HomeINTERVIUGeorge Buhnici: Să lupți cu demonstrații de tehnologie în fața unor fete frumoase

George Buhnici: Să lupți cu demonstrații de tehnologie în fața unor fete frumoase

Prev1 of 2

Secretele tehnologiei sunt tot mai aproape de noi prin intermediul lui George Buhnici, prezentatorul emisiunii „ILikeIT”, de la PRO TV. Cu o experiență de 17 ani în jurnalism, din care ultimii trei fiind concentrați pe tehnologie, George Buhnici nu încetează să experimenteze, să ne țină la curent cu ultimele noutăți. De la viața de zi cu zi la primul contact cu televiziunea, despre pasiunea pentru tehnologie, predicții despre evoluția tehnologică, sfaturi utile și alte informații aflați din interviul acordat în exclusivitate de George Buhnici pentru RADAR DE MEDIA.

 

Când ai luat prima dată contact cu televiziunea?

La 2-3 ani mă strecuram din pat pe hol și mă uitam la filmele de la Televiziune. Era 1984 și mi se părea ceva spectaculos să vezi și filme în afară de muzică populară sau puținele desene animate. Cariera mea în TV m-a ales ea pe mine. În 1999 scriam la Gazeta de Transilvania și visam să ies la pensie de la ziar. Am fost recrutat la televiziunea P+ din Brașov și după o lună nimic nu a mai fost la fel.

Care a fost cea mai mare provocare ca reporter?

Să trec de la imaginea reporterului arestat la bulgari la altceva. Visul meu era să rămân incognito și să fac doar investigații, de preferat cu camera ascunsă. Când ajungi să te recunoască taximetriștii și florăresele, știi sigur că nu mai ai nicio șansă incognito. Anul de după eliberarea din arest a fost cel mai greu. M-am reinventat în jurnalist ”la vedere”. Nu mi-a plăcut să vorbesc la cameră și chiar și acum am emoții mari uneori. Sper că nu se mai vede ca la început.

Când s-a născut pasiunea ta pentru tehnologie ?

O dată cu mine. Am butonat inutil câteva săptămâni un calculator cu MS DOS și dischete din acelea cât o coală A5. Am făcut cursuri de calculatoare din 1995 și de atunci nu a mai trecut ziua fără să butonez. La un moment dat credeam că pot bântui PC-urile. Multe se stricau inexplicabil sub mâinile mele… Am petrecut nopți multe cu prieteni gameri, hackeri, phreakeri, lameri și am furat destulă meserie cât să știu cum să ma păzesc de ei.

Ce gadgeturi folosești și la care dintre ele nu ai putea să renunți niciodată?

Pot renunța la orice gadget. Nu sunt dependent de ele în sensul clinic. Adică încă mai sper asta… De aceea savurez ocazional câte un weekend deconectat. În 99% din timp am totuși la îndemână telefonul mobil. Zilnic folosesc laptopul. Pentru joacă am o tabletă. În geantă am și căști stereo, o cască bluetooth, baterie de rezervă, cabluri și carduri de memorie etc.

Cum arată o zi din viața lui George Buhnici?

Ora 6:15 trezit de brățara de fitness. 6:30 sala de fitness pentru alergare sau forță. 7:45 plec spre ProTV. 8:20 studio. Sunt singurele ore clare de luni pana vineri. În rest e o avalanșă de emailuri, filmări, întâlniri, proiecte. Nu stau de pomană niciodată. Singurele momente de lene sunt cele în care îmi verific clanul din Clash of Clans ori baza din Boom Beach.

Vei insufla pasiunea ta și fetitei tale? Speri să-ți urmeze cariera?

Fetița mea are o personalitate foarte puternică și e greu de convins să facă ceva anume. Nu mi-am pus în plan să o influențez dar știu că îi voi oferi ocazia să vadă și să experimenteze cât mai multe lucruri. Tot ce îi pot oferi este șansa de a porni cu un bagaj cât mai generos de experiențe și educație. Până își va începe ea o carieră, 80% din joburile de astăzi se vor fi transformat radical așa că nu pot ști dacă jurnalismul de tehnologie va mai fi la fel de interesant.

Cum privești tu concurența dintre PRO TV și celelalte posturi? Simți vreo amenințare din partea emisiunilor cu același profil, al posturilor concurente?

M-am obișnuit să nu fiu stresat de competiție. Îi simt nevoia ca să mă motiveze să mă autodepășesc, dar nu îmi este teamă de ea. Cel mai mare dușman al meu sunt eu confortabil pe poziția de lider. După primii 17 ani de jurnalism, din care ultimii trei concentrați pe tehnologie, cred că știu ce așteptări are publicul dar nu încetez să experimentez. De altfel iLikeIT este un produs atipic pe care l-am inventat din nimic dar care s-a dovedit de succes în fața unor produse care mergeau cu rețete sigure. Să lupți cu demonstrații de tehnologie în fața unor fete frumoase, glume, filme, emisiuni de divertisment și să câștigi detașat pe audiență este surprinzător pentru orice profesionist.

Ascensiunea rapidă a tehnologiei din ultimii ani, digitalizează la extrem viața individului, aducând atât avantaje cât și dezavantaje care afectează viața socială. Cum crezi că va arata viitorul?

Eu sper că tehnologia viitorului nu va mai trebui învățată. Mai exact îmi doresc să rămân fără jumătate din obiectul muncii. Viețile noastre sunt mai ușoare și mai conectate datorită tehnologiei. Ținem legătura mult mai ușor și mai ieftin cu familia, dar și cu ceilalți. Uită-te la felul în care ne-am sincronizat și ne-am conectat emoțional cu diaspora cu ocazia alegerilor. Tehnologia și internetul pot lega oameni când le folosim și pentru altceva decât pisici și filmulețe. Apogeul comunicării este telepatia. Vom vorbi în următorii zece ani despre telepatia digitală. Notați în memorie! Telepatia digitală.

Care sunt cele mai eficiente metode de securizare a smartphone-urilor?

Cea mai eficienta soluție este oprirea telefonului și scoaterea bateriei. Dar dacă vrem să ne folosim telefonul cu încredere putem să aplicăm fix aceleași reguli ca la calculatoare. Ce sună prea frumos nu este bun așa că nu deschide chestii ciudate pe mobil, pune parole bune și diferite la toate conturile, inclusiv pentru deblocarea ecranului. E simplu.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns