HomeMAGAZINEvenimenteIncrederea in teatrul romanesc. Actrita Maria Magdalena Chihaia – talent si educatie artistica.

Increderea in teatrul romanesc. Actrita Maria Magdalena Chihaia – talent si educatie artistica.

      “Tango,monsieur”  te cucereste, te lasa cu gura cascata si iti invita la dans sufletul care va raspunde empatic  cu miscari de tango. 

 Marisa apare, dispare, danseaza si te face sa te gandesti cine se ascunde in spatele acestui personaj misterios, dar inocent. Maria Magdalena Chihaia! Actrita care inca nu-si cunoaste limitelele talentului ei artistic atunci cand se afla pe scena. Actrita care aproape strange de fiecare data un public care nu se mai satura sa o priveasca in deplinatatea rolurilor ei. De ce scriu despe ea? De ce am ales un om dintr-o generatie tanara si aprobata de mai marii artisti? Pentru ca nu e prima data cand o vad pe scena,cum nu e nici prima data cand o vad in rolul Marisei.

Aseara ma plimbam printr-un Bucuresti Vechi si aglomerat de suflete boeme si m-am oprit in dreptul pubului Vertigo,unde se afla un afis cu o piesa vazuta chiar anul trecut: “Tango, monsieur!” Mi-am platit repede biletul ca sa pot intra,piesa deja incepuse,m-am asezat pe un loc la fel de grabit ca si mine pentru a  o zari din nou pe actrita ce data trecuta a facut un “Excalibur”intreg sa zambeasca si sa se miste. Si de data aceasta ea inca-si antrena publicul, neavand nevoie de un rol principal intr-o piesa de teatru pentru a se face observata si placuta.

Actrita Maria Magdalena Chihaia e indragostita de dans si teatru. Nu contesta ca uneori are nevoie de o comunicare intre cele doua ramuri artistice, de aceea puteti observa ca in toate aparitiile ei combina cele doua motive de bucurie si expresivitate ale unui corp de artist: teatru si dans. Bravo Maria Magdalena Chihaia, si de data aceasta mi-ai invins asteptarile,si nu numai pe ale mele, daca inca ai o sala plina cu oameni care jumatate iti apartin inseamna ca  esti aproape de a parcurge un drum de erou spiritual si etic al teatrului romanesc.

Multumiri Teatrului Indart , Bogdan Gagu si actritei Mariei Magdalena Chihaia pentru simplul motiv ca inca mergem la un teatru care presupune un exercitiu interior plin de calitate si arta.

Lasa un comentariu aici!

Written by

razvan.badea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comment
 • Multi dintre stralucitii actori ai teatrului romanesc au jucat sau debutat in piesele Sidoniei Dragusanu.
  http://www.sidonia.ro

  Seara răspunsurilor, teatru, Bucureşti, 1958
  Fiicele, teatru , Bucureşti, 1963
  Valsul, teatru, Bucuresti, 1963
  Zizi şi formula ei de viaţa, teatru, Bucureşti, 1964
  Intîlnire cu îngerul, teatru, Bucureşti, 1965
  Jocul adevărului, teatru, Bucureşti, 1966
  Necunoscuta si cei patru cavaleri, muzical, 1969
  Comisarul, în colab. cu Ana Rubinstein, Bucureşti, 1971,
  (versiune maghiară, Tîrgu Mureş, 1973)
  Sentimente şi naftalină, teatru, Bucureşti, 1980

  Am avut o mare surpriza sa redescopar piese de teatru de o verva si actualitate incredibila pe site-ul autoarei http://www.sidonia.ro

Lasă un răspuns