste abordări altfel. Spre exemplu, ședințele de terapie, de consiliere atât pentru părinți cât și pentru copii reprezintă poate o soluție optimă în a învăța cum să comunici cu al tău copil, cum să fii echilibrat, cum să…

Nu este nimic ieșit din comun ca un părinte, indiferent de vârstă și de experiență sa de viață, să se simtă captiv într-o lume pe care nu o înțelege. Un copil provoacă în toate felurile, pune întrebări, așteaptă răspuns și înțelegere. Când nu i se răspunde corespunzător, acesta va copia același comportament și la adolescență și mai depare la maturitate. Sunt ca un bumerang, ce se întorc împotriva adultului și greșelilor acestuia.

Întocmai pentru că ce întreprinde un părinte acum se va vedea ca rezultat peste ani, va dăinui mereu întrebarea despre ce este bine și ce nu. Astfel că, recomandarea celor mai deschiși din fire este să urmeze sfatul unui specialist. Să educi un om este o artă. Să fii echilibrat chiar și în propria viață este una dintre cele mai grele lucruri de făcut, uneori chiar imposibil când nu poți fi la cârma tuturor aspectelor din viață. Grație unor tehnici anume și a unei experiențe, pentru că este personaj neutru, un psihoterapeut va putea ajuta ambele părți – copii și părinți – să își găsească armonia în relație.

Nu lua totul de-a gata

Ce au învățat generațiile de părinți și copii deopotrivă este că față de ai lor părinți, bunici și așa mai departe nu trebuie să abordeze relația părinte-copil doar din punct de vedere al gradului de rudenie. Necesită implicare, iubire pe care o crești, necesită dorință, interes și așa mai departe. Ce sădești în inima unui copil va crește pe măsură. Așadar, fără a considera că doar din pură rușine pentru diferența de vârstă și statut de părinte este nevoie ca un copil să coopereze și să asculte de părinte, relația dintre cei doi are șanse să fie armonioasă.

Concret, nu îi da un ultimatum, ci da-i opțiuni. Nu îl feri de experiențe pentru că este prea mic, ci oferă-i șanse și alternativele. Nu îi spune ce și cum să facă dacă nu vine totul însoțit de explicații. Sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le deprindă un părinte, interesat de o manieră eficientă în a-și educa copilul.

Pentru cei interesaţi de ajutorul unui psihoterapeut psihart.ro sta la dispozitie,  cu informaţii ȋn mediul online şi cu disponibilitate  ȋn cadrul centrului psihologic.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending