HomeMAGAZINFilmInchisoarea ingerilor, in prima editie din anul acesta, la ”CineTePrinde”

Inchisoarea ingerilor, in prima editie din anul acesta, la ”CineTePrinde”

Pentru al cincilea an consecutiv, “CineTePrinde”, emisiunea dedicata impatimitilor celei de-a saptea arte si prezentata de Cristian Tudor Popescu, promite telespectatorilor Pro Cinema o intilnire saptaminala cu marii regizori si actori ai lumii si filme numai bune de tratat “dependenta” de cinema-ul de calitate.

Simbata, 22 martie, in prima editie din acest an a emisiunii “CineTePrinde”, difuzata de Pro Cinema incepind cu ora 22:00, Cristian Tudor Popescu propune telespectatorilor un film devenit clasic, primul pe lista celor mai bune filme ale tuturor timpurilor, potrivit unui top realizat de imdb – “Inchisoarea ingerilor” (“The Shawshank Redemption”).

Nominalizat la sapte premii Oscar, doua premii Globul de Aur si un premiu Grammy, pentru coloana sonora, “Inchisoarea ingerilor”, in regia lui Frank Darabont, a fost realizata dupa o povestire semnata de Stephen King, pe care acesta i-a vindut-o lui Darabont contra sumei de 1 dolar.

Tom Hanks, Kevin Costner, Tom Cruise, Nicolas Cage si Charlie Sheen au fost toti “in vizorul” lui Darabont pentru rolul principal, cel al lui Andy Dufresne, insa cistigatorul a fost Tim Robbins. Clint Eastwood, Harrison Ford, Paul Newman si Robert Redford au fost propusi pentru rolul lui Red, insa regizorul Darabont a marturisit ca, pentru acest rol, l-a avut intotdeauna in minte pe Morgan Freeman, pe care l-a preferat pentru prezenta impunatoare si plina de autoritate, dar si pentru vocea sa grava.

Desi in cinematografe performanta “Inchisorii ingerilor” nu a fost una spectaculoasa, totusi pelicula semnata de Darabont a reusit sa obtina, din inchirieri video, cele mai mari incasari din toate timpurile.

“Frica te poate tine prizonier. Doar speranta te poate elibera din aceasta inchisoare” – aceasta este ceea ce ne transmit Tim Robbins si Morgan Freeman prin interpretarea lor intr-o pelicula ce se inscrie printre filmele clasice ale cinematografiei americane.

“California Dreamin’ (nesfirsit)”, “Pestele cel mare” (“The Big Fish”) si “Copilul” (“L’enfant”) sint citeva dintre peliculele pe care telespectatorii Pro Cinema le pot urmari, in luna aprilie, la “CineTePrinde”.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns