Connect with us

Eurovision

INTERVIU EUROVISION 2017 Sunstroke Project, reprezentanții Republicii Moldova: „Am muncit mult să ajungem în finală și era foarte important pentru noi să câștigăm, dar am simțit și responsabilitatea”

Published

on

O nouă zi aduce o nouă țară prezentată în rubrica noastră despre Eurovision 2017. Astăzi am ales să aduc în prim plan piesa „Hey Mamma!” venită direct de peste Prut.

În cadrul Selecției moldovene „ O melodie pentru europa” lupta s-a dat între două piese total diferite. Piesa care a câștigat votul juriului are o tentă folclorică, așa cum Moldova ne-a obișnuit în decursul anilor trecuți. Piesa câștigătoare însă, a celor de la Sunstroke Project are un sound fresh și modern cu care nu am dubii că vor trece de semifinala din Kiev.

 

Despre Sunstroke Project:

Sunstroke Project este un trio compus din Sergei Yalovitsky (solist), Anton Ragoza (violinist și compozitor) și Sergey Stepanov (saxophonist). Grupul a participat de multe ori în decursul timpului la Selecția Națională din Moldova. În 2010, ei au reușit să câștige selecția și au reprezentat Moldova cu piesa „Run Away” alături de Olia Tira.  Un element prin care Moldova s-a remarcat la Eurovision este saxofonistul, cunoscut la nivel global după coregrafia din 2010 sub numele de „Epic sax guy”. Acesta a atras peste 30 de milioane de vizualizări și multe milioane la copiile video și parodii.

 

Vezi aici piesa lor din 2010:

 

Cei de la Sunstroke Project și-au făcut timp să vorbească astăzi cu RADAR DE MEDIA, așa că vă las să vedeți ce a ieșit.

 

Salut! Eu sunt Mike și vorbiți astăzi cu RADAR DE MEDIA din România. În primul rând vreau să vă felicit pentru trofeu pentru că este o oportunitate incredibilă să poți reprezenta o țară în cadrul Eurovision Song Contest. Spuneți-mi, cum v-ați simțit când v-ați auzit numele strigat la sfârșitul serii?

 

Ei bine, când ne-am auzit numele ca și câștigători ai selecției, în primă instanță am simțit bucurie și plăcere. Am muncit mult să ajungem în finală și era foarte important pentru noi să câștigăm, dar am simțit și responabilitatea pentru că trebuie să ne reprezentăm țara la Eurovision.

 

A fost un baraj între voi și Ethno Republic în finală. V-ați fi așteptat la o asemenea situație?

 

Da, a fost o bună ocazie să ne „luptăm” cu un asemenea competitor în finală și le mulțumim celor de la Ethno Republic pentru că au luptat așa de bine.

Spuneți-mi povestea cântecului vostru. Cum a luat el naștere și de ce ați ales Eurovision?

 

Lucram la o piesă pentru cel de-al doilea album al nostru și ne-am dat seama că sună foarte bine, era în trendurile moderne și-l rețineai de la prima ascultare. De asta credem că „Hey Mamma” este pe departe potrivit să reprezinte Moldova la ESC 2017.

Este a doua oară când participați la acest concurs. Toată lumea din comunitatea fanilor Eurovision știe despre epic sax guy. Crezi că el constituie un avantaj fiind înapoi în concurs?

 

Oh, știm că Epic Sax Guy a rămas popular încă de acum 7 ani și acest lucru ne încântă și pe noi. Este, desigur un avantaj, dar nu ne bazăm doar pe el.

Moldova nu s-a mai calificat în finală din 2013. Vă simțiți presați de situația asta de a duce țara înapoi în finală?

 

3 ani la rând nu am ajuns în finală, dar ca participanți cu experiență noi sperăm să readucem Moldova la gloria de altădată și da, ne simțim presați pentru că acest lucru este acum pe umerii noștri.

Ați cântat în finala selecției din România și publicul a fost foarte entuziast. Credeți că având o piesă ritmată printre multe balade constituie un avantaj?

 

Da, credem că piesa ritmată este în mod cert un avantaj, dar sunt și multe balade foarte puternice, așa că nivelul copetiției va fi foarte încins (râde).

Ați ascultat toate piesele? Cum vi se pare nivelul anul acesta?

 

Cum am spus, competiția va fi foarte strânsă. Sunt multe compoziții foarte foarte bune și asta nu ne lasă să ne relaxăm, așa că muncim mult.

Dați-mi puțin din casă. Ce idei de show pregătiți pentru Kiev? Ce urmează să vedem acolo?

 

O să păstrăm coregrafia pentru că asta e de fapt ideea show-ului nostru. În dans am încercat să facem un moment la fel de bun și memorabil ca cel al lui Epic Sax Guy. Avem și ceva grafică pe care scena din Kiev o va introduce în show.

Asta a fost tot. Noi vă ținem pumnii în semifinală și sperăm să vă vedem în finală. Aveți un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA și pentru eurofani?

 

Păi în primul rând vrem să le mulțumim tuturor fanilor pentru voturi, susținere și iubire. Am văzut-o, am simțit-o și o apreciem foarte mult. Ne vedem curând la Kiev. Let`s rock! (râde)

 

Ascultă aici piesa Hey Mamma:

 

Moldova la Eurovision Song Contest:

Moldova a debutat în 2005 la concursul care a avut loc în Ucraina. Populara trupă Zdob și Zdub a reprezentat atunci țara cu „Boonika bate toba”, pornind un val de calificări. Din 2005 până în 2013, Moldova a ratat o singură dată finala, în 2008. După 2013 nu au mai prins finala deși în 2015, Eduard Romanyuta a ratat finala fiind primul sub linie. Cel mai bun rezultat al Moldovei rămțane anul de debut, 2005, când Zdob și Zdub au ajuns pe locul 6.

 

Foto Credit: PUBLIKA.MD 

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia „Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

The Humans: „Am crezut în șansa noastră până la final și am dat totul pentru România”

Published

on

Foto Credit: TVR

Esc Lisboa și-a aflat finaliștii. La finalul show-ului transmis de TVR, prezentatorii au anunțat câștigătorii semifinalei cu numărul doi: Serbia: Sanja Ilić & Balkanika – Nova deca; Moldova: DoReDos – My Lucky Day; Olanda: Waylon – Outlaw In Em; Australia: Jessica Mauboy – We Got Love; Slovenia: Lea Sirk – Hvala, ne!; Ucraina: Mélovin – Under The Ladder; Ungaria: AWS – Viszlát nyár; Suedia: Benjamin Ingrosso – Dance You Off; Danemarca : Rasmussen – Higher Ground și Norvegia: Alexander Rybak – That’s How You Write A Song.

Ei se alătură câștigătorilor primei semifinale și artiștilor ce reprezintă țările calificate direct în ultimul act al concursului: Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania și Portugalia.

Piesa Goodbye, aleasă de publicul din România pentru a ne reprezenta la Eurovision, nu s-a calificat în finală. Deși vocea Cristinei a fost apreciată de jurnaliștii prezenți la Altice Arena ca fiind cea mai bună voce feminină din concurs, iar prestația trupei a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiție, rezultatul votului nu a fost de partea noastră.

Probleme la sistemul de vot în țări cu mari comunități de români Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroși români din străinătate au reclamat defecțiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin rețelele de socializare, veneau din țări cu importante comunități de români, precum Germania sau Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanții noștri în concurs. Astfel, în Italia, trei dintre rețelele naționale nu au funcționat în acea seară, iar în Germania, abonații unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile.

România, unul dintre concurenții care a avut, de-a lungul timpului, rezultate pozitive la Eurovision, părăsește concursul prematur, alături de alte țări cu participări consistente în istoria competiției – Rusia, Grecia sau Polonia.

„Am crezut în șansa noastră până la final și am dat totul pentru România în această seară. Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel la care ne așteptam, dar rămânem cu bucuria că ne-am reprezentat țara pe scena Eurovision”, au declarat artiștii noștri la aflarea rezultatului.

„Joi seara, nu am fost singuri pe scena concursului. I-am simțit alături de noi pe românii de acasă și de pretutindeni, cărora le mulțumim pentru că ne-au susținut și au votat, oriunde unde a fost posibil, pentru calificarea noastră”, au mai declarat membrii trupei The Humans la finalul spectacolului.

Înainte de semifinală, reprezentanții României au primit mesaje de susținere din partea multor vedete autohtone, precum Ștefan Bănică, Dan Bittman, Fuego, Iuliana Tudor, Marina Almășan, Ilinca, Dan Teodorescu, Ovi, Paula Seling, Crina Mardare, Adrian Enache, Diana Dumitrescu, Cezar Ouatu, Mihai Rădulescu, Sonia Argint Ionescu, Adrian Sîna, Caitlyn, Gabriel Cotabiță, ca și de la numeroși fani din țară și din străinătate.

Eurovision Song Contest continuă, în direct la TVR Ca şi cele două semifinale, Finala Eurovision 2018 va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+ sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 22.00.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending