HomeINTERVIUBedda Band: Va fi o experienta muzicala frumoasa

Bedda Band: Va fi o experienta muzicala frumoasa

Bedda Band este o trupa cunoscuta de cover-uri in peisajul romanesc muzical, trupa care se pregateste sa cante la Gala Premiilor Radar de Media, miercuri 19 martie. Ce ganduri au artistii inainte de aceasta provocare si ce proiecte muzicale au, cititi doar in interviul pe care acestia l-au acordat pentru Radar de Media.

 

Bedda Band adauga culoare in tabloul muzicii romanesti,  pentru oamenii care iubesc ,se bucura, sufera, trudesc, se relaxeaza, dar au credinta in cantec. Aceasta este prezentarea voastra oficiala. Cum v-a venit ideea sa fondati Bedda Band si ce inseamna acest proiect pentru voi?

Proiectul a luat nastere in 2011 la initiativa managerului nostru, George Petre, care este si sotul colegei noastre. Ce inseamna pentru noi? Inseamna totul, este un proiect de suflet. Muzica este modul nostru de a ne exprima, este exact cum spune Nietzsche: „Fara muzica viata ar fi o greseala”!

De unde vine numele de Bedda Band si cine a avut ideea acestei denumiri?

„Bedda” in siciliana inseamna frumoasa, iar ideea apartine lui George, dupa primele repetitii si-a dat seama ca formam o trupa frumoasa si asa am devenit „Bedda Band”. Simplu nu? Este un nume scurt si usor de retinut!

Sunteti o trupa de cover-uri, care acopera muzica incepand cu anii ’80 pana la cele mai noi hituri. V-ati gandit sa creati si melodii personale, eventual sa realizati si un album propriu?

In momentul de fata petrecem destul de mult timp in studio cautand reteta perfecta, speram ca in aceasta vara sa lansam primul nostru single.

Veti canta din nou, pentru a doua consecutiv la Gala Premiilor Radar de Media. Cum asteptati acest eveniment?

Cu mare bucurie si emotie, sigur emotiile sunt mai estompate decat anul trecut, avem deja experienta evenimentului din 2013. Ne simtim, un pic, de-ai casei. E minunat sa fii pe scena alaturi de nume importante ale muzicii, televiziunii, radioului. Abia asteptam!

Ce proiecte muzicale pregatiti in 2014?

Asa cum va spuneam pregatim primul nostru single, urmat de un videoclip. Pe langa proiectele muzicale, in 2014, ne-am propus sa continuam evenimentele umanitare.

Acum putin timp s-a incheiat Selectia Nationala Eurovision 2014. V-ati gandit sa participati? Sau aveti de gand in viitor sa o faceti?

Ar fi extraordinara o participare la Eurovision. Sigur am reprezenta cum se cuvine Romania. Gerry si Mihai sunt doua voci remarcabile, au o prezenta scenica splendida, remarcandu-se prin pozitivitatea pe care-o degaja.

Apropo de Eurovision, Paula Seling si Ovi vor merge in finala de la Copenhaga a Eurovision 2014. Ce parere aveti despre piesa si ce sanse ii dati?

Piesa ,, Miracle’’ a fost cea mai buna din selectia nationala, ii sustinem pe Paula si Ovi, speram sa se claseze cat mai sus.

Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ati primit, din partea unui fan?

„Sunteti atat de tari incat v-as lua la mine acasa!”

Gerry Petre este si balerina la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”. Cum imbina cariera de balerina cu cea de solista a unei trupe de muzica LIVE?

Se imbina perfect, dintotdeauna mi-am dorit sa fac muzica si balet si iata ca visul meu a devenit realitate, sunt obisnuita si imi place ceea ce fac, in cateva spectacole de opereta am si de cantat. Mi se pare genial sa stii sa le imbini pe amandoua, acesta cred ca este un atuu. Muzica si dansul sunt viata mea, nu as renunta vreodata la una din ele, se contopesc una in cealalta.

Cum vedeti in prezent peisajul muzical romanesc?

Fiecare timp are muzicile lui. Suntem bine reprezentati la nivel national, dar si international. Avem trupe si interpreti exceptionali pe care-i respectam.

Exista vreun gen muzical pe care nu l-ati aborda niciodata? Daca da, de ce nu?

Manele,  pentru ca nu ne reprezinta iar vocile speciale ale celor din domeniu sunt inimitabile.

Un mesaj pentru cititorii Radar de Media.

Urmariti tot timpul Radar de Media, pentru a fi la curent cu cele mai bune stiri. Iubiti-va, tolerati-va si bucurati-va de fiecare rasarit de preferinta dupa o noapte cu Bedda Band!

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns