HomeINTERVIUCĂTĂLIN RADU TĂNASE: În toate ştirile m-am implicat şi cu mintea şi cu inima

CĂTĂLIN RADU TĂNASE: În toate ştirile m-am implicat şi cu mintea şi cu inima

Prev1 of 2

Impunător, perseverent în căutarea adevărului şi curajos în relatarea reportajelor din toate colţurile lumii, acesta este Cătălin Radu Tănase. Corespondentul special al Ştirilor Pro TV, unul dintre cei mai buni reporteri de televiziuni din peisajul media românesc, cu o viaţă petrecută mai mult pe drumuri, dar cu satisfacţia de a avea materiale de calitate, apreciate de telespectatori. Jurnalistul de televiziune a acordat un interviu pentru Radar de Media, în care vorbeşte despre viaţa de război, dar şi despre etica în mass media.

 

Ce înseamnă jurnalismul de televiziune pentru Cătălin Radu Tănase?

Mult, foarte mult. În decembrie se fac 20 de ani de când lucrez în televiziune. Eu cred că e mult şi că această constanţă spune totul.

Un reportaj care ţi-a rămas în minte.

Am văzut cu ochii mei cum istoria României şi a lumii se scrie în direct. Mi-ar fi greu să aleg un singur „copil de suflet”. În toate ştirile m-am implicat şi cu mintea şi cu inima. Ar fi greu şi nedrept să aleg un singur reportaj.

Ce trebuie să aibă un live de calitate?

Implicare, adevar, impact vizual, mesaj, credibilitate.

Care este viața unui reporter de război?

Păi cred că este floare la ureche, având în vedere că mulţi îşi doresc să facă asta. Dacă îşi mai doresc această meserie şi după primele experienţe, înseamnă că asta e menirea lor.

Cine te formează mai bine ca jurnalist: presa scrisă sau audiovizuală?

Şi, şi. Fiecare domeniu are particularităţile sale. Eu am început ca ziarist de cotidian, apoi săptămânal. Am prins vremea în care îmi scriam articolele de mână şi mergeam apoi cu ele la dactilografă. Nu am cum să uit începuturile, dar televiziunea este mult mai grea. Cred cu tărie că ştirile e bine să ajungă la oameni şi prin print şi prin radio şi online şi tv. Încă se mai poate.

Ce părere ai de ascensiunea presei online?

Era previzibil. Şi încă nu aţi văzut nimic. Se dezvoltă exploziv.

Breasla jurnaliștilor a fost dintotdeauna una a orgoliilor gata să explodeze. Cum explici faptul că unii colegi se atacă nu doar la televizor, ci și pe bloguri?

Au timp suficient la dispoziţie şi disponibilitate pentru aşa ceva.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.anton@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns