Connect with us

Seriale

Interviu cu Maryum, asistentul social din serialul “60 de zile după gratii”

Published

on

Maryum face parte din serialul „60 de zile dupa gratii”, transmis de Crime+Investigation în fiecare joi, la 22:00. Ea este asistent social şi a fost de acord să stea două luni în închisoare, sub acoperire, pentru a analiza sistemul de justiţie din interior.

Crime+Investigation (CI): De ce ai acceptat să petreci 60 de zile în spatele gratiilor?

Maryum: M-am gândit că ar fi o mare oportunitate care m-ar ajuta să înțeleg sistemul de justiție din interior. Am lucrat peste 10 ani cu tinerii cercetaţi penal și m-am ocupat de aceste probleme sociale şi înainte. Am petrecut mult timp încercând să împiedic tinerii să ajungă la închisoare. Aşa că am considerat că ar fi interesant să văd cum este sistemul pus în aplicare în închisoare.

Nu am crezut vreodată că voi ajunge în spatele gratiilor, însă din fericire, de data aceasta, am avut posibilitatea de a intra fără a fi condamnată. M-am gândit că aş putea beneficia profesional de această ocazie.

CI: Ai putea descrie intrarea ta în închisoarea, din momentul în care ai fost înregistrată până la intrarea în F Block – cum te-ai simțit și cum era atmosfera?

Maryum: Da. Partea cea mai grea a fost procesul de înregistrare, pentru că nu ştiam ce va urma. Am știut că personalul închisorii nu aflase cine eram, aşa că eram emoţionată din două motive: pentru că intram în închisoare şi pentru că nu voiam să-mi stric acoperirea.

Prima celulă în care te ţin înainte să te ducă la închisoare, în propria celulă, mirosea foarte rău. Energia femeilor de acolo era haotică, maniacală… ai parte de o senzație intensă pe care nu ai mai simțit-o înainte. Pur și simplu te simţi captiv. Am lucrat în medii cu risc ridicat de pericol, dar de acolo puteam pleca oricând. În această situație, nu poți pleca. A fost înspăimântător.

CI: Cât de bine te-a pregătit echipa de producţie înainte, în sesiunea de briefing. pentru ceea ce urma să experimentezi în închisoare?

Maryum:Cu siguranţă, briefing-ul m-a pregătit corespunzător, la fel şi profesia mea anterioară. Am lucrat în medii cu risc, pe străzi, aşa că am validat ceea ce am știut deja. Mi s-a spus: “Nu intra în conflicte!”, însă a fost greu să nu-mi susţin cu tărie părerile, timp de 60 de zile.

CI: În închisoarea femeilor era o întreagă nebunie, însă la bărbaţi era şi mai periculos…

Maryum: Închisoarea bărbaţilor era foarte rea. Cu toţii erau diferiţi… Era mult testosteron adunat într-un singur loc. Era o junglă!

CI: Te-ai simţit vreodată în nesiguranţă?

Maryum: Da, m-am simţit în nesiguranţă de câteva ori. Am încercat de fiecare dată să îmi menţin calmul, însă e greu în acel mediu ostil. Uneori trebuie ori să lupţi, ori zbori. Deci da, m-am simţit speriată şi îngrijorată pentru situaţia mea.

CI: Poţi face un rezumat al problemelor întâlnite în închisoare?

Maryum: Aș spune că m-am simţit afectată din punctul de vedere al sănătăţii şi al confortului personal. Detinuţii nu au niciun respect, de exemplu, în momentul în care ceilalţi voiau să meargă la culcare. Din punct de vedere emoţional, a fost o problemă pentru mine. A trebuit să găsesc metode prin care să obţin clipe de linişte şi pace. Fie mă trezeam foarte devreme dimineaţă, când era linişte, fie îmi puneam muzică în căşti şi citeam o carte.

În plus, închisoarea permitea anumitor femei să deţină supremaţia şi să impună reguli, din lipsa unui control strict al gardienilor. Nu cred că este corect.

De asemenea, în închisoare lipseşte un program de ajutor şi reabilitare. Cred ca 95% din fetele din zona mea erau dependente de ceva. Totul era ciclic: după ce se eliberau, se întorceau pe străzi la vechile obiceiuri, apoi reveneau după gratii.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Seriale

De unde s-a inspirat Mihai Călin pentru rolul de psiholog din “Fructul oprit”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Experiența profesională acumulată de-a lungul timpului, dar și interacțiunea cu oamenii, l-au ajutat pe Mihai Călin să dea viață rolului de psiholog din Fructul oprit. Îndrăgitul actor a dezvăluit de ce a ținut cont atunci când și-a construit personajul – Mircea Adam din serialul difuzat, miercurea, la Antena 1.

Noi ce facem? Ne asumăm niște situații. Te pui pe tine într-o situație ipotetică, dar în același timp sunt scenarii, povești din filme în care intri, iar experiența de viață nu te ajută, pentru că nu ai trecut prin lucrurile alea. Atunci trebuie să te inspiri de undeva. Din discuții cu scenaristul, în cazul ăsta. <<Cum ți-a venit ideea?>> Și până la urmă tot la psihologie ajungi, pentru că noi dăm viață unor personaje și trebuie să ne asumăm o realitate care nu este a noastră. Lecturile, discuțiile cu alți oameni te ajută, te îmbogățesc”, a povestit Mihai Călin, care în ultimele șase luni a putut fi urmărit de telespectatori în rolul psihologului Mircea Adam din “Fructul oprit”- serialul care ajunge, miercuri (20 iunie), de la ora 20.00, la finalul primului sezon.

În producția de la Antena 1, acesta a avut prilejul să relaționeze mai mult cu Carmen Tănase, care o interpretează pe Roxana, femeia de care este îndrăgostit personajul lui. “Mi-a plăcut ideea că o să joc cu Carmen, pentru că o știu de multă vreme. Împreună am mai făcut parte și din alte proiecte, dar nu am mai jucat niciodată direct până la acest serial. Ne-am înțeles foarte bine, am comunicat foarte bine și au fost momente foarte frumoase, în care am și improvizat.”,a mărturisit Mihai Călin în cadrul emisiunii “Povești COOL”, difuzate la Happy Channel.

A fost amuzant, nu am simțit această experiență ca pe o muncă.”, a spus el despre timpul petrecut pe platourile de filmare de la “Fructul oprit”.

Serialul, care ajunge miercuri (20 iunie), de la ora 20.00, la finalul primului sezon, a stârnit curiozități și în cercul de cunoștințe al actorului. “Acum câteva zile, m-a sunat o amică, cu care nu am mai vorbit de mult vreme. Și m-a întrebat: << Sonia rămâne cu Alex?. Hai, mă, că nu zic nimic, promit! Zi-mi!>>”, a povestit Mihai, amuzat de situație, care și-a îndrumat însă amica să urmărească serialul până la capăt.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Seriale

Serialul turcesc “Înfruntarea destinului” , are premiera, in Prime Time, la Antena 1

Published

on

Din 27 iunie, de la ora 20:00, Antena 1 le aduce telespectatorilor în premierã “Înfruntarea destinului” („Kadin aka Woman”), un nou serial turcesc, care spune povestea emoționantă a unei femei ce luptă pentru supraviețuire. Producția o are ca protagonistă pe una dintre cele mai îndrăgite actrițe din Turcia, Özge Özpirinçci. Realizat, anul trecut, în Turcia, serialul urmărește povestea de viață a lui Bahar (Özge Özpirinçci).

Abandonată de mamă la vârsta de opt ani, Bahar rămâne în grija tatălui și a bunicii sale, confruntându-se de-a lungul timpului cu sărăcia și traiul greu. Viața i se schimbă în momentul în care îl întâlnește pe Sarp Çesmeli(Caner Cindoruk), alături de care cunoaște adevărata fericire. Profund îndrăgostită, Bahar se căsătorește cu Sarp, iar cei doi ajung ulterior părinți. Totul se năruie pentru Bahar în momentul în care bărbatul iubit moare. Zi de zi, aceasta duce o luptă pentru supraviețuire și încearcă să rămână puternică pentru cei doi copii,  băiețelul ei, în vârstă de patru ani, Doruk Çesmeli (Ali Semi Sefil), și fiica ei – Nisan Çesmeli(Kübra Süzgün), care are șapte ani. Mamă singură, Bahar le vorbește în fiecare zi copiilor despre Sarp, dorind ca aceștia să păstreze vie amintirea tatălului lor. După o absență de 20 de ani, mama lui Bahar – Hatice Sarikadi(Bennu Yildirimlar), revine în viața acesteia, iar asta le va aduce numeroase surprize. Distribuția producției este completată de actorii Seray Kaya, Ayça Erturan, Ece Özdikici, Şerif Erol, Devrim Özder Akın, Feyyaz Duman.

Serialul “Înfruntarea destinului” are marea lansare pe 27 iunie și va putea fi urmărit, miercurea și joia, de la ora 20.00, la Antena 1.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Seriale

Surpriză de proporții în cel de-al treilea episod al serialului ”Băieți de oraș”: Malone suferă o schimbare de sex, fără voia sa

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Duminică seara, de la ora 22.00, telespectatorii Antena 1 vor avea parte de o mulțime surprize în cadrul unuia dintre cele mai apreciate seriale de comedie de la noi. Cel de-al treilea episod din ”Băieți de oraș” va fi unul plin de suspans în care umorul și ironia se vor îmbina perfect.

Roby Roberto, personajul interpretat de Mihai Bendeac, se lasă convins de rugămințile bunului său amic Malone – rol jucat de actorul Vlad Drăgulin- și va accepta să îi doneze acestuia un rinichi. Doar că planurile celor doi vor fi date peste cap de o situație cu totul neobișnuită întâlnită în cadrul centrului medical în care se fac intervențiile chirurgicale.

Deși Malone este foarte entuziasmat că va avea din nou doi rinichi și va fi din nou un om normal, chiar dacă în trecut și-a vândut organul pentru a face rost de bani. Destinul îi rezervă o surpriză de proporții, astfel că după operație va avea șocul vieții sale: în loc să sufere un transplant de rinichi, suferă o schimbare de sex.

”Suntem primul cuplu de persoane de același sex căsătorit cu acte în regulă, din România”, spune Gina Felea, iubita lui Malone.

Ironia și umorul de situație și limbaj sunt doar câteva dintre ingredientele care transformă cel de-al treilea episod al serialului ”Băieți de oraș” într-unul ce nu poate fi ratat, comedia atingând cote maxime.

Despre cum coincidențele se vor ține lanț, dar și despre cum va fi Malone după ce își pierde bărbăția în relația cu prietenii, dar și cu iubita sa, Gina Felea, telespectatorii vor afla duminică, de la ora 22.00, la Antena 1.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending