HomeLIFE STYLEIntalnire memorabila Traian Basescu – Papa Benedict al XVI-lea

Intalnire memorabila Traian Basescu – Papa Benedict al XVI-lea

Presedintele Traian Basescu a fost primit sambata alaturi de sotia sa si delegatia prezidentiala la Castelul Gandolfo de Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, seful statului purtand o convorbire tete-a-tete de aproximativ un sfert de ora cu Suveranul Pontif.

Presedintele Traian Basescu a fost intampinat la Resedinta Pontificala de la Castelul Gandolfo de Prefectul Casei Pontificale, Monseniorul James Michael Harvey, si gentilomii Papei.
Seful statului a purtat o convorbire tete-a-tete de aproximativ un sfert de ora cu Suveranul Pontif. Acesta i-a oferit Sanctitatii sale Papa Benedict al XVI-lea o icoana pe sticla cu tema „Masa Imparateasca”, albumul „Biserici de Piatra” din Tara Hategului si o emisiune Romfilatelia, continand doua timbre dedicate inaugurarii Pontificatului Papei Benedict al XVI-lea.
La randul sau, Suveranul Pontif a oferit presedintelui o Medalie Pontificala, iar Mariei Basescu, precum si delegatiei oficiale cate un rozariu.
Presedintele urmeaza sa aiba in cursul acestei zile o intalnire si cu Secretarul de Stat al Sfantului Scaun, Eminenta Sa Cardinalul Tarcisio Bertone in Cetatea Vaticanului.

Intr-un interviu acordat vineri cotidianului „Avvenire”, presedintele Basescu a multumit Bisericii Catolice pentru abordarea echilibrata a problemei imigrantilor. „Folosesc acest prilej pentru a exprima multumiri pentru sprijinul acordat parohiilor romanesti (ortodoxe, catolice si greco-catolice), care sunt gazduite de catre autoritatile Sfantului Scaun si Biserica Romano-Catolica. Suntem recunoscatori Sfantului Scaun pentru abordarea echilibrata si generoasa a problematicii circulatiei persoanelor”, a declarat Basescu.
Presedintele a mai spus ca Romania doreste sa aprofundeze impreuna cu Sfantul Scaun colaborarea „la nivel multilateral pentru combaterea generala a discriminarii si mai cu seama a celei indreptate impotriva crestinilor, protectia minoritatilor, a imigrantilor”.
„Dorim sa actionam pentru aprofundarea dialogului bilateral, fructificand capacitatea Romaniei de a ilustra un model european de relatie stat-biserici, intemeiat pe dialog, cooperare, parteneriat social si cultural, recunoscand participarea Bisericilor la binele comun al societatii”, a mai declarat seful statului publicatiei citate.

Invitatie ratata
Presedintele Traian Basescu l-a contactat telefonic pe Patriarhul Daniel si l-a informat despre intentia sa de a-l invita pe Papa Benedict al-XVI-lea intr-o vizita oficiala in Romania, in cursul anului viitor, a precizat Patriarhia printr-un comunicat de presa remis vineri NewsIn.

„Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mentionat faptul ca o astfel de invitatie este posibila la nivelul relatiilor bilaterale dintre cele doua state, Romania si Vatican, dar ca pentru o invitatie oficiala din partea Patriarhiei Romane este necesar si acordul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dupa cum s-a procedat si in cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea in Romania (1999)”, se mai arata in comunicatul BOR.

Sursa: Ziare.com

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns